Стефан Янев за евентуалното сваляне на Путин: Внимавайте какво си пожелавате

Той призова да не се демонизира руския лидер
26 юни 2023 21:57, Нели Христова
85

Възможният сценарий след похода на частната военна групировка "Вагнер" към Москва е консолидация на властта на Кремъл по подобие на консолидацията на властта на Ердоган. Това е доста вероятен сценарий, който не би довел до промяна на външната политика на държавата.

Това мнение изрази лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR".

"На частната армия не може да се има доверие, защото хората, които са наемници, са мотивирани по друг начин, не както е една армия, изградена от националната държава", обясни Янев.

По думите му Владимир Путин е лидер на Русия от 23 години, през които е видял различи кръгове на влияние и опити да бъде сменен.

"Някак се е справил с това, някак се е справил с позицията си. Ако демонизираме Путин и предричаме неговото бързо залязване, поради наличието на такива кръгове, аз бих задал въпроса - да внимаваме какво си пожелаваме, защото с неговата история на неговата позиция, той е предвидим, но този който дойде на неговото място, може да не бъде предвидим", коментира още той и посочи въпроса с ядрените оръжия на страната.

Стефан Янев обясни, че пряка заплаха за България няма, защото случаят с "Вагнер" е "вътрешен проблем", но в същото време, несигурност би могло да има при успех на подобен преврат, защото не е ясно у кого би попаднал ядреният потенциал на Русия.

Относно поредния транш от помощи за Украйна, който българското правителство предостави, Янев попита защо се прави сега и "по този начин". Той не оспори солидарността на страната ни като член на НАТО и ЕС, но по думите му такава помощ трябва да бъде според възможностите на страната. Той уточни, че в този случай става въпрос за обучение на украинци от български специалисти и това няма да става на територията на Украйна, нито на наша територия.

"Този кабинет като че ли се фокусира по теми, които не са чисто български. Чисто българските теми са свързани с житието и битието на българските граждани. Основната задача на това правителство и този министър на отбраната е да се грижи за боеспособността на българската армия. Намираме се в една поредица от наводнения, хората страдат, няма кой да отиде при тях и да им каже - ето я държавата, тя разполага с тези средства и да се върнете към нормалния си начин на живот. Работата на българските министри е да бъдат между българските граждани и да решават проблемите им сега и веднага", коментира Янев пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че "Български възход" ще участва на предстоящите местни избори, както и на изборите за европейски парламент, а и на парламентарните, ако има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този повтаря Тръмп
61
0
 
2
 
! Отговори
Азззззз преди 9 месеца
Бог да пази България и Русия
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"защото с неговата история на неговата позиция, той е предвидим, но този който дойде на неговото място, може да не бъде предвидим"//Да,да цял свят знаеше ,че Путин ще напада съседите си и ще ламти за още територии!
59
0
 
2
 
! Отговори
ФАЛШИФИКАЦИИТРАГЕДИИ преди 9 месеца
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е ПРЕКРАСНО ИЗСЛЕДВАН ИСТОРИЧЕСКИ ИЗКУСТВЕН ПРОЕКТ - ОСНОВАТА МУ Е ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПО СРЪБСКИ ЗАМИСЪЛ ОТ 1844 ГОДИНА ТА И ДО ДНЕС ТАМ ХОРАТА ГИ Е СТРАХ ДА КАЖАТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ. СРЪБСКИЯТ КРАЛ ДАЖЕ СИ Е ПОЗВОЛИЛ ДА УДАРИ ШАМАР НА ТРИГОДИШНО ДЕТЕНЦЕ, КАТО МУ Е ОТГОВОРИЛО ЧЕ Е БУГАРКАА. ГОСПОД ВЪРНА НА СРЪБСКАТА ЖЕСТОКОСТ С КОСОВО И БОСНА. УКРАЙНА Е ПОДОБЕН СЦЕНАРИЙ-АВСТРИЙСКО-ГЕРМАНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ...
58
5
 
6
 
! Отговори
Voin преди 9 месеца
Стига с тази война, бе другарю Янев. Я кажи кога Дядя Ибанушка ще ни освободи от НАТО, от ЕС и ще ни върне в лоното на руското влияние, че като текнат едни реки от мед и масло, ... Е, те вашите пръдньори взеха да се окопават, а за напредък - забрави. Големи ташакларъци сте о.з.-етата.
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а бяхме го забравили този смрадлив зелен чорап. Така и не можа копейката да разбере кой беше агресорът, и кой кого нападна преди година и половина. Направо ме беше срам да го гледам как се извива кати червей. Ако това са ни генералите, жална ни майка.
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От това пък следва, че всички икономически и други санкции, наложени срещу Русия през последните години са произволни. Те нарушиха грубо вековно установени правила за свободна световна търговия, за културен и спортен обмен, създадоха простор за произвол и грубо потъпкване на личните свободи. Те трябва да бъдат отменени незабавно и изцяло и инициаторите за тяхното налагане наказани.Тази война е принудително наложена на Русия. За нея тя е въпрос на оцеляване. От нейния изход зависи да я има или да я няма Русия.Прав е президентът Путин, когато казва За какво ни е бъдещ свят, ако в него я
55
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
59 Естествено, че Украйна сама не може да се бори. Точно затова е измислено НАТО за да озапти такива самозабравили се диктатори.
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Строго погледнато, в подобни ситуации започналият войната не е непременно този, който пръв е стрелял, а този, който го е принудил да стреля. Точно такъв е случаят с настоящата война в Украйна. През 1824 г. един френски историк казва: Истинският автор на войната не е този, който я обявява, а този, който я прави необходима. Точно такъв е случаят с настоящата война в Украйна.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те снабдяват украинската армия с текуща и дори стратегическа военна инфорация за водене на военни действия. Те организират изпращането на свой персонал за изпълнение на най-квалифицирани военни програми. Ръководната западна журналистика обслужва НАТО и с едностранна информация. Никога медиите на най-развитите страни не са разпространявали толкова едностранна и лъжлива информация, както правят сега в полза на Украйна. Стигна се дори до закриване достъпа до руски медии на територията на целия ЕС. Световният опит показва, че медии на опонента закриват диктаторски режими и тези, който нямат аргуме
52
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
51 Пий си хапчетата. Зеленски не се скри като мишка, когато нападнаха Киев. За разлика от него Путин и всички плъхове покрай него се изпокриха при много по-малка заплаха към тях.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна не може да води война с държава като Русия. Защото тя почти не произвежда оръжие. Ако сега води такава война, то е защото държавите като НАТО и други най-развити страни по света й доставят необходимите леки и тежки оръжия. Публикуват се различни данни за размера на тези доставки, но по приблизителна информация може би са между 100 и 150 млрд. долара. Те обучават десетки, а може би и стотици хиляди управленски и военен персонал. А също и така наречените доброволци от Полша, Литва, Латвия, Естония и други страни. От най-квалфицирания до средно квалифицирания.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Картината сега е друга. Украйна има най-ниския БВП на човек от населението и най-ниско качество на живота в Европа. Главната причина за това е масовата престъпност и най-високата корупция в Европа. През последните 15-20 години финансовите траншове от Световната банка и Международния валутен фонд бяха прекъсвани неколккратно по тези причини. Корупцията продължава и сега по време на войната. Напоследък беше съобщено за нови корупционни разкрития на най-високо поставени лица на най-високи постове.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На глупцu не може да се обясни
48
2
 
2
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
Четирихилядник проповядва снишаване. Има ли изненадани? Пак хубаво, че не ви кара да пращате оръжие на ***. На езика му е.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Конфликтът в Украйна се представя сега от западните политици и техните медии като защита на свободата и демокрацията, олицетворявани от президента-актьор Зеленски, противопоставян на тоталитарната диктатура на налудничавия Путин. Каква подигравка с истината!Украйна притежава много благоприятни обективни условия (географско положение, климатични условия, богата земя, разнородни специалисти, трудолюбив народ и т.н.), за да се развива с високи темпове и да осигурява благоденствие на своя народ. Украйна беше една от най-развитите републики на бившия Съветски съюз.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По материалната й част с разрушена жилищна, транспортна и друга инфраинструктура, превърната в купчини развалини. Ще бъдат необходими 30-50 години и 300-400 млрд. долара за нейното възстановяване, ако има масирано участие на чуждестранни капитали. Ако няма и повече. И всичко това заради няколко маняци от Америка и Европа. Нима са допустими такива жертви!
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В речите си Зеленски говори за победа над Русия. Този човек не знае какво говори. Не съм срещал нито едно изявление на сериозен западен наблюдател, който да говори за такава възможност. Ако разчита главно на свои ресурси, Украйна едва ли може да понесе 2-3 месечна война с Русия. В действителност сега се води война между НАТО и Русия на територията на Украйна. Украйна предоставя само територията. Но и това не може да трае дълго. Ако войната продължава примерно 2-3 години, населението й ще бъде сведено до 10-15 млн. души, от около 40 млн. в края на 2021 г. Останалите ще бъдат дълготрайни емигран
44
6
 
2
 
! Отговори
////// преди 9 месеца
Типична комунистическа мисъл. Кютайте си в ъгъла, че може да стане и по-зле.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз съм анализирал съдържанието на неговите речи. Те са от най-ниско качество. Те са повърхностни. По-голямата част от неговите мисли са елементарни лъжи. Претенциите му към опонентите най-често са неизпълними. Смехотворна е неговата склонност да обявява лични персонални санкции спрямо свои противници - чужденци, валидни за следващите 30-50 години. В свои речи той забранява да се водят преговори с противника, преди той да е изпълнил неговите (на Зеленски) условия. Това са безмислени претенции на маниакална личност, който не държи сметка за реалностите. Той не разбира, че в преговорите може да д