Президенството разглежда искането за освобождаване на Гешев

Вчера с 16 гласа "за" Висшият съдебен съвет отстрани главния прокурор
13 юни 2023 15:35, Нели Христова
36
Президенството разглежда искането за освобождаване на Гешев
Снимка: БГНЕС

Предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване от длъжност на главния прокурор е заведено днес в деловодството на Администрацията на президента и се разглежда, съобщават от президентството.

Вчера с 16 гласа "за" Висшият съдебен съвет отстрани главния прокурор Иван Гешев от поста. Той бе махнат по предложение на четирима членове на съвета заради израза "политически боклук", който употреби на брифинга на 15 май, когато скъса оставката си.

амо преди 3 години и половина Иван Гешев беше единствената номинация за нов главен прокурор. И в края на 2019 г., след 8-часови дебати, той стана и единственият избран главен прокурор, за когото президентът не издаде указ. Това доведе до нови дълги дебати, но Гешев беше избран със същия резултат – 20 на 4.

Още при стъпването си в длъжност обвинител номер едно обяви война на мафията, олигарсите, битовата престъпност и руските шпиони. Разпореди и тотална проверка на цялата приватизация, белязала прехода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато ви занимават с ала-бализми, разбрахте ли че са назначили съседката на Асенчо (и жена на Лорерчо), Виолетка, в борда на ЕЦБ ??? За функционално неграмотните, пояснявам...Европейска Централна Банка. Да, да, същата тази, дето печата хартийките за вас, за ковид-а, за Украйната и т.н. Що пък да ви го кажат...по-важна е "съдебната рИформа".....
33
11
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 10 месеца
Радев да побърза да подпише, че идва и неговия ред.В НС и правителството обмислят такъв вариант.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво изобщо е започнал да разследва Гешев? Вижте обещанията му при встъпването преди 4 години и вижте какво е изпълнил към момента. Най-важните дела за корупция са му на трупчета, има съзнателно затворени ключови такива - за кюлчетата, и даже се е нареждал на прокурори и съдии кои дела да прекратят и по кои да работят. И ако това се нарича борба с организираната престъпност...Не, не ми го представяйте за герой, какъвто не е! Той е ЧАСТ от престъпността.
31
12
 
17
 
! Отговори
Докато преди 10 месеца
не излезе решението на Конституционния съд по въпросите на Гешев, президентът не трябва да подписва освобождаването на Гешев.
30
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
После да не питате защо главният прокурор не разследва политиците. Защото като почне го свалят в рамките на 2 седмици. Всички заедно. Ако въобще решат че им трябва главен прокурор. Иначе се занимавайте с Русия и Украйна, те това обичат нашите престъпници да се карате за геополитика докато крадат.
29
10
 
15
 
! Отговори
Радев преди 10 месеца
Не съм получил още указания от мутрофанова...
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде сега фенките му които крещяха Гешев е радост да се покрият некаде...хахахаха :))) Иначе си беше неудобен с бездействието си, все пак никой не е осъдил от големите рибки и мутрагени, че чак се сравни с Джовани Фалконе наглеца :)))
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кареза и комплексите на президента няма да дадат поле за разкрития на Гешев. А и като се има в предвид, че и той не е цвете за мирисане, покрай съмнителните си назначения, приятелския кръг от свързани съветници, руски връзки, апартаментгейт и т.н. едва ли ще остави главният прокурор да развее байрака на разкритията. Може и да са му разкешили и някой милион, нали и той деца има да 'рани...битият ще си е бит, е*ният - е*bан, а народът само зрелища ще гледа, ама много скъпи
26
11
 
8
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 10 месеца
Какво има да се мисли? Досега не съм знаел, че шофьорчетата на самолети мислят. То под шапчицата му няма място за мислителни процеси. А може би Митрофанова му е дала малко руски "интелект"?
25
11
 
2
 
! Отговори
Няма 3то мнение че преди 10 месеца
Путин е агресор, но е друг въпрос, а по важното е в момента са последиците за България от корупционния модел на ББ и обединяването на герб- ПП мафи ята : 1. Няма да ни приемат в еврозоната и Шинген докато ББ е на свобода2. По дълбоки " реформи" на държавата със цел обслужване само бизнес интересите на обръча от фирми на ББ- Доган- Петков - Асанчо и Хр. Иванов3. активниране на медиите на мафи ята, които ще отразяват мнението на герб активистите от политолози и социолози (Коларова
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали гледахме тази комедия преди с Цветанов? Гешев ще даде още няколко интервюта, после ще си трае. Може Ваклин да го вземе за портиер
23
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако Гешев успее да разобличи и вкара в затвора старите си приятели преди да са го окончателно отстранили,ще стане национален герой.
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Последният шанс за изчистването на Боко и Киро в Гешев да ги удари брутално и да бъдат вкарани в затвора! Радев от теб зависи дали ще влезеш в списъка с национални предатели!!!!!!!
21
3
 
7
 
! Отговори
Гешев преди 10 месеца
Г-н Президент,аз много те уважавам.Мани ги тия аматьори те все още летят в РОЗОВИТЕ си ОБЛАЦИ ! ГЕЙ парад няма да има в нашата политика!!!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За президента не знам,ама Гешев трябва да побърза,че не се знае,знае ли се.
19
13
 
15
 
! Отговори
До Президента преди 10 месеца
Г-н Радев, вие имате уникалната възможност да им "бръкнете" в здраветона тези метили от ГРОБ, ДъПъ и ПъПъ ! Защото вие сте следващия за отстраняване след Гешев в един изфабрикуванот Борисов, Пеевски и Доган . . .импийчмънт !
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1 Рибата се вмирисва от към главата (гешев). За да почнат работите да се оправят, се почва от горе. Така че късно е, либе (гешев) за китка.
17
6
 
16
 
! Отговори
Кокорко преди 10 месеца
Тупай топката радев колкото трябва-2-3 г време бол за разглеждане на решениетоЕдно дело се влачи по -3-5 г и повече
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още при стъпването си в длъжност обвинител номер едно обяви война на мафията, олигарсите, битовата престъпност и руските шпиони. Разпореди и тотална проверка на цялата приватизация, белязала прехода_________Това не го знаех...кое от всичките си обещания е изпълнил в такъв случай?! И "обявил война на руските шпиони" направо звучи като виц! Не е ли Гешев един от покровителите на руските интереси?
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен....той ще е митологичен герой и апостолска жертва