Керелска за смяната на Гешев със Сарафов: Продължение на един и същи сценарий

Тя застъпи тезата, че Пленумът на ВСС е трябвало да направи избора
25 юни 2023 10:07, Нели Христова
6
Керелска за смяната на Гешев със Сарафов: Продължение на един и същи сценарий
Снимка: БГНЕС

"Това е продължение на един и същи сценарий" - така членът на ВСС Олга Керелска обобщи смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов.

"Голямо нарушение, което е допуснала прокурорската колегия при избора на и.ф. главен прокурор, е това, че на практика те изобщо не са обсъдили професионалните и нравствените качества, което е задължително. Някои от тях даже поддържат тезата, че видите ли, и.ф. главният прокурор има всички правомощия на главния прокурор, включително и да сезира конституционния съд", обясни Керелска пред bTV.

"Подготвят се доклади във връзка с професионалните и етичните качества на кандидата. Не може с едно изречение на това заседание те да кажат "Това са сигнали, които още не са проверени, и ние не можем да се базираме на тях. Всеки може да пусне срещу всеки някакъв сигнал", обясни Керелска.

Тя застъпи тезата, че Пленумът на ВСС е трябвало да направи избора. Според нея е било редно да има предварително обсъждане. Имало е и нарушения в провеждането на заседанието на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще спрете ли вече с вашите циркове и представления? И децата разбраха, че сте слуги на мафията, мазни и фалшиви котараци, прикривайки и защитавайки се един с друг, лапайки огромни заплати и рушвети. След толкова години лъжи, празни обещания, мушенгерии, фалшиви отчети до ЕС, миризливите ви 1задници1 лъснаха.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали ВАС ще решава кой е компетентен. Тук госпожата изразява лично мнение. Прави незадължително за никой тълкуване.
3
4
 
2
 
! Отговори
А бе, преди 9 месеца
...той е стигнал до поста Зам.главен Прокурор, шеф на Следствието, а Тая неизвестната, тепърва щяла.да му обсъжда... нравствените и етичните качества??? Тия изобщо наред ли са?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Г-жа Керелска ако е искала да се противопостави на решението на ВСС е можела да изкаже това свое мнение на заседанието на Съвета. Някак си не върви и не е колегиално да говори с ВСС чрез медиите. Неприятно и неколегиално е, за да не кажа: грозно е.Става въпрос за и.ф. Гл.прокурор, а не за титуляр Гл.прокурор като Гешев. Пък и вече се изказа некоронованият 'баща' на българската юридическа мисъл проф.Пл.Киров. Не се търсят изпълнители от хора, един диригент е достатъчен за тази репетиция.
1
1
 
3
 
! Отговори
Жертви в Бобов дол преди 9 месеца
Терористични актове в град Бобов дол, полицаи са замесени, има жертви!