Денков: Може да се мисли за експертен кабинет с ГЕРБ, нужни са гаранции, че няма да има чистки

Част от разговора щял да бъде Асен Василев да е финансов министър
Обновена: 30 май 2023 18:11 | 30 май 2023 18:00, Анисия Иванова
137
Денков: Може да се мисли за експертен кабинет с ГЕРБ, нужни са гаранции, че няма да има чистки
Снимка: БГНЕС

Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво е реалистично. Кабинетът е условие и за да има работещ парламент, заяви пред bTV акад. Николай Денков, номиниран за премиер с втория мандат от ПП-ДБ.

Радвам се, че ГЕРБ-СДС дадоха знак, че са готови да седнем на масата за преговори, посочи Денков.

"Ясно трябва да се дадат гаранции, че няма да има чистки, които да не са свързани с ясна процедура и преглед, те трябва да са насочени към оптимизиране на администрацията, а не политически назначения. Трябва да започнем с принципите, да видим какво е притеснително за другата страна. Трябва да се спазва законът и нормативните актове", подчерта Денков.

Трябва да разговаряме дали експертен, дали политически кабинет, заяви Денков.

Още по темата

"Едната версия на ГЕРБ беше да вкарат политически лица, другото експертен кабинет, трябва да се мисли в тази посока за експертен кабинет, не знам какво смятат за приемливо те. Накрая трябва да има кабинет, в който хората да си бъдат на мястото като експерти и да се носи политическа отговорност, неприемливо е да се появят експерти, за които никой не носи отговорност и да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори, каза още той.

По думите му този кабинет трябва да работи като екип или ще стане като орел, рак и щука да дърпа в различни посоки, има опасност и зад някои от министрите да има икономически интереси и да се окаже, че обслужва чужди интереси. Важно е затова да се разберем и около тези принципи и да видим как да сглобим такъв състав, при който и Габриел и аз да се чувстваме спокойно, отбеляза Денков.

Сглобяване на кабинет от нулата пък изисква много повече време. Част от разговора ще бъде Асен Василев да бъде финансов министър, уточни още Денков.

"Когато се оказа, че можем да направим правителство, в този момент се активизираха всички, и това изглежда като сериозен опит да бъде блокирана тази възможност, изявата на президента вчера много добре се вписва в цялата тази картина. Виждаме заседнали с години дела, сега виждаме да се възбуждат за първи път. Трябва да работят службите, ако някой е направил нарушение да си понесе последствията. Мен ме притеснява, че много е лесно да кажеш тук има проблем, който да попречи нещо да се реализира, видяхте как се активизираха Възраждане, ИТН, по посока да се блокира съставяне на правителство", заяви Николай Денков.

ПП-ДБ трябва да върнат мандата на президента изпълнен или неизпълнен в понеделник до 17 ч. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виц от времето на така маречения "развит социализъм" Лъвът като прочел книгата на Маркс и Енгелс отива на море с едно сърне. Вълкът нищо не искал да чете и отива сам-ще си намери там. Лисицата прочела, недочела книгите за Ленин отива на море с детето-да и пази реномето. А ние отиваме с жените, извикали в хор oвнитe, след като ги научили в училищята, как да си бaрaт кoмунята!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комунист от партията укротителка на народа, който трепери за народа си, със сигурност има паркинсон.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бивш нeгър, бивша -уpвa и бивш кoмyнист няма.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Началник на милиционерско управление събира подчинените си и им казва: - Господа, поради липса на време да прочета книгата за комунизма ще говоря без да мисля!
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Партията и Ленин са близнаци - братя. Когато казваме "Партията" - разбираме Ленин. Когато казваме "Ленин" - разбираме Партията.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато водата стигне до шията, всеки се научава да плува.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много се кефя, като гледам как няма да има правителство.
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефиниция за Българин: Българин е който не краде, не лъже, не убива и не сменя вярата си за печена кокошка.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефиниция за Грък: Грък е този който краде всичко що е Българско - Богове и исторически личности, лъже на поразия, убива потайно и сменя вярата си за печена кокошка.
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефиниция за Турчин: Турчин е този който, не крaде Български Богове, лъжe когато му скимнe, убива за вярa и пaри, но от стрaх не смее да смени арaбската вярa на рeзaците за пeчена кoкoшка.
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дефиниция за Руснак: Руснак е този който с жилка в гените си на монголец краде религия, култура, език и сичко що на пътя му е Българско - даже и ракията смениха на водка, лъже че вярва в комунизъм, но го разпространява с калашника, убива явно и тайно за глътка водка и вярата си в комунизъм не сменя за всякакъв вид кокошка.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те се борят за кабинет, но бедна им е фантазията, след тези разкрития какво ще стане с тях. Не отчитат, че българският народ е много търпелив, но когато стигне границата хваща пушката. Това ли искат?
107
0
 
4
 
! Отговори
иво преди 10 месеца
тъжното е че натиска от аюерика е чудовищен. тези ПП трябва на всяка цена да изпълнят дадените им задачи иначе светъ ще им се види тесен. дори се молят на примадоната да ги подкрепи....... нереално. после русия била винаги виновна.
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Основно правило на Карaкудата преди Рибaрят да дръпне въдицaта е: Когато си в дълбoки *** зaврянa в тинятa, гледaй нaправо нaпред, лaпни кукaта, дръж си мутpaта зaтворена и не казвай нишo!
105
1
 
2
 
! Отговори
ПРОБУЖДАНЕ преди 10 месеца
Едно нещо трябва да бъде осъзнато: ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ЕДНО НИЩО! Имат медии, имат НПО-та, имат на практика безгранично финансиране, имат си медиите, цялата администрация е овладяна, овладяни си до голяма степен службите, прокуратирата, съд. НО ТИ НАТРОДЕ, ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ МНОГО, ВИЕ СТЕ МНОЗИНСТВОТО! 35 ГОДИНИ ВИ РАЗЕДИНЯВАТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. НИКОЙ НЯМА ДА ВИ "ОСВОБОДИ", ОСВЕН САМИТЕ ВИЕ СЕБЕ СИ! ГЛЕДАЙТЕ, СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, МИСЛЕТЕ И ПОЧУВСТВАЙТЕ. ИЗХОД ИМА!
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знаете ли, че - Мислите са като кoсата. У някого са тъмни, у някого са светли, у някого са мpъсни, ... а у някого - липсват, както при тиквитe, понеже там дeйстват зaдните мисли, като кoсъм рaстящ на обрaтно и бoцка.
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Махай сеее!
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Върни мандата човече , системата ще ви разбие на трески.. САЩ няма да ви помогнат защото станахте вредни за САЩ
101
2
 
6
 
! Отговори
Xa xa преди 10 месеца
Вън! Махайте се некадърни ....
100
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 месеца
Преди 5 мин. новина:СГП предлага на гл.пр-р ,да поиска от НС имунитета на лицето Бойко Методиев Борисов-за пране на пари.Бибитко,дойде твоя край.Само след 4-5 дни започва листопада на дървото,наречено ГЕРБ.Тъжен край ще имаш негоднико,както ти се полага.