ПП: Не сме коалиционни партньори с ГЕРБ, разчитаме на търпение

Създаваме комисия по имунитетите, за да осветли процеса, каза Искрен Митев
15 юни 2023 10:38, Анисия Иванова
62

"Целта ни беше да докажем, че прокуратурата се използва за политическа бухалка. Ние твърдяхме, че има дела на трупчета, които се използват в определени моменти от политически личности, смисълът на имунитета е да ги защитава от натиск, в случая от прокуратурата", това заяви депутатът от ПГ на ПП-ДБ Искрен Митев по повод разразилите се дебати около исканите имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Той уточни, че в комисията цялата информация като доказателства ще стане публична, а ако депутат сам си даде имунитета - всичко остава в рамките на прокуратурата и засекретено като следствена тайна. Народният представител подчерта, че имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов се искат по разследвания, които са от години. И създаването на комисия, която да е със срок на действие от един месец, няма да забави много правораздаването.

"Трябва да покажем ясно, че създаваме тази комисия не с цел да я бавим, а да осветли процеса. Смятам дори, че не трябва да има имунитети, ако някой се страхува за свободата си, едва ли мястото, където да се предпазва, е НС. Дори Борисов от 3 г. няма имунитет - твърдението, че е станал депутат, за да се пази от нещо, не е основателно", каза още Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той не очаква някакви разкрития по "Барселонагейт", които да не са станали вече обществено достояние. "Ако е имало нещо ново и фрапиращо, то щеше да бъде използвано преди 49-ото НС", убеден е народният представител.

Митев добави, че не е случаен моментът, в който се случва искането на имунитети - когато е поискано отстраняването на Иван Гешев.

"Не коалиция на имунитетите, а театър на имунитетите гледаме, проява на борбата между прокуратурата и парламента, която няма място", коментира депутатът.

Гостът посочи, че все още не може да се говори за голямо доверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Ние не сме коалиционни партньори с ГЕРБ, а разчитаме на взаимното търпение, за да прокарваме законите, свързани с Еврозоната, Шеген", добави Митев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Уикипедия преди 10 месеца
"Коалиция се нарича такова сдружение по време на което участниците действат заедно за постигане на дадена цел, но водени всеки от собствения си интерес."
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Търпение нямаме ние, да са изнасяте по- бързо !
44
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Напротив,Митев.Коалиционни партньори сте.Коалиция на имунитетите.И както всички партньори на ББ ще свършите на политическото сметище.Про100 Киро се доказа като такъв.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Партньори=ОПГ с цел да си пазят взаимно трибуквието за да няма изненади и някой да бъде вкаран в затвора и също така да делят от лъвския пай на баницата
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НовУ 20-сет .Да изперем Пеевски И , Баце ПАК !А Доган кога , или той ги изпира !?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И така , нищожествата в партиите , родиха ВЪЗРАЖДАНЕ !Сърдете се на себе си , неграмотни , МНОГО-имотни , примитивни , корумпирани и нежелани политически индивиди .ВЪЗРАЖДАНЕ е вашето дете , защо не си го искате ,...ако ме разбрахте ?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен-"Има да гледаме сеири! Те показвали ясно. Мъглата е ясна." Дори и в мъглата са ни от ясни-по-ясни тези Продажници!
39
0
 
5
 
! Отговори
Курафьор преди 10 месеца
И също, не оплешивяваш, но друго се вижда
38
0
 
10
 
! Отговори
ужас преди 10 месеца
А Пеевски пляска и двете формации - некоалиционните партньори! ДПС винаги са отгоре, но този път ПП се занулиха, което е най-хубавото от тази Некоалиция.
37
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Имаше една песен...аз не съм комунист и никога няма да бъда... Поздрави.
36
0
 
12
 
! Отговори
Гладен преди 10 месеца
Вие не сте,но Герпп е коалиционен партньор с вас.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То от един път не се става ...коалиционен партньор.
34
0
 
15
 
! Отговори
Верно е. преди 10 месеца
И с ДПС не са коалиционни партньори.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Партията ви каза да отхвърлите доказателствата на очите и ушите си. Това беше последната им, най-съществена заповед." Джордж Оруел,1984
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Целувайте ръка на Борисов! Че сега без него на следващите избори и парламент нямаше да видите!За него сте Вие еднодневки, които са по-приемливи в сравнение с Нинова и Копейкин. Неслучайно ГЕРБ не пожелаха министерство. Когато потънете,само Вие ще носите отговорност..
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има да гледаме сеири! Те показвали ясно. Мъглата е ясна.
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свърши тя! Възраждане само!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Измамата ПП - какво общо правителство на пп и ГЕРБ видя уе!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заедно бъркате в меда
27
1
 
21
 
! Отговори
българин преди 10 месеца
От един дол, дренки сте. За пари и майките си ще продадете! ОСТАВКА!