Атанасова, ГЕРБ: Не очаквам още бомбастични факти и изявления за "Барселонагейт"

Комисията за имунитетите включвала хората, които са искали да се запознаят с материалите
15 юни 2023 20:29, Йоана Цонева
24
Атанасова, ГЕРБ: Не очаквам още бомбастични факти и изявления за "Барселонагейт"
Снимка: БГНЕС

Всички данни факти и обстоятелства, на които почива обвинението, повдигнато от прокуратурата по делото "Барселонагейт", трябва да се намират в материалите, заведени в деловодството. Не очаквам допълнителни бомбастични факти, данни и изявления. Специално Борисов през последните две години е лице без имунитет, никога не се е ползвал от него, дори когато беше депутат. Можем да кажем, че прокуратурата се ползва за политическа бухалка. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред NOVA.

"Прокуратурата е държавното обвинение, но съдът се е произнесъл по две инстанции. Ако се стигне до развитие на казуса, а не се окаже политическа пушилка, ще наблюдаваме дали обвинението ще издържи в зала - това е тестът за законност. Очаквам да видим справедливост и темата да бъде затворена", посочи тя.

По думите ѝ комисията за имунитетите включва хората, които са искали да се запознаят с материалите, които са предоставени при искането за свалянето им. "Те се намират в секретното деловодство на НС. Председателят на парламента насрочва заседание и се дава достъп на представители на всички партии до материалите, тъй като няма избран председател", заяви тя. И категорично отрече депутатите да пречат на разследвания на прокуратурата.

Според нея БСП не са искали да участват в споменатата комисия, а това показва, че не желаят да се запознаят и с материалите. "Докато няма избран временно изпълняващ длъжността главен прокурор, заместниците на Гешев поемат част от задълженията му. Машева уведоми Правната комисия, че Гешев няма да се яви на изслушване. А докладът на прокуратурата е част от отчетността", подчерта Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
възраждане преди 10 месеца
грозно джудже,днес.бг трият истината от интернет
7
0
 
3
 
! Отговори
Бай фончо преди 10 месеца
ОВЦА!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Птокурорчо преди 10 месеца
Нвма какво да очакваш повече , Атанасова ! Вие сте вече история - ос.рахте пейзажа и ще изчезнете като СДС и НДСВ ! А банкянския ви вожд да си стяга вързопчето за затвора - Про100 Кико и Парапетова пак ще го арестуват, но вече ще лежи в затвора , зашото няма никой да го защити - той предаде цяла партия, всички гласоподаватели и цялата държава ! Мястото му в затвора е заслужено! А и доста е злоупотребявал с държавни пари !
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
През ноща мъжа обещава къщи ,коли , апартаменти . А на другия ден обикновено е забравил какво е обещавал
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коя си беше загубила гащите в колите на нсо тази или друга
3
3
 
16
 
! Отговори
Дамата, която преди 10 месеца
едва ли не се извини на Гешев, че му искат оставката и поиска да я "разбере", сега го нарича " политическа бухалка". Абе, има ли поне един свестен политик в тая държава?
2
3
 
8
 
! Отговори
Бунга Бунга преди 10 месеца
Ако знаете какво ви чака на следващите избори ..... Такава Куролация.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Корулация "Кум-кумица-октопод".