15 министри се явяват на парламентарен контрол

Най-много са въпросите към МОСВ, енергетиката и МЗ
23 юни 2023 07:50, Анисия Иванова
5
15 министри се явяват на парламентарен контрол
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

15 министри се явяват на парламентарен контрол днес в НС. Депутатите ще започнат пленарното заседание с изслушване на министъра на енергетиката Румен Радев във връзка със споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ“, според приетата програма за работа на Народното събрание. Изслушването е по искане на Корнелия Нинова и депутати от ПГ на „БСП за България“.

Преди редовния парламентарен контрол в програмата е и изслушване на министрите на околната среда и водите Юлиян Попов, на туризма Зарица Динкова и на здравеопазването Христо Хинков за състоянието на акваторията на Черно море вследствие на разрушената стена на язовир „Нова Каховка“ и предстоящия туристически сезон в България. Вносители са депутати от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“.

В парламентарния контрол е предвидено да участват премиерът Николай Денков и министрите Кръстю Кръстев, Юлиян Попов, Кирил Вътев, Георги Гвоздейков, Богдан Богданов, Румен Радев, Димитър Илиев, Асен Василев, Калин Стоянов, Тодор Тагарев, Андрей Цеков, Атанас Славов, Галин Цоков и Христо Хинков. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Навсякъде цари пълен хаос и за последните 2-3 г. за наслагани хора които имат само биографии, но иначе хал хабер си нямат и всичко ще пропадне.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пред Посолството вероятно?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1001 министерства, то в САЩ няма толкова!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАПРАВЕТЕ ОЩЕ МИНИСТЕРСТВА ДА СТАНАТ РЕКОРД КАТО 101 ДАЛМАТИНЦИ, А ЗАЩО НЕ И ПО ЕДИН МИНИСТЪР НА ОЛИИГООФРЕЕН ДЕПУТАТ!!...