Йотова видя доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено за назначенията

Надява се Николай Денков да има мъжка дума
39
Йотова видя доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено за назначенията
Снимка: БГНЕС

Това, което виждаме, е доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено по темата за назначенията, каза тази вечер пред журналисти във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова. Нейната позиция беше, че г-жа Лорер е станала жертва на „кървавия подпис“ на един министър. На въпрос дали ще се събере мнозинство за импийчмънт на президента, Йотова посочи, че тези, които призовават за такава стъпка, е редно да си го осигурят.

Още по темата

За отношенията в управляващата коалиция вицепрезидентът каза, че иска да вярва, че премиерът акад. Николай Денков ще има мъжка дума. Дано да затвърди впечатлението у българските граждани, че той е министър-председател, а не г-н Асен Василев, посочи Йотова.

За ситуацията с главния прокурор тя коментира, че не е сериозно към Конституцията да се подхожда по лековат начин и позициите да се променят бързо и подчерта, че все още няма цялостно предложение за съдебна реформа у нас. Йотова изрази надежда, че в парламента има разумни и мъдри хора, които знаят, че когато се пипа основният закон на държавата, това не е за ден или два, а предопределя живота на българите поколения напред. За отстраняването на главния прокурор тя коментира още, че първо трябва да се изчака решението на Конституционния съд.

За издаването на указ от президента по тази тема тя посочи, че в какъв срок ще стане това, може да реши единствено и само държавният глава. „Аз мога да уверя, че нито натиск, нито емоции ще му повлияят“, допълни Йотова. По думите ѝ преди да се вземе решение, е необходимо да се видят и внимателно да се преценят аргументите на Висшия съдебен съвет. Това ще помогне позицията на президента да бъде достатъчно аргументирана, каквато беше и при назначаването на Иван Гешев, каза Илияна Йотова. /БТА, Мила Едрева/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: правителствоЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
9
 
! Отговори
9999 преди 1 година
Защо България има вицепрезидент? Парламентарна република! Защо?
13
2
 
12
 
! Отговори
Най-хубавата преди 1 година
Работа в бг се заема естествено от номенклатурен кадър на БКП
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, което ще обедини още повече новата коалиция, с опозицията също, ще е гласуването за импийчмънт на президента Румен Радев.
11
3
 
3
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
Радев и Йотова ще кажат и направят това,което искам. Все пак парите имат значение. А Копейкин...него го използваме като ***.....
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А решетников какво мисли?
9
12
 
1
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Добре ,че е Радев ,защото до сега територията щеше да бъде разпродадена ,заедно с ов--цете !!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Радев имаше проект на промени в Конституцията или реши , че със служебните правителства не му трябва ! Тази, чорапа, копринката, Весела Ушева , Георги грегов - свинара, крумчо Зарков и петролния му шейх Кирчо Добрев, Мая Манолова Галева ковачка черепова Борисова, румката Петров, джендъра Витанов, коцето веца да говорят за морал и алтернатива - не благодаря ! Отивайте в канала!
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На есен, ако изборите не станат както Копейкин казва - номер едно Възраждане с абсолютно мнозинство и след това другите, за тази държава няма прокопсване! Все пак и това с Възраждане трябва да се опита, за да знаем, че няма никаква надежда! Да, крайно е, но другото досега не е ли също крайно? Искам да видя хора осъдени и в затвор, а това го обещава Възраждане! За другите неща вън от НАТО или ЕС това са ала бала неща както модррно му казват!
6
2
 
3
 
! Отговори
Възпитано, за да не преди 1 година
трият коментара, *** от коалицията ВЪН! Септември ще видят как и кой управляват, предатели , спасяващи собствения си гръб, за какво гласуваме 5 пъти, какво получаваме, не сме прости , а ядосани и разочаровани!
5
6
 
12
 
! Отговори
Одеве се изсрах преди 1 година
Кой го вълнува кво мисли Йотова във края на краищата?!
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова гледа..
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бегайте у руша! Там авторитаризмът и корупцията са стабилни!!!
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си годят !Веднага !
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чифтокопитно на лед е този кабинет.