Нинова: Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее и да управлява

ПП-ДБ позволили да бъдат използвани за пералня на задкулисието
126
Нинова: Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее и да управлява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Паралелната държава се прегрупира, за да оцелее и да продължи да управлява. Това не е съдебна реформа, а задкулисна сделка с две цели - да се спасят досегашните крадци, а бъдещите да си гарантират спокойствие. Приеха се закони за конкретен човек, а не за промяна в системата, за справедливост. Прие се закон, специално за Иван Гешев - да бъде намален броят на членовете на ВСС, които да го освободят - от 17 на 13. След това Сарафов да бъде избран от Прокурорската колегия, а не от Пленума. В момента - вместо в истинска съдебна реформа, влязохме в пълна каша".

Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с отстраняването на главния прокурор Иван Гешев и с избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността "главен прокурор". 

Още по темата

Тя допълни, че ГЕРБ и ДПС са употребили ПП и ДБ.

"С техните гласове махнаха Гешев и сложиха Сарафов. Те са си виновни, че позволиха да бъдат пералнята на задкулисието, срещу което уж се бореха", отсече соцлидерката.

Тя е категорична, че трябва да бъде избран нов Висш съдебен съвет, тъй като мандатът на този е изтекъл, и едва след това да се пристъпи към избор на нов главен прокурор. И подчерта, че фигурата на главен прокурор трябва да бъде запазена.

В предаването "Неделя 150" Нинова заяви, че тези, които се страхуват от Иван Гешев, са побързали да го махнат и да си направят комисия на имунитетите.

"ПП-ГЕРБ е коалиция на предателството, на имунитетите, на гарантираната нестабилност. БСП е абсолютната алтернатива по тези три въпроса. Ние не предадохме избирателите си. Внесохме предложение в парламента веднага да бъдат свалени имунитетите и ако са невинни, да бъдат оправдани. Единствено ние - каквото казахме преди изборите, го свършихме, в политиките останахме последователни“, коментира Нинова.

По думите на лидера на БСП едни нови избори няма да възпроизведат същите резултати.

"Мислите ли, че ПП и ДБ ще имат същия резултат след това предателство? Мислите ли, че "Възраждане" ще имат същия резултат, след като показаха, че са готови на колаборация ту с ГЕРБ, ту с ДПС? ГЕРБ сами казват, че губят доверие. През последния месец и половина се случиха толкова неща, че няма как това да не е повлияло на общественото мнение", каза тя.

Корнелия Нинова потвърди, че от БСП няма подкрепят бюджета на Министерството на финансите.

"4,5% за нас е разумен дефицит. Това позволява стимулиране на развитие на икономиката и да се компенсират най-засегнатите групи от обществото. Под 3% дефицит означава замразяване на всички доходи и увеличаване на бедността. Това не е разумен подход", упрекна тя. 

БСП продължава да събира подписи за референдум срещу джендър идеологията.

"Джендър идеология в училища и детски градини не трябва да се допуска. Над 18 години всеки е свободен да избира как и с кого да споделя живота си. Битката ни е за децата. Докато не станат пълнолетни, те са крехки и нищо не трябва да им се натрапва. Това е битка срещу голяма сила, финансово подплатена, политически ангажирана в цяла Европа и е много трудна. Изправяш се срещу много пари, много добра организация и много силни хора, които настояват за това", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: БСПНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На Цървула все му е смешно, и не разбира какво става в Русия
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А мен ме интересува България дава има. Откакто демократите взеха властта в България, от 9 милиона станахме 4,5 милиона в България и още 2 милиона в чужбина, които никога няма да се върнат
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ си намериха нови слуги - ПП и ДБ.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хора бдете! Мутрите се връщат на власт.
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Паралелна държава е такава, която не се управлява от Нинова и от бйе-сйе-пйе. Точка!
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мен ме интересува Разум! Род! НаРод... - звучи слуга на РОДа... Старейшините от РОДа избрани определят Политиката. Къде са нашите РОДове? Изчезнаха! След 1944г, след изземването на Земите им и вкарването в ТКЗСто изчезнаха? Ако не знаете ПОТЪРСЕТЕ ГИ... Какво сте всичко Заплюли? От какво сте всички недоволни? Още веднъж казвам! Потърсете Дедите. Откопайте Мъртвите... За да отЖИвеят и Вашите Сърца... Не само да одите и да копате по Съкровищата заровени по Свещената земя БЪЛЪГЪ+АРИАНСКА!
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ехх ти Нино.. Жена Българска Майка Юнашка с вдигнaта до нeбето Пaртизанска, пaрдон Парламентарна Пpaшка! Рaждaла си, Рaждaш и ше Рaждaш, Все Юнaци Лaвенти с Виpнати в Парламента Кaлпаци. За Слaва.... Па сaмо и Един Българин да остане в Градините на Едeн... да бяга по тая жapава ... дoбре, че навънка вали и сърцето ми охлажда от тая Политика дето Рaлото не Тикa!
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нино, Въпрос към теб! Нино с тия малки две гъpди и с толкоз много смучещи, жадни и звучни парламентарни гъpла, как ще изградиш на площада парад с червени знаменца, за да може парламента, за тая петилетка, да произведе мляко за целия Български род, за да има наРОД?
72
2
 
2
 
! Отговори
ВгъZраждане преди 11 месеца
Ако феновете на възраждане си въобразяват, че Q-пейкин ще иска власт - жестоко се лъжат..особено писалите по-долу постове!Хахахахаха!!!Q-пейкин вече се готви за член на Европарламента - там тази фен-група ще му оситури да получава едни хубави 24 000 левчета, един твърде приличен срок..да не е луд да се занимава с простаците от автобусите...
71
2
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ , АЙДЕ.... преди 11 месеца
...И БЕЗ ЧЕРВЕНИ ПЕТЛИ И КОКОШКИ ШЕ СЪМНЕ.....КОРНИ Е ТОЛКОВА "СОЦИАЛИСТ"---КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ...!!!!---ТЯ Е ОТ "КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ -КАПИТАЛИСТИ" С ПАРИ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ДЪРЖАВНО ИМУШЕСТВО ....../демек-- чист "корумпиран-олигарх"/
70
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Нинова е наследник на архитектите на дълбоката държава. Архитектите направиха една грешка - разбиха прекалено истинските десни партии, а като няма силни десни партии няма и силни леви. БСП е обречена, няма как хора без 1 ден трудов стаж в реалната икономика да защитават трудещите се. Нинов има 0 дена трудов стаж извън държавни постове, на Виденов първия му работен ден беше като премиер, Станишев същата работа.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДУМАТА "BEДA" е ЗАБРАНЕНА ЗА ИЗГОВАРЯНЕ! Чили Аз, Буки, Beди....
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хей Комунисти.... забравили сте по стари данни и сте забравили от подскачане със Знаменца, че едно завъртане на Слънцето около центъра на Галактика Млечен Път е 24920 години... Път Человеческий.... *** - ЗНАНИЯ и МЪДРОСТ!
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Спартанци, къде сте? Радост...Радост... Душата Припомня... В градини РАЙски Крака натопили Термопили... Спартанци... Земята вий Оцерихте... със свойта Слава покорихте... С вашите тела... хиляди паднаха... а под вази ..Милиони за Слава Ваша Урааааа...Ураааа!
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още веднъж.... В грешка Аз грешен! На тоз свят Комунярски Живея, за да го Проумея? Понеже днеска - Власт ти им Дай! Всички викат - Дай, Дай, Дай и към върха те ръце че провиснат! Но никой днеска няма да помисли, че в други, в други народи сме се преродили.... и Йощ, щом Балкана захваща и бури по Урви Препраща...Зове нас Горди... Но под чужди Комунистически Орди... Господи Помилуй!!!!!
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А БСП се претрупира и няма да управлява.
64
3
 
1
 
! Отговори
Бай Танас преди 11 месеца
Айде нема нужда. Като, че не знаем от коя държава си. Що не рева докато продаваше патрони ?
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нинче - младо Пилинче! Стихчета за теб! Българска майка юнашка със здрава пpaшка! Майка мила, малък син - хубав, палав и един - взема нежно на ръце, до любящото сърце. Залюля го на гърди и му песен зареди: Над теб майка Нина, Юнашка с Дървена Прашка, сине бди, здрав и весел ми бъди! Здрав расти, да пораснеш, радост в къщи да донесеш като добър ученик, после като смел войник - бранник, верен и защита на земята ни честита!
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нинче! Защо не сложиш на твойта кoстилка една свиpка, може и трoмпед, да свириш с нея и народа да заиграе хоро по твойта ***?
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тая преди да излезе на трибуната, трябва да и се дава дъфка, за да може когато говории да ги здъфква и никаква комунистическа дума да не се чува!