Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно

Това поставя на изпитание изпълнителната власт
Обновена: 12 юни 2023 12:03 | 12 юни 2023 12:02, Стела Стоянова
373
Областни хвърлят оставки, МС: Това е безпрецедентно
Снимка БГНЕС

"В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт", съобщиха от правителствената пресслужба.

Припомняме, че назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки, без да дочакат да бъдат освободени от новото правителство. До момента оставките са девет - на Софийска област, на Пловдив, Пазарджик, Варна, Видин, Монтана, Ловеч, Хасково, Смолян.

Веднага след встъпването на новото правителство сливенският Минчо Афузов подаде оставка и излезе в отпуск, а днес тръгването си оповестиха софийският Радослав Стойчев, пазарджишкият Трендафил Величков и пловдивският Ангел Стоев. Мотивът на Величков е "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии, съобщава "Сега".

Още по темата

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате!". Това написа в социалните мрежи Величков.

Стойчев посочи, че ангажиментите му са били към служебния кабинет и е приключил с тях.

От пресслужбата на кабнета написаха още: "Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТОЯ ГО Е НАЛАЗИЛ МУХЪЛА.
295
3
 
3
 
! Отговори
Бонго от Конго преди 10 месеца
Чудя се как можа посолството да инсталира този невзрачен Никакъвец и онази алчна Никаквица начело на държавата?
294
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навсякъде след избори се сменят целите екипи. Само при нас не е така. Как да очакват спечелилите изборите лоялност от назначените от други. Затова при нас не вървят нещата назначен от Петкан после ще работи при Иван и ще е лоялен ???? Така се размива всякаква отговорност - сменят се целите екипи и се понася цялата отговорност
293
1
 
20
 
! Отговори
Хард преди 10 месеца
Правилно постъпват. Когато трябва да си тръгнеш - тръгни си с достойнство, не чакай да те изгонят
292
13
 
3
 
! Отговори
Захарий Абаджийчето преди 10 месеца
Нищо се не е променило от 1885 година. Русия води същата политика към България, каквато е водила и към ташкенците, поляците, арменците. Нищо ново. Сега ще пратят и някой гуляйджия като Каулбрас да помага на посланничката като събере всички чапкъни да бунят и рушат.
291
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На записа се чува Кирчо как смята да ги уволни.За какво да чакат хората да ги унижават?Правилно постъпват.А и тази политика на Пълното Падение си е трудна за одобрение.Новото правителство е с министър на войната,министър на кражбите и министър на ЛГБТ.Отврат!Както се качиха на власт от първия ден се заеха с това какво да изнесат,колко пари да изтеглят и да пускат кекс филми с малолетни.Иванка Шарлатанова щяла да маха понятията мама и тате.Да се маха тя!
290
2
 
7
 
! Отговори
Бонго,ама от Конго преди 10 месеца
Няма ли пари, не можеш да направиш нищо. Чудя се на Възраждане...как си мислят че без пари,ще могат да изкарат хората да ги подкрепят. С едни голи обещания за светло бъдеще да накарат хората да стоят по цял ден на припека голи,гладни и жадни,да си купуват сандвичи и да харчат мизерните си спестявания които и без това нямат за да ги подкрепят на площада???? Алоууу Костадинов къде си тръгнал,бе???
289
1
 
3
 
! Отговори
До 304 преди 10 месеца
Не бъди ***...всичко в продиктувано от парите,те са преценили кога ще получат повече.Т.е. когато останат или когато напуснат
288
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
Браво !Подкрепям това решение на обл. управители!Време е за съпротива на наглото безсрамие на шайката ***
287
1
 
12
 
! Отговори
един преди 10 месеца
Безпрецедентни сте вие, другото е логично следствие!Няма такова безсрамие!
286
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия областни управи трябва да ги закрият. Ненужна администрация. Всичките обл. управители бяха бивши милиционери/ военни, върли комунисти.
285
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече говорим за една добре съгласувана дейност от пРезиденството!! САБОТьоРИ НА БЪЛГАРИЯ!
284
0
 
9
 
! Отговори
Даже е супер преди 10 месеца
Ура...
283
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бягат защото трябва от тук на татък да са на светло с действията си . Да отговарят , а не да са в семката и да си получават комисионна
282
4
 
14
 
! Отговори
Retina преди 10 месеца
Опаа, извадиха тежките спатии.. На никой не му се иска да види след година на Клона, макар и на тънко въже и много добре премислено. Успех да пожелаем на Пинокио и татко Карло 😜
281
32
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Областните на чорапа, айде улево. На никого няма да липсвате.
280
35
 
18
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
Това е саботаж на Радев. Назначете млади хора. Ще има истински преврат и Радев ще стане много излишен.
279
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ходът със оставките е стратегически..Ще доведе до изостряне на отношенията вътре в порочната псевдокоалиция, във връзка с обсъждането на новите лица, които ще трябва да ги заместят..
278
7
 
39
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 10 месеца
Към този час вече всички областни управители са си подали оставките и това е разбираемо предвид какви шефове им гласят. Четете между редовете дечица, областните на са бoдaли!
277
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гълъбите бързо са се разлетели след като са направи пологите "на пастет".