Христов: ПП опитват да окупират властта, дано не ни изчерпат търпението

Възможно е бламиране на правителството, каза лидерът на СДС
15 юни 2023 09:02, Елка Василева
46
Христов: ПП опитват да окупират властта, дано не ни изчерпат търпението
Снимка: архив, БГНЕС

36-те депутати от "Продължаваме промяната" се опитват да окупират всички властови позиции и дават много неясни сигнали. Това коментира пред БНТ лидерът на СДС и депутат Румен Христов.

"Нека, но както се казва, сигурно ще си счупят главата. Нашето съдействие е, че подкрепихме правителството, опитахме се да подадем експерти. Вярвам, че по Конституция овластената личност е министър-председателят, но предлагайки кандидатури, ние искахме да помогнем, а не да се борим за тези места", каза депутатът.

Още по темата
Христов смята, че и в групата на ГЕРБ-СДС, и в тази на ПП-ДБ има много по-добри експерти, отколкото сегашните министри. Министерският пост е политически пост, съответно и министрите са политически лица, заяви Христов.

"Оправданието "не искам хора, които вече сме управлявали" - ами г-н Денков и той е управлявал като министър. Много неясни неща и неясни сигнали - да не ни изчерпат търпението се надявам", каза депутатът.

На въпрос какво би се случило при такъв сценарий,Христов заяви: "Бламиране на правителство, какво може да се случи?"

"Да не ги плаша още отсега, но по принцип е добре, когато получаваш подкрепа, да комуникираш с тези, които те подкрепят и за важни неща да търсиш общи съгласия. Тепърва в парламента ще влизат законопроекти от Министерския съвет и ако предварително нямаме съгласуваност, могат и да не минават", посочи лидерът на СДС.

Той коментира и спора около създаването на комисия за имунитетите. Въпреки че няма избран председател, подобно на останалите, тя също ще бъде свиквана от председателя на парламента. По думите на Христов е традиция исканите имунитети да бъдат обсъждани в комисия и след това да се внася предложение за свалянето им.

Христов посочи, че неразбирателствата между управляващото мнозинство ще забавят и разговорите за регулаторите.

"Ние не можем да се разберем за парламентарните комисии и докато не постигнем някакво разбирателство, ще вървят трудно разговорите за регулаторните органи, ВСС, инспектората и т.н.", каза Христов.

ДПС се опитват да бъдат в отделни случаи балансьори, смята депутатът. Той заяви, че в Народното събрание ще има плаващи и тематични мнозинства, но важни за държавата са големите цели - подкрепата за Украйна, еврозоната и Шенген.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Скакалец преди 10 месеца
ППтата си помислиха, че всичко вече зависи от тях! Да ама НЕ! Стъпят ли на криво ги сваляйте, преди да са направили някой поредна глупост!
34
0
 
2
 
! Отговори
Идеално преди 10 месеца
Ето има и мъже от тази коалиция! Евала на Човека...
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има и други варианти - Боко в затвора още сега, а не след 3-6 месеца.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ-ДПС и ПП са партньори в игра на карти. Всеки лъже другия и иска да го прекара. Залозите са на масата. Боко е на тепсията, Гешев и други залози.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
теб заек с тиква вместо глава да те ритал позадниягъз, ако не е е сега сите седесоиди ще ви изрита за да даде на ПП по висока %ност при вземането на решения в ППГЕРБ. а твоите насковци ще се лепнат до кикопетката и ти ристльо шъ ти требе облепокна заниягъз шо там е явният ППерастАсаннедоебан
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На този мед му капеше от сърцето когато Буци спечели пореден мандат да язди българите... има даже снимка!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
добре постъпихте с подкрепата, но масата пп активисти са талаш! Опитват да се правят на хитри, но... Хитрата сврака с двата крака!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя анонимник защо говори? Закрепиха името на сдс-то за герб понеже на последните бранда им е в абсолютна разруха в софия и сега тоя се опитва да говори като пълноправен човек?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП трябва да знаят, че с 36 депутати нямат право да искат цялата власт. ГЕРБ може да свали това правителство във всеки момент и да започнат да се гледат дела срещу някои политици.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Снимката - бяла разкопчана ризка с вдигната якичка и небрежно обръснат... да не си в дискотека бе чичак!? Как ги бутате такива в народното събрание, нямам думи!
25
1
 
2
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Чистете бацо и ги изпращайте право в канада
24
3
 
4
 
! Отговори
Не им е ясно нещо преди 10 месеца
На нашите не им е ясно все още че трябва да пренасочат геополитическия си компас на изток. Нещо не го осъзнават. Но с хора като Мравояда Ицко и пробиотика Кирчо, които цял живот смучат грантове от САЩ сме обречени да си гнием като трета ръка хора в западните структури.
23
1
 
4
 
! Отговори
Пращаме тестиси преди 10 месеца
Кокорчо отсече! Всеки български мъж трябва да даде един те-с-тис за Украйна! ППДБЛГБТ поради липса на подобни ретроградни полови белези, ще дадат по едно хартиено знаменце с цветовете на транс флага!
22
1
 
3
 
! Отговори
Ииискаме ДЪЛГ преди 10 месеца
Искаме още дълг бе! Молим ви Кирче, Кокорче, Ице!!! Избухайте още 10, 20, 30 милиарда дълг за наша сметка, разбира се И ГО ПРАТЕТЕ ЦЕЛИЯ НА УКРАЙНА!! Всичко според заръките на Козяк!!! Молим ви, действайте бързо! А като избягате в чужбина, ние ще платим, свикнали сме!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хм, за чии ги подкрепихте тогава? И вие носите толкова отговорност пред народа колкото и те...
20
1
 
2
 
! Отговори
Платих за магия преди 10 месеца
Платих на магьосница да направи черна магия на Ицето Иванов и да му спрат Грантовете от САЩ. Но тя след като се напъна и почервеня цялата, се обърна към мен с думите. МРАВОЯДИТЕ МАГИЯ НЕ ГИ ЛОВИ.
19
2
 
7
 
! Отговори
Тоя дали му харесва преди 10 месеца
Да е kypве на Боко?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Е и . Тръгни от завода за чували. Плаща осигуровки и данъци, съответно пенсии, освен заплатата на тридесет годишния. Този завод за чували изнася чували за ЕС и тировете стоят с дни по гранични пунктове. А сега си представи и и извън ЕС, пак става по лесно, достъпа до пристанищата в Гърция, Италия и т.н. без граничен контрол. За еврото по-турдно ще ти го обянся. Сега ако имаш 1.95 в джоба, утре ще имаш едно евро. И и нямат правотвоите 1.95 не могат да струват повече или по малко от едно евро.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
махкат Гешев, минава комисията за имунитетите и се разпада правителството и после пак са си маркетиногви врагове. Карат си го по план. Изпират се, ама много очевидно. Иначе за постовете заявката си е на ПП, трябва да овладеят службите, за да контролират изборите. Ще ударят едно рамо и на Борисов, няма да пречат и на ДПС. Народаът спи. условия за перфектен лов на шарани.
16
3
 
5
 
! Отговори
Е и преди 10 месеца
"големите цели - подкрепата за Украйна, еврозоната и Шенген."А тези "важни" цели по какъв начин НА ПРАКТИКА ще помогнат на бай Ставри и баба Вуна от село....или Иван на 30 г. и Петър на 50 г.,които работят в завод за производство на.....чували примерно?!?Като отидат до магазина,до енергото,водното,парното и т.н., по малко ли ще плащат и как подкрепата за една война и шенген ще подобри благосъстоянието на 65% от населението,което се води,че се бори за ОЦЕЛЯВАНЕ......