Депутатите се съобразиха с ветото на Радев за отделянето на следствието

Законът за съдебната власт ще бъде обсъждан отново
24
Депутатите се съобразиха с ветото на Радев за отделянето на следствието
Снимка: архив, БГНЕС

Депутатите приеха ветото на президента Румен Радев в Закона за съдебната власт и с това отхвърлиха промените в закона, които приеха окончателно на 2 юни. Така че сега законът ще бъде обсъждан отново.

Още по темата
Радев върна за ново обсъждане параграфи 3-10, които предвиждаха Националната следствена служба да се отдели от прокуратурата в самостоятелни органи. Това стана по предложение на "Възраждане", но се оказа, че то не е разгледано по време на заседанието на Комисията по правни въпроси.

В мотивите си държавният глава подчертава, че тези промени възстановяват положение, което вече е съществувало в българското законодателство и е било променено през 2009 г. с оглед ефикасното и прозрачно функциониране на досъдебното производство по наказателни дела.

Надежда Йорданова от ПП-ДБ посочи по време на дебата, че промените са приети от парламента при недобър законодателен процес, като те са станали факт основно между първо и второ четене на закона.

Според нея това се отразява на качеството на законодателство и намалява доверието в Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 9 преди 9 месеца
До АнонименТОЧНО. Разграбването в тая територия ще продължи, дори и след пропадане на Галактиката.Няма в историята на Човечеството нация-подобна на нашата да си е спретвала и спретва перманентно разграбване и плячкосване и то...законно. Територия-котило на управниици с повредена човешка ДНК.
20
0
 
1
 
! Отговори
Вие преди 9 месеца
Друга работа нямате ли, че ни занимавате с нещо, което не ви е ясно. Има просто решение: Препишете една конституция на държавите-мечти. Ама-не. Нали тогава ще трябва да се прилагат и изпълняват законите. Та затова е тоя цирк-отклонение на вниманието от ежедневните проблеми на плебса. Да видим до когИ.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние от Възраждане сме 'против'!
18
2
 
0
 
! Отговори
леля чичо преди 9 месеца
във франция е революция в момента и всички медии мълчат, телеграм канал Kalibrated , следете за нещата
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БЪЛГАРИ И РОМИ НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ И НЕ КРАДАТ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зиг Зиг Лаурел и Харди! Колониалните консули на Холивуд ще наложат вето на сериозната музика, сериозните филми и театъра! Вече ще слушате само чалга, ще гледате няма комедия и ще ходите само на цирк!
15
0
 
3
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
НЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО: Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократи" от ДБ и ПП !
14
1
 
0
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
НЕ НИ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО: ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократ
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да живеят двамата ротационни главни прокурори Гешев и Сарафов! Айн Волк! Айн Райх! Айн цу Цвай цу Фюрера и айн цу цвайн цу дрън главни прокурора!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
99% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ПО ПРИНЦИП ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ, И 100% ОТ БЪЛГАРИТЕ В ПОЛИТИКАТА СА ТАКИВА
11
1
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 9 месеца
Е все пак Сарафа е главен прокурор, защо трябва да отделяме следствието ?
10
5
 
5
 
! Отговори
Решетников преди 9 месеца
Има шанс да го окошарят и него и за това слага вето.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голямото разграбване на България и народа върви с пълна пара. Ограбиха вашите баби и дядовци 1946 година, вашите родители 1990 и сега сте наред вие младото поколение да бъдете ограбени. ДС и БКП комунистите-хамелеони ще ви видят сметката под една или друга форма. Управляващите са истинските престъпници!
8
0
 
1
 
! Отговори
Двойникът на Путин преди 9 месеца
Нема нужда. Всички сте при Пригожин като ви посетя.
7
0
 
8
 
! Отговори
Намалявало доверието преди 9 месеца
Че то е 8% в момента. Вие и така сте за Гинес.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
баси сериала измислен са тия
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредната простотия пробутана от уж радикалната "опозиция" Възраждане, в интерес на Боко и Шиши
4
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
Има ли закон който депутатите да се чели преди да приемат? Явно не, затова всеки закон се коригира, прегласува, променя 2 седмици след окончателното приемане. Пародия на порноклуб е НС!
3
3
 
5
 
! Отговори
до 2-ри Всеки, който преди 9 месеца
не ни кефи е агент на Путин.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега какво стана? Лош ли е Радев или добър? Или депутатите и те са агенти на Путин? Съвсем се обърках...