ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС поискаха обновяване на запасите на МО

Настояват за ускоряване на процеса за оръжия, боеприпаси...
39
ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС поискаха обновяване на запасите на МО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проект на решение на 49-ото Народно събрание (НС) за ускоряване процеса по обновяване на военновременните запаси на Министерството на отбраната, са внесли в парламента днес депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ДПС. Това показва справка на страницата на НС.

Министерският съвет да ускори процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерство на отбраната, представляващи оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, чрез замяната им с новопроизведени такива, се предвижда в проекта.

В проекторешението е записано още правителството да предоговори сроковете и количествата в сключения с „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД договор при наличие на производствени възможности на държавното публично предприятие за това.

Основната част от наличните във Въоръжените сили боеприпаси, заделени като ведомствени военновременни запаси (ВВЗ), са произведени в периода 70-те до 90 -те години на миналия век, като конкретни номенклатури дори и по-рано, мотивират се вносителите.

Към момента боеприпасите, заделени като ВВЗ, са годни за бойно използване, но предвид годините им на производство с основание може да се предполага, че са в края на своя експлоатационен ресурс. Това налага предприемане на спешни действия за обновяване на запасите, посочват от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Предвид годините на производство на наличните във Въоръжените сили боеприпаси, друга, не по-малко важна, цел на обновяването е и минимизиране на предпоставките за възникване на инциденти със сериозни последици, предизвикани от стари и неотговарящи на техническите изисквания боеприпаси, се посочва сред аргументите за проекторешението. /БТА, Нелли Желева/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: оръжияотбрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Новият софийски еврожендъркмет, какво ще продаде от София? Продал компания и продал София, ще пише в досието.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спазвайте си предизборните обещания, или се махайте. Там пише "строеж на АЕЦ белене и 7 и 8 блок на Козлодуй". Бързо се махайте, измамници, лъжци, продажници и измамници!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Продажниците" от Коалиция "Сглобката" май нищо не произвеждат, ами продават готовите снаряди и други муниции от складовете на армията и ги пишат на сметката на ВМЗ и другите частни заводи. Нищо не произвеждат. Раздали са на търговци и заводи готова продукция да я продадат веднага. Колко произвеждат за ден и колко Украйна изстрелва на ден? Хванахме им лъжите на "производителите".
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-голямата хвалба на кандидата на Евроджендърите от София, е, че е продал компанията си. Така, че ще ви купува и продава всичките софиянци и София. Ще ви продаде на Мафията за много пари. Продал си компанията - голям герой. Търгаш и продавач на компании.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един френски вариант за мутротурскоджендърската Коалиция "Сглобката". Много се сглобиха и вече ще продават на Зеленски майка си и баща си. Джендърите на Костов и Пинокио и Дженддърите от Харвард сгазиха обещанията. Щяха да строят АЕЖ Белене и 7 и 8 блок на Козлодуй. Джендъррите на Костов пак набраха сили да лъжат и правят бели на България. Нищо не са научили и нищо няма да научат.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски ли? Да дойде да ни вземе ядрените реактори и бъдещето ни на енергиен център на Балканите? Даваме им оръжие, САЩ плащат, парите са нужни за строежа на АЕЦ Белене. 5 милиарда къде са? 7 милиарда раздадоха на бизнесандрешковците социалнослаби за ток. Муниции - да, ядрени реактори - не. Защо са им руски ядрени реактори? Зеленски трябва да бъде освиркан и замерян с камъни. Въпреки, че той не е виновен да иска, а нашите евроджендърнатомутронегодници от Коалиция "Сглобката".
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направо да дават един бункер на зеления чорапогащник и да се пресели да види войната от България. Може да го направят изпълнителен директор на ВМЗ Сопот, да му зашият ако искат и орден Стара планина. Българските нагаждащи няма да получат мандат до края на живота си. Ако не са машините на Мадуро и ала-бала портокала на проектите, директно отиват на 2%, /реално роднините им само ще гласуват за тях/. То бива, бива пpодажници, но в момента е сапyнка "Нагаждащи в повече".
27
2
 
4
 
! Отговори
Продажници преди 9 месеца
Сега виждам Радев и Служебното какво са успяли да отблъснат! Както каза един "Да са те подпрели от четири страни четири колоса (Русия, САЩ, Турция, ЕС) и да те гледат лошо, а ти да си изкуствено направен на паленце през годините... " Шапка им свалям! Но днешните не просто не се съпротивляват! Те с охота предават и преизпълняват петилетката! Като г-жа Йес (Кунева-Пръмова) - ЕС: Затворете 1ви и 2ри блок на АЕЦ Козлодуй, Кунева-Прмова: Йес, даже и 3ти и 4ти ще затворим! Но...всичко се вижда...
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срам ме е от днешните управляващи. Не знам те самите как не се срамуват от себе си.
25
1
 
4
 
! Отговори
Тенджера под пара преди 9 месеца
Всеки ден нова га*вра с народа! ВСЕКИ ДЕН! Разоръжават БЪЛГАРСКАТА армия да въоръжават чужда, продават и подаряват де що имаме, Парламентът нарушава закони и Конституция (само днес опита да отхвърли законния референдум за запазване на лева до 2043г и да вкара Истамбулската конвенция през "закон за домашно насилие"), набутват ни с дългове постоянно! Буквално ни разпарчетосват и изнасилват всеки ден! Не мислят ли, че скоро тенджерата ще се пръсне и ще ги бесим по стълбовете! Или това е целта?
24
2
 
4
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 9 месеца
Само на мен ли ми прави впечатление, че първото предложение в новия парламент след изборите беше на ДБ за военна помощ за украйна (чужда страна???), че почнаха да говорят как трябвало да дадем ракетните комплекси С-300 (едно от най-ценните за отбраната ни неща) и не само за...200 МИЛИОНА (само 8-те чертежа на изтребители ни излязоха 5 МИЛИАРДА, а такива комплекси са ПО-СКЪПИ), че сега искат муниции, снаряди, ядрени реактори, абе - направо да ни дадат украинско гражданство и да ни пращат, а?
23
1
 
4
 
! Отговори
Планът преди 9 месеца
Планът е ясен - обществена тайна е, че България разполага с ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РЕЗЕРВИ на артилерийски снаряди не само в Европа! Всъщност военно-промишлените комплекси нито на Русия, нито на САЩ са в състояние да произведат такова количество за една година. И сега целта е тази НАША ЗАСТРАХОВКА да изчезне (да не се притесняват "партньорите") и да отиде в украйна. Както за да влеземе в ОТБРАНИТЕЛНИЯ съюз НАТО трябваше да унищожим най-големите си отбранителни способности (СС-23 и т.н.). ПРЕДАТЕЛИ
22
2
 
3
 
! Отговори
Кого лъжете преди 9 месеца
Значи до сега нищо им нямаше, сега "спешно да се обновят", разбирай "та старите да ги дадеме на украйна"! А кой ще плаща обновяването? БЪЛГАРИТЕ! А кой ще плаща за "старите", дето ще дадем на украйна? Е как - те са подарък на братята-украинци - нищо няма да плащат! Те нали са произведени преди години - платени са вече (от Българите, да, но това сега да не издребняваме!) Идеята е "болен здрав носи" - Българската армия да се разоръжи, а украинската въоръжи! С един куршум два заека! И НИЕ да платим
21
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Харвардските мeкepeтa + Пинoкиo на практика върнаха ДПС мафията във властта.
20
1
 
3
 
! Отговори
посоки преди 9 месеца
От Тошово време няма ли останало оръжие.Жельо Желев и СДС разпродадоха и унищожиха всичко с идеята че оръжие вече не ни трябва,войска също, нали е Демокрация, сега пеете друга песен.
19
3
 
2
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 9 месеца
Колко е добре,когато руските роби вият на умряло.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не "почнат да ги връщат от Украйна ръждясали както онези пратки?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сетили се след 10 четирилетки за това обновление на ВВЗ и какво ще ги правят като са в края на този експлоатационен ресурс ще ги бомбят ли,като те стрелят вече на криво или ще ги подаряват както след 1990 г,пак хубаво,че все още останало нещо като запас за черни дни на войни.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом посегнаха и държавния резерв - България отива на дъното. Крадците се сгодиха.
15
4
 
2
 
! Отговори
Стягайте Мешките преди 9 месеца
след Лятната Ваканция се Запътвате към ИзточноУкраинският Фронт, на Есен с Песен, а по Коледа вече ще сте в Общ БезИменене Гр0б из Украинските Полета - ще Раните Чеервейте и Ще Торите Земята!!