Донев на прощаване: Политическата арогантност е демоде

Мислете за хората, не ги мачкайте, призова той
31
Донев на прощаване: Политическата арогантност е демоде
Снимка: БГНЕС

"Бяха изтощителни десет месеца. Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората. Този модел на отношения вече не работи. Политическата арогантност е безполезна. Отчетът на втория ни мандат като служебно правителство съвпада с момента на връщане на изпълнен втори мандат за съставяне на правителство, излъчено от Народното събрание. Може би до края на отговорностите ни като временна власт остават плюс-минус 24 часа. Когато обявих, че сме готови за втория сезон на политическия „Сървайвър“, не очаквах да се стигне до такава изобретателност на изпитанията. Въпреки всичко, сме на финала. Политическата арогантност е демоде", заяви служебният премиер Гълъб Донев, представяйки отчет за работата на служебната власт.

Донев заяви, че изпълнителната власт, независимо дали е избрана или назначена, дължи отчет за начина, по който е употребявала мандата да управлява.

Той изброи и част от нещата, по които служебното правителство е работило през изминалите месеци - провеждането на избори; подкрепа за покупателната способност на българските граждани; да се ограничат монополите и спекулата; да се оказват подкрепа на родните производители; да бъде отделено особено внимание на сигурността с укрепване на охраната на границата; борбата с беззаконията и противодействия на корупцията; съдебна реформа, укрепване на лидерската роля на България в региона и др.

Донев оцени като успешна работата на кабинета по организирането на последните предсрочни избори.

"Изборите преминаха прозрачно, нямаше съществени нарушения, гражданите изразиха свободно своите предпочитания. МВР се справи успешно с явлението купуване на гласове. 813 сигнала за нарушаване на изборното законодателство, преобладаващата част от тях бяха свързани с купуването на гласове от политическите партии. Бяха образувани 151 производства", каза той.

Служебният премиер подчерта, че инфлацията е намаляла между септември и март. Той посочи, че над 1 милион пенсионери са получили великденска надбавка в размер на 70 лева.

Донев отчете и успехите постигнати в борбата с незаконното преминаване на българската граница. Предотвратени са около 31 хиляди незаконни опита за нейното нарушаване. В същото време той призна, че само от началото на годината миграционният натиск е скочил с 30% в сравнение със същия период на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Гълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 месеца
Ще те запомним със словата на 3 март,когато в западно-безценен стил,умишлено не спомена нито дума за Русия.Това го гледаме вече 15 години,но е дразнещо разни слуги на Козяк да преиначават историята.
28
0
 
0
 
! Отговори
Панова преди 10 месеца
Била демоде, ама друг път. Чакай Радер и Боко да се изкажат.
27
0
 
5
 
! Отговори
НА ПРОЩАВАНЕ преди 10 месеца
РОМЧЕТО ГЪЛЪБ НАПРАВИ ДЕТСКИТЕ НА РОМЧЕТАТА 151 ЛЕВА МЕСЕЧНО
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гълъбе не е ли мачкане на пенсионерите да им дадеш пенсиите след великден?
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пpoмeнaтa e geмoge...
24
7
 
17
 
! Отговори
моч преди 10 месеца
Гълъбеееее , вдигай гълъбите и да те няма !!!Хвалбите ти са напълно неоснователни !!! Инфлация до небето , миграция - нечувана , престъпност както през 90-те , заловени наркотици - НУЛА , фалшификация на избори - тотална , крумови закони - противоконституционни , земеделие - гечев син , промишленост - министър балкантурист , отбрана - митко SMS-а болшевики копой , матури , енергетика.....и т.н. и т.н. , читаво място няма.Що за безочие е на катастрофата да казваш успех ?! Или това ви беше задача
23
1
 
16
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 10 месеца
На академията Уест пойнт пише ,,Уважавай подчинените си"! На българските управляващи веруюто е точно обратно ,,Разгонвай им фамилията"!
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов да каже как хората които за 8 месеца разсипаха държавата,по неговите думи,сега ще я поправят!Аматьорите как станаха професионалисти!?
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тотален провал на политическата система е фактът, че нищоправец като гълъб Донев си клати краката и получава заплата по министерство МТСП и президентство. И то не малка заплата. Протежето на Масларова.
20
5
 
11
 
! Отговори
Инж+ преди 10 месеца
Те колко чистки направиха, а сега се замислили за хората??? Ама за свойте хора!!! Решенията се вземаха в Москва, но всяко нещо си има край!!!
19
2
 
10
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 10 месеца
Естествено,че Гълъба е най-добрият мин.председател.По негово време шефовете на управителните съвети си вдигнаха парите на 20 хил.лв.Но затова не дадоха дикректно по телевизията заседанието на МС.Интересно е сега къде ще отидат да работят тези министри.Дано журналистите проверят,защото ми омръзна да гледам по тв провалени министри,бивши ченгета,които не са си мръднали пръста докато са управлявали.Дянков,който ни закопа-сега дава интервюта и го канят с охота.Прибра каквото прибра и отиде в САЩ.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Накратко казано, Донев не се справи
17
7
 
5
 
! Отговори
Бе де да знам... преди 10 месеца
тва правителство ме тръгна на криво още от преди да се основе. Не съм суеверен, но не е добър знак това. Корупционни скандали, кой с кой си легнал, евро-мушингии между Киро и Урсула, пране на мръсно бельо... няма да е!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гълъба да се котви да му разработят гълабарника. Бай Ставри чака.
15
3
 
16
 
! Отговори
гълъб интернешънъл преди 10 месеца
Безинтересна личност, затова и е нает - да приспива народа докато октопода овладее ключовите служби ,одобрени от посолството
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Донев, айде дигай гълъбите!
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо 'на прощаване'? Нима гласуваха нов кабинет???
12
3
 
14
 
! Отговори
ГугуткаДоневаРадева преди 10 месеца
Освен да ръся хитроумни лафове и мъдрости друго не постигнах в този мандат от 10 месеца, ама други хора от банкя и това не успяха за 12 години.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гълиба как само ще го гълибят в близкото бъдеще, само той ще си знае какво му е...
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А политическия слугинаж на Америка е фешън.