ПП-ДБ похвали министър Богданов за действията му за Пловдивския панаир

Депутатите от групата няма да се откажат да разплетат казуса
6
ПП-ДБ похвали министър Богданов за действията му за Пловдивския панаир
Богдан Богданов. Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ се отказа от проекта на решение, с което НС трябваше да възложи на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред "Централен депозитар" АД по вписване на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на "Международен панаир Пловдив". Решението беше първата точка в приетата програма на Народното събрание за днес.

Даниел Лорер посочи, че от ПП-ДБ няма да се откажат от казуса. Той похвали новия министър на икономиката Богдан Богданов за бързите му действия.

Министърът вчера разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес.

От министерството припомниха сагата с Пловдивския панаир през последните 6 г.

През 2017 г. Общинският съвет във Варна е взел решение за безвъзмездно прехвърляне от община Варна на държавата в лицето на министъра на икономиката на над 16 млн. броя безналични акции, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“. С това решение общинските съветници възлагат на кмета на община Варна да сключи договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху акциите и да извърши всички други правни и фактически действия за прехвърлянето им. Решението обаче не е изпълнено, припомнят от пресцентъра на икономическото ведомство.

Четири години по-късно - през 2021 г., Общински съвет - Варна взима друго решение за апортиране на притежаваните от общината акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД в „Пълдин туринвест“ АД, като Министерството не е уведомено за този акт.

След този момент Министерството на икономиката и индустрията не е било страна в казус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Двойна печалба за Гергов. Взе от Боко-Портних 40 милиона, те му подариха акциите от Панаира.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
още един в списъка за народния ,иде
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
щом не е карал такси - не ми го хвали. Не знае как да се оправи държавата.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как един свинар бе назначен за бизнесмен милионер...Как и защо чичо Гошо е руски консул..Защо резидента радев споделя софра с чичо гошо - и какво още споделят и делкат покрай узунов и копринков...За един приятел питам..- бай Ставри
1
0
 
11
 
! Отговори
КОЙ преди 10 месеца
КОЙ ОСУЕТЯВА ПЪРВОТО РЕШЕНИЕ НА ОС ВАРНА?!???? ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО. ПОДЛЕЖИ НА СЪД НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЪРВОТО РЕШЕНИЕ ОТ 2017 ГОД. !!!