Интересите в прокуратурата се прегрупират

Трябва разместване
Обновена: 1 юни 2023 20:53 | 1 юни 2023 20:51, Росен Стойчев
9
Интересите в прокуратурата се прегрупират
Снимка: БГНЕС

Интересите в прокуратурата се прегрупират по икономически и политически белези. Не се случват за първи път по този начин - в ущърб на обществото и редовите прокурори. По-малко от половината от българите се доверяват на някой да поправи дефицитите в съдебната власт. Сарафов и Гешев чакат своите политически и икономическите кукловоди да им дръпнат конците зад кадър.

Още по темата
Това каза за Нова Нюз Иван Брегов - правен експерт от Института за пазарна икономика.

"Конфликтите, свързани с прокуратурата, зачестяват. На всеки 4-5 години става скандал, който разголва лагерите на влияние и дава възможност да бъдат по-внимателни. Трябва да се направи съществено разместване - да се раздели професионалния статус на съдиите от този на прокурорирте. Това може да стане когато довършим докрая критериите съдиите сами да администрират свотие въпроси с изменения в Съдийската колегия. Председателите на ВКС и ВАС трябва да се избират с мнозинство от съдии, избрани пряко от съдиите. Прокурорите трябва да имат гаранции за своето развитие, като не са под влияние на главния прокурор", коментира той.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Леврон Харцуциням, Красен Старчев и Владимир Заимов.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чие беше това частно НПО, кръстено "Институт за пазарна икономика"?
7
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 месеца
Хубава работа! Прокурорите да не били под влиянието на главния прокурор, значи...Ами тогава защо изобщо ще има главен прокурор? Да премахнат директно тази позиция, ама не им отърва - искат техен човек там ясно...Не може главния прокурор да не контролира прокурорите - той е техен началник и отговаря за тяхната работа! Фактът, че БСПтата не са доволни от това е красноречив, че той сим гледа добре работата днес - явно им пречи в техните гешефти...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
6
0
 
0
 
! Отговори
Майка плачее... преди 3 месеца
Ходихме да му леем КУРшум на детето. Един проблем обаче ни забави.. беше се бая пооцапало детиту и още мирише на сяра, комшиите се чудят от какво мирише от куршума или от оцапаното. Абе Божанкоф.. о-къка позициите днес яко, ейй... Я му дайте НСО, че мамата си окака..
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
- И ти ли, Радо?. - И аз, Киро!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"И ти ли, Вуте" се изказа на метеното.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този институт предполагам се спонсорира от задокеанско НПО няма лошо но трябва да работят по задокеанските правила защото тука няма никакви !?!
2
0
 
4
 
! Отговори
СУВЕРЕН преди 3 месеца
На обикновения човечец, дето с честен труд си е спечелил парите,не му пука кой е главния прокурор. Но...на олигарсите им трепери под лъжичката и не им е се тая. Затова си изнесоха част от бизнеса зад граница и имоти си купиха там...Ех...къде изчезна тефтера на Луканов. Няма да е зле да стигне до прокурора та да ги подбере наред.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Системата за национална сигурност се прегрупира , предателите и престъпниците ще ядът хурката на голо..