"Ние идваме!": Защо няма позиция за действията на Москва?

Сред засегнатите от наводнението са хиляди българи, заявяват те
Обновена: 8 юни 2023 16:52 | 8 юни 2023 16:28, Йоана Цонева
92
"Ние идваме!": Защо няма позиция за действията на Москва?
Снимка: "Ние идваме!"

Разрушаването на язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа е поредното безпрецедентно посегателство върху човечеството. Последствията от тази предизвикана екокатастрофа заплашват живота на хората в стотици селища на Украйна, екосистемата на Европа, безопасността на най-голямата атомна електроцентрала на континента и добива на стратегически важни земеделски култури.

За “Ние идваме!” е необяснимо мълчанието на българския парламент и липсата на позиция относно това чудовищно хуманитарно злодеяние.

Наблюдавайки надпреварата за жертвоготовност и родолюбие на всички политически субекти в Народното събрание, искаме да напомним на народните представители, че в епицентъра на тази катастрофа се намират десетки хиляди таврийски и бесарабски българи, които населяват застрашените селища.

Призоваваме българския парламент незабавно да излезе с ясна позиция относно поредния терористичен акт от страна на режима на Путин. 

Призоваваме българското правителство да вземе необходимите мерки с ясна държавническа позиция пред руския президент и правителство, както и необходимите ответни дипломатически действия.

Каховската водноелектрическа централа, както и част от населените с таврийски и бесарабски българи селища, се намират на окупираните от Руската федерация територии. Посегателството върху нашите сънародници е на практика посегателство върху българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
20
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Хаджигян Бабикян и Сестра Галева идвали :)))
36
5
 
30
 
! Отговори
Натовеца преди 11 месеца
Първо кои са тия ???Второ ,как разбраха ,че Русия и Москва е виновна за язовирната стена ?Трето що за *** пропаганда е това ???!!!!Бива бива отчаяност ,,,дъното отдавна го ударихте !
35
2
 
21
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Кои са тез дет идват ? :)))
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само политическото послание на мощния гей парад в София другата седмица е способен да спре кръвожадната война на диткатура Путин!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 40. Кви действия ще има ?
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както идвате, така ще си и отидете без никой да разбере за вас! Айде чиииба и внимавайте вратата да не ви удари като си тръгвате!
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Ние идваме!" на мощния гей парад в столицата другата седмица.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То никой още не е сигурен кой е взривил стената па тия се наперили правителството да било реагирало срещу Москва и Путин. Скрийте се бе и хич не идвайте, че се оказва че сте напълно безмозъчни. От посолството за съгласуване ви забелязаха което е и идеята. Но какво си мислят за вас е друг въпрос. Откъде излезнаа тия чушкопеци бе ?
29
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
българия не може да вземе отношение защото няма никакви доказателства че ерусия освен това украинските граждани са 5 поколение нямат нищо общо сбългария освен да искат паспорти за европа ние нямаме никакъв ангажименткъм чужди граждани имаме си достатъчно проблеми да се занимаваме с украина
28
4
 
19
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 11 месеца
урките я бутнаха, за да обезводнят Крим. Русия не бута, тя строи! А урките, под диктовката на сащ рушат, убиват и чупят! Ние знаем, ние виждаме, ние сме тук! А вие - веднага вън зад океанна!
27
3
 
16
 
! Отговори
Кънев преди 11 месеца
Никой не ви пита от къде идвате и за къде отивате.Бабикян,теб те познавам от 2003 год. до наши дни.Беше пиар на Ел. Николова за кмет на гр. Русе. 65% от българите,са обърнати с лице към Москва,според едно проучване.Поне още 15% са пропуснали проучването."Ние идваме!"Замислете се в коя държава живеете.Абсурд е, с тази ваша политика,да се отделите някога от дъното.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Призоваваме българския парламент незабавно да излезе с ясна позиция относно поредния терористичен акт от страна на режима на Зе-клоуна. Рано сутринта на 06.06 станахме свидетели на разрушаването на стената на Каховската водохранилище, а вече 3 денонощия наблюдаваме как киевският режим е отворил всички шлюзове на Днепрогес в Запорожие и по този начин увеличава наводнението. Зе-клоунът извършва геноцид над украинския народ.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Емигрант. Срамувай са бе
24
2
 
7
 
! Отговори
"ИДВАЛИ".. преди 11 месеца
...Герои от селските кръчми и бунища....!!!!ЕЛАТЕ ДА МИ ГО ДЪРЖИТЕ....!
23
12
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 11 месеца
В З.Европа е срамно да си признаеш, че си българин по няколко причини: - първо, че сме бедни защото сме пRoсти, а сме пRoсти защото сме русофили в защита на окупатора и не можем да различим доброто от злото, второ, защото нямаме желание да спрем или ограничим корупцията, трето, гласуваме за обещания, четвърто, мафията си има държава, пето, има списък Магнитски за наши престъпници които мие не признаваме, а навсякъде където има такива вече са ги обвинили ! Мислите ли, че сте нормални в България с
22
1
 
17
 
! Отговори
Зевзек преди 11 месеца
Не ви знам кои сте ама не идвайте,по добре си отивайте...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До КЪДЕТО И ДА...Чукча ти не четеш ли текстовете на статиите бе ?
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наистина не разбрах кои са тия. Никъде в текста не е указано. Не е задължително да запомня всяка кръчмарка група наричаща се "партия". Дори не е указано партия ли е какво е...
19
1
 
14
 
! Отговори
БС преди 11 месеца
Мен ме интересуват проблемите в България, стига сте писали глупости да ни губите времето.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кви сте па вие бе и откъде идете ? Идвали били. Айде идвайте най-сетне, че си ходете.