Иван Гешев може да бъде свален още следващата седмица

Това обяви Крум Зарков
3 юни 2023 07:15, Росен Стойчев
64
Иван Гешев може да бъде свален още следващата седмица
Снимка: БГНЕС

"Готови сме да отстъпим мястото на редовното правителство, дори много се забави. Трудна коалиция, която се очакваше, има два начина да се легитимира - с обща цел, което е правилно, поемайки отговорността или с очертаване на имагинерен враг", заяви в БНТ Крум Зарков, служебен министър на правосъдието.

Той коментира предложения за правосъден министър в проектокабинета "Денков-Габриел" Атанас Славов така: Уважавам го и му пожелавам успех. Има личните качества, но ще му е необходима и политическа подкрепа.

Още по темата

"Аз съм член на БСП и такъв ще остана", каза още Крум Зарков във връзка с бъдещите си планове.

По думите му има хора, които изпитват затруднение да обяснят собствените си решения и ги прехвърлят върху някой друг.

    "Обвиненията към Радев са несъстоятелни, които не отговарят на истината. Това служебно правителство направи толкова за интеграцията на България в Европа, колкото малко могат да се похвалят", допълни правосъдният министър.

Следствието се отделя от прокуратурата и отново става независимо - това реши парламентът с промени в Закона за съдебната власт.

    "Начинът, по който е бил приет този закон, зад това има конюнктурни цели, свързани с битката по върховете на съдебната власт, прокуратура и следствие", коментира Крум Зарков.

Според него този закон е недовършен и остават редица неизяснени и неуредени въпроси.

    "Няма да проработи. Очевидно е, че имаме сблъсък между главния прокурор и неговия заместник. Такъв тип дълбоки реформи, направени по този начин, имат два пътя - по-маловажният е да останат само на хартия, другият е, че след като вече имаме механизъм на контрол ние създаваме нещо паралелно и неясно, което може да се превърне в това срещу което довчера се борихме. Напълно е възможно Гешев да бъде свален следващата седмица, това зависи от Висшия съдебен съвет, реалистично е. Трябва ВСС да стъпи на краката си, да вземе решение и да го обясни, срочно и по процедури, няма място за скатаване", каза още Крум Зарков.
 


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гешев може да се спаси само ако направи още една последна акция в пРезиденството!! Но едва ли..
50
1
 
3
 
! Отговори
Мошенник преди 3 месеца
Сваляй каскета престъпник !!!
49
3
 
6
 
! Отговори
Гери преди 3 месеца
Не,не трябва да бъде свален ,да остане ,за да довърши започнатото
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП- ДБ станаха патерица на Герб!!! Киро защитава като опълченец ББ! Цирк и унижение.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 51 Заради делата на трупчета, които самият Гешев държеше. Сега почнаха да слизат от трупчетата. Защо ли, другарки и другаре? ENTER
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде хаирлия да е!
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И как нелегитимен ВСС ще го отстранява??? Мандатът на ВСС изтече преди 1.5 г Много бързате бе, другари и другарки! Всички треперят от Гешев! Защо ли???
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВСС-чиновници,които си бранят столовите, представляват едно огромно кълбо от свински необработени черва.С изтекал мандат,те си натискат запарените ***,все едно,че не се отнася за тях.Прости сме от където и да ни погледне човек и това е.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Круме,чедо мамино,той може да бъде свален,но гледай ти да остане прав на краката си.
42
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Абе толкова капацитетни юристи се изказаха и обясниха, че не у толкова лесно и процедурата е бавна и тромава като изпълнение. Но хоп, дойде Крум Зарков и ще гътне Гешев за една седмица.
41
7
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Гешо е уволнявка отдавна.
40
3
 
10
 
! Отговори
До 39 преди 3 месеца
Като му е изтекъл мандата на ВСС, що още работи и кадровиците хлапат всеки месец заплати бре? Или просто Гешев протака, с изтеклия им мандат с надежда да се задържи още малко, и за това пита КС, дали имат право да го свалят след като са уж нелигитимни..
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест съдебната реформа се състои от свалянето на Гешев?
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Освен това сега ще изхранваме още една паразитна администрация
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следствието ще заеме мястото на Прокуратурата, като бухалка. А заедно двете по-успешно ще замазват делата, на които не трябва да се дава ход. Това беше така в мафиотските години, тогава пак Следствие и Прокуратура бяха отделни.
36
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Ами да видим ще бъде ли свален каскета точно пък следващата седмица!
35
3
 
16
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 месеца
Може но няма.Тиквата има чекмедже,а Гешев сейф пълен с компромати
34
2
 
11
 
! Отговори
хах преди 3 месеца
От повече от 2 години хората искат да го свалят от власт и какви ли не юристи, политици, анализатори и т.н. се изказваха, че това не е така лесно и т.н., а сега изведнъж за две седмици и ще е аут.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зарков, преди това ти ще си идеш , а после и Радев.Революцията изяжда децата си.Един ден върху теб ще се стовари проблема на разградената държава и тогава ще се сетиш, че и ти си от рушителите на ТБД.Когато стане си спомни какъв нахалник си бил и в какво си вярвал.
32
2
 
14
 
! Отговори
До 15 преди 3 месеца
И без Гешев прокуратурата може да работи стига да Иска!!! Сега въпросът е дали следствието и прокуратурата ще работят, така ми се струва?!Защото за да има краен ефект - ВСИЧКИ трябва да работят за Справедливостта!!!