Свидетели на прокуратурата са охранявани от 160 полицаи

По думите на Демерджиев МВР не е страна във войната в прокуратурата
1 юни 2023 17:04, Йоана Цонева
11
Свидетели на прокуратурата са охранявани от 160 полицаи
Снимка: БГНЕС

МВР не е страна във войната в прокуратурата. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Иван Демерджиев в ресорната комисия в НС по време на блиц контрола.

Войната в държавното обвинение се отразява на дейността на МВР. Възлагат им се редица дейности като огромен обем призовки, които трябва ведомството.18 патрула или над 160 полицаи охраняват определени лица заради активацията на прокуратурата. Тази охрана ни се възлага с актове на прокуратурата и са задължителни за нас, обясни силовият министър.

Полицаите били поставяни в унизително положение да охраняват лица, които се веселят. Не сме втора НСО, ядосан е Демерджиев и призова законотворците да променят закона и да не се изпълняват от МВР несвойствени функции.

Освен това тази дейност се отразявала зле на сигурността в столицата.

Темата колко полицаи охраняват лица по искане на прокуратурата възбуди интереса на депутатите и въпросите по нея продължиха. Стана ясно, че МВР не знае в каква степен са застрашени охраняваните лица.

Не стана ясно и в какво процесуално качество са тези охранявани лица. Това е злоупотреба с власт от страна на прокуратурата, възмути се Атанас Атанасов. Това е безобразие и прищевки, изтъкна той. Иван Демерджиев е съгласна, че не трябва така да се обезкървяват силите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В странни времена живеем - Ивайла Бакалова, заплашвана от кръга около Баце и не иска охрана, а Руди Гела, заплашван от незнайно кой, се движи с охрана, платена от държавата. Жените станаха по-силни и по-безстрашни от мъжете
6
0
 
2
 
! Отговори
ХАХА преди 10 месеца
Охранява Семерджиев и им носи стълби да се крият!Хахах!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То МВРту яде,пие се весели с бандитите!Да не ги чака навън на дъжда я?Много се презорило!Тоз нищо не върши а само се оплаква!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България не можеш да съдиш никого за нищо ... Това е просот ненорамлна работа! Полциията те охранява, само и еиднствено, ако от прокуратурата кажат. Това, че имаш записи, как пиян комшия крещи и размята пушка, насочва я към къщта ти, а после прозивежда изтрел във въздуха, преди да почне да повръща ... Не е проблем според МВР, защото братовче прокурор на нашия човек, казал, че няма проблем :)
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Основната официална функция на МВР е да опазва обществения ред, да следи за законите и да предпазва човешкия живот и здраве от насилие, кражби и други посегателства. Няма НИЩО нереднов това, кеото прави МВР.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И защо трябва да ги охраняват?Това в друга държава къде го има?Милицията охранявала свидетели!Да се оправят сами не
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свидетелите да ги охраняват политици Не те свидетели са ако е така да ги охраняват ако Не от какво ги охраняват от народната обич ли?