Създават комисия за имунитета на Борисов, Александров и Петков

ПП-ДБ са внесли проект за решение в НС
13 юни 2023 18:37, Нели Христова
97
Създават комисия за имунитета на Борисов, Александров и Петков
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на “Продължаваме Промяната - Демократична България” внесе в деловодството на Народното събрание проект за решение за създаване на временна парламентарна комисия по исканията на главния прокурор Иван Гешев за отнемане депутатските имунитети на Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков (ПП-ДБ).

Според предложението, комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до изчерпване на предмета си, но трябва да завърши работата си не по-късно от 18 юли 2023 г. За всеки случай трябва да прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и ще се изготвя отделно становище. В парламента са внесени огромен обем доказателствени материали, с които членовете на комисията трябва да се запознаят.

Със създаването на тази временна комисия се следва практиката на Народното събрание досега по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
7
 
! Отговори
България ДоСега преди 11 месеца
Не беше Падала в Ръцете на Такива НаГлеци, Мошеници, Измамници и МеждуНародни Престъпници! Жална Ви Майка - какво ви чака - Бедна ви е Фантазията - Записа го Каза, ще се Подписват и с Кръв, ако Трябва - така, че тези Мирно - няма да си Тръгнат никога!!
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имунитетът начин на узаконяване на яки кражби ли е?
60
3
 
4
 
! Отговори
До учуден преди 11 месеца
Хич се не чуди, че ти си от същите креетееени. Колко трябва да се чудиш, че Гешев води делата срещу Божков и Цветанов. Че последните имат интереси в държавата. Както и че Пеевски и Борисов са чиста форма на мафия. Може и да е имало договорка за запазване на някаква форма на държава, но Геша няма да спре до тук. Той остава като редови прокурор във ВКП и тежко им. А Кирчо и Ококорения, това ли им е промяната. ***. Назначават роднини и крият пресрътници, тъй като те самите са такива.
59
4
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 11 месеца
МНногу антиресну зе да става?!Гешев не можа да п,ръдне на малешката на баш крадците и милиардерите Черепа,Мустака,Бобоковите,дето завлякоха държавата с милиарди и то пипнати и доказани?!Имагинерна къща в Барцелона е проблемът на България,а също имагинерно чекмедже напълнено с пачките на Бобоковата за отплата на добрата е,бан и първокласното обслужване с вдигане на краката и натъртване на сливата от страна на Премиерът!Питам се,има ли нужда БГ от псевдопрокурор с манталитета на квартално ченге?!
58
1
 
8
 
! Отговори
НеРазбрал преди 11 месеца
И какво ще прави тази комисия- ще държи чатала с памука, да не им паднат топките ли? Супер са смешни, като взимат такива решения. Хм, важното е, че има кой да им вярва.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дами и господа, на снимката тапет над статията виждате тримата герои на Доньо Донев. Господ да пази България от тези ........
56
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
До Вече Политическо .... Хаповете веднага, другарю!!! Ако не си забелязал, крепостните са в отбрана и ядат бой :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Догодина Блатната държава фалира окончателно.
55
3
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 11 месеца
Нема да се давате ще крадете
54
7
 
5
 
! Отговори
Вече Политическо преди 11 месеца
Решение за България - няма! Единствено Русия и Путин - имат Силата да ни Освободят!!
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От баджанаци шуреи или баджаци ще е комисията
52
3
 
7
 
! Отговори
Право Ристууу преди 11 месеца
Спаси не само Кожата на ТикВун, но и тази на Кики - Карлуковото!
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мафия...Мафия..Мафия......Жалкааари...кожичките няма да спасите
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тримата глу..ци.
49
4
 
3
 
! Отговори
Кефче ми е преди 11 месеца
каква Гавра с Барба Ганиос - а той Доволен - на Изпочупените Жълти Павета - Никой! Наистина Проманата Дойде - за 1ви от 1989 насам - Депутати Отказват ДоБроволно да Дадат Имунитета си и Правят по Записният Сценарии - Комисия - Практика каквато има в ЕвроПарламента, но не и в Българският, т.е. Поредното Погазване на Българските Практики и Закони!!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бойко Борисов има рожден ден днес.
47
1
 
3
 
! Отговори
Местни Избори преди 11 месеца
Я елате пиленца при БаЦко, да попейте сладко сладко!
46
4
 
6
 
! Отговори
Упс преди 11 месеца
НЕ СПАСЯВАЙТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ КРАДЦИ! ЗАЩОТО ВКИЧКО ЩЕ ПОЛЕПНЕ ВЪРХУ ВАС, ПП, ЦЯЛАТА МР.ЪС.ОТ.ИЯ!!!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Създават комисия за забатачване и потулване престъпленията на Тиквата и неговото ОПГ ГРОБ и група мошеници от партия Продължаваме Подмяната. Нищо ново под слънцето.
44
4
 
4
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
Той пинокио не е димукрат, а грантаджия на посолството... Ако пак дойдат руснаците, ще стане най върлият русофил... ===)))
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали чухте записа? С тези комисии идеята е да се протака време докато паднат от власт а през това време изпълнят поръчките от посолствата.