Проектокабинетът – предимно от експерти, Денков чака нов разговор с Габриел

Сега говорим за състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа, посочи номинираният за премиер
Обновена: 2 юни 2023 10:30 | 2 юни 2023 09:20, Красимир Ангелов
235
Проектокабинетът – предимно от експерти, Денков чака нов разговор с Габриел
Снимка: БГНЕС

Съставът на проектокабинета е насочен предимно към експерти, обяви в кулоарите на парламента номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Николай Денков.

Още по темата
"Изчакваме Мария Габриел, имаме още един финален разговор. Докато не се видим с нея не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес. Вчера през всички национални съвети на партиите на нашата коалиция беше приет този състав, съставът беше този, които излезе в края на деня, и това е което сме предложили", заяви още Денков.

"Нека да припомня, че този състав беше изваден в съвсем друга ситуация още преди да е започнало връчването на мандатите. Беше поставен въпрос как би изглеждал един кабинет, тогава показахме това, което можехме да покажем като политическа сила. Сега говорим за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. Състава е насочен към включване на повече експерти", добави той.

Според Денков съставът не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа.

Акад. Денков коментира, че с ГЕРБ все още си нямат доверие, но той смята, че може да има доверие на Габриел. "Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументите. Както ще видите съставът е консенсусен", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
5
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Опорката "ще изпращаме хора на фронта" е пробутана нарочно на русофилите, за да се излагат с нея. Тя е изключително глупашка и нелепа, Никой с акъла си няма да заложи на необучени мьрди, но масовият българрак се ласкае от мисълта, че струва нещо като войник и се самонавива, че "наглосаксите" че го отвлекат за рейнджър.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важното е състава да е съгласуван и одобрен от посолствата. Другото са детайли...
115
2
 
8
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Експерти по крадене е грабеж потвърдено от ГРРБ
114
1
 
3
 
! Отговори
на някои преди 10 месеца
госпада трябва да им се припомни, може да сме колония, но сме членове на ЕС и ако има майдан, не вярвам ЕС да се съгласи с това. Това означава, че във всяко друга страна може да се прибегне до преврат!
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вълк в овча кожа. От мрънкало - по-надалеч.
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готиното е че заедно с ПП изчезва и ГЕРБ.
111
1
 
6
 
! Отговори
фейс контрол преди 10 месеца
Книжен пл.ъх.х
110
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Какви експерти, само като видях, че Тагаревия е на отбраната, повече няма какво да гледам! Такива глупости плямпаше по нова, че по-скоро е за Карлуково, те го сложили министър на отбраната, закривай!
109
1
 
6
 
! Отговори
Спиро Дебърски преди 10 месеца
Брадва за герп и за КУТРЕТАТА НА ГЕРБ = ПП .
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правителство на прането и имунитетите, това е! всичко друго е шменти капели:) опс. не е шменти капели, а алабалистики и словесни еквилибристики, нали така казаха на стрийминга;)
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Алкатите-жълтопавети се надяват чрез дискретни намигания към Мария Гаврилова, да я отцепят от ГЕРБ и да я подмамят с премиерски пост в последния момент. Обаче Гаврилова е хищница и усеща стресовия адреналин. Ненапразно Боко ги остави в нейните ръце, да ги довършва.
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Експерти, бивши бекапейци, някои завършили в СССР. Днес яростни " евроатлантици! В политиката няма морал и достойнство, нали? За национални интереси да не говорим.
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов се спасява никой не го е натиснал - ще се покрие всичко грабено и от пп и от герб
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз знам какво ще последва...Ако започне преследване на кражбите на ГРАБ , Бойко Борисоф ще се оттегли от договора за кабинет Значи условието е...Не пипайте Деди Атанасова, Томислав Дончев и мене , че ще се видите какво значи ,,с 200"
103
0
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
До Анонимен 88: Защо Тиквуна им дава такава възможност то е ясно - играе си с тях на бесенка - оставя ги първите 9 месеца да се оплескат тотално с достатъчно дълго въже да се обесят сами, така че като дойде реда на ГРОБ за премиерството да направят една мощна медийна кампания в смисъл "Видите ли как ПП оплескаха пейзажа", и да ги извърлят от по-нататъшното управление.
102
0
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 10 месеца
Виждам че сте много над нещата , някак високопарно давате оценки , изключвайки себе си от народа Това ми нашепва , че или сте от политическата класа , която се бои за себе си или сте на заплата към някое НПО! Но щом не вниквате в есенцията на написаното , явно си заслужавате съдбата да ви таковат с 200 Безплатен обяд няма , да си знаете
101
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 10 месеца
ЗАЩО НЕГОДУВАТЕ ОТ ПЪПЪ НАЛИ СЪЩИТЕ ВИЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ПЪПЪ ЗАБРАВИХТЕ ЛИ
100
0
 
7
 
! Отговори
80% Дясно преди 10 месеца
"Тези сопули вече се подиграват с българския народ" - - // - - Никой не се подиграва на Българския народ, Никой! ГЕРБ-25%, ППДБ-25%,ДПС-13% - ТОВА СА БЛИЗО 80% от гражданите на страната желаещи Дясното! Нашите съмнения са, че бутнатата ПП е троянски кон да раздели десните избиратели и да не влезем в Европа и те точно това правят, стигнаха до международен скандал! За жалост ГЕРБ също нестават. Трябва бързо и спешно, чиста Дясна партия, без олигарси, реална за народа, ама такава няма. ПП=Р.Гела!
99
3
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 10 месеца
Най - вероятно от Запада са ни натиснали за коалицията! Иначе Борисов не би приел коалиция с тия аматьори и откровени крадци! Поне ще им държи шалтера непрекъснато и ще може по всяко време да ги ритне, ако не изпълняват споразумението.
98
0
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Емили тротинетката ще бьде ли на протеста на - пп срещу радев нали беше лице на - продай бг