Зеленски пред Радев: Дано не дойдете на моето място

Русия иска да ни унищожи, заяви украинският президент
6 юли 2023 15:51, Нели Христова
1214
Зеленски пред Радев: Дано не дойдете на моето място
Снимка: БГНЕС

Изразявам солидарност за жертвите на тази жестока война. Още в първия ден заклеймих войната във вашата страна. България подаде ръка на хиляди граждани на Украйна, които търсеха спасение, много от тях продължават да бъдат под наша закрила. Бях откровен с вас, декларацията е важна стъпка в развитието на отношенията ни, но не приемам предоставянето на боеприпаси, защото и аз като вас като президент имам ясни отговорности. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Средата за сигурност е тревожна и в нашия регион. Конфликтът разширява пространствения си размах. Придобива нови измерения. С всеки ден рискът от радиоактивно замърсяване в Европа расте. Конфликтът се превръща във война на изтощение, в глобален икономически сблъсък. Този конфликт няма военно решение. Все повече оръжие трудно може би това решение, не очаквам да има решение, това не се получава. Важно е да обръщаме внимание и на последователни усилия за деескалация, за прекратяване на огъня, добави Радев. Знам колко е трудно, но трябва да търсим такива решения, надявам се на мирни решения, посочи Радев.

Ако това е конфликт, то една държава няма да се напуска от милиони хора. Трябва да поставим точките, иначе някой друг ще ги постави. Имаме това право, защото войната е на наша територия, затова знаем, че това е война, не конфликт, заяви украинският президент Володимир Зеленски, предаде репортер на БГНЕС.

Един от опитите за шантаж от страна на Русия, е това, че цените на енергоносителите, чрез превземането на Запорожката АЕЦ, окупацията не е конфликт, а открита война, война на изтощение, но на изтощение на Украйна. Това е война не за избиване на граждани на други държави, а за избиване на украинци. На всички желая мир. Всички хора за равноправни в Украйна, подчерта Зеленски.

Важна е декларацията, която подписахме и която е гласувал парламентът. Господин президентът каза, че не ни подкрепя с амуниции, за да не отслабне вашата армия или пък не подкрепяте усилването на Украйна. Вашата армия, всичко каквото имате ще бъде достатъчно да воювате, ако дойде Русия тук, имате мощна армия, това значи преди всичко хора, те са добри, но това няма да е достатъчно да воювате срещу 160 милионна държава, за това е хубаво да се защитавате, за да не дойде войната при вас, затова

недай боже някоя трагедия да стане и вие да сте на моето място. И ако не ви помагат с оръжие хора, които имат общи ценности, какво ще правите тогава, Путин вземайте български територии, не, вие като президент няма да допуснете компромис със сувереността си, посочи Зеленски.

Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Убеден съм, че ще бъдем членове на ЕС. Украйна и Европа имат общи ценности. Русия иска да разруши НАТО, ЕС, Европа. Това са техните цели. Разбирате ли? Това не е конфликт, г-н президент! Путин не просто води война срещу нас. Русия иска да ни унищожи. А ние искаме просто да живеем, каза Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
886
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До пан Зеленски: Някой да те е бил по главата от актьор да ставаш президент?! Тичаш като улав по държавите на ЕС и молиш за помощ и то не за спиране на войната, а за тежко въоръжение и боеприпаси..Президент Байдън те отблъсна, дава ти само снаряди за Хаймърсите и касетъчни бомби. Него ще го оправдаят: иска да се изчисти САЩ от тях и решава Украйна да ги 'оползотвори' ,но той е вече на години, и на такива деменцията не прощава. А ти като хвърлиш 2-3 'касети с патрони', Господ да ти е на помощ...
885
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
колко трябва да си жалък и продажен за да пееш на площада "тук не е Москва" или да спаммишш по цял ден за няколко цента повече
884
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зе"Лю направо попадна в центъра на локатора на Радев.
883
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КАКВИ ЗВУЧНИ ШАМАРИ УДРЯ РАДЕВ. НА НАРКОМАНА МУ ПЛАМНАХА БУЗИТЕ. ХА ХА ХА.
882
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЧУДЕСЕ ПРЕЗИДЕНТ СИ ИМАМЕ, А НЕ КЛОШАР СКИТНИК И ПРОСЯК КАТО ЗЕЛЕНИЯ ***.
881
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нахал украински
880
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на президента Радев, че каза на този комик част от истината в очите!
879
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЦЯЛ СВЯТ ВИДЯ КАКВИ ГЕНЕРАЛИ ИМА БЪЛГАРИЯ!ЦЯЛ СВЯТ ВИДЯ УНИЖЕНИЕТО НА КОЕТО СЕ САМОПРЕДЛАГАТ СЛУГИТЕ НА МОСКВА!СРАМ И ПОЗОР ЗА БЭЛГАРСКАТА АРМИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРЕДАТЕЛИ РУСКИ АГЕНТИ!
878
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Импичмант на този руски агенти и изчистване на сградата от агенти на Путин!
877
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СРАМ И ПОЗОР,ГЕНЕРАЛ С НАТОВСКИ ПАГОНИ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО МАЖОРЕТКА НА ПУТИН!ДА СЕ РАЗЖАЛВА ТОЗИ КЛОУН И ДА СЕ ВЗЕМЕ ПЕНСИЯТА!
876
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
L M A O тоя пробит наркоман чува ли се ? Едно е да просиш, друго е да го правиш чрез заплахи и манипулация. Еврейските клоуни - у лево
875
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
зеленясалия прошшшляк съсипа цял континент
874
19
 
11
 
! Отговори
Радев е предател преди 10 месеца
Импийчмънт за Радев!
873
4
 
10
 
! Отговори
Радев няма преди 10 месеца
Да дойде на твоето положение,защото веднага ще клекне на "братушките".
872
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво му беше на Зеленски да се среща с ***, не разбрах.
871
8
 
9
 
! Отговори
zzzzzz преди 10 месеца
А когато останем без въоръжение и боеприпаси, какво ще правим? Това само по себе си не е ли покана, някой да дойде и да ни "оправи"?
870
12
 
16
 
! Отговори
zzzzzz преди 10 месеца
Евала за достойното поведение на Президента Радев! В изказа му нямаше нищо ненормално, стига човек да го изслуша внимателно! Много умерено изказване и позиция. Зеленски и неговите поддръжници вместо да подскачат първо да вземат тълковния речник и да се уграмотят относно значението на думата "конфликт". Даже много на място беше употребена!!! А за изказа и речника на Боко какво да кажем тогава? Това правителство е вредно за България! То беше съставено на основата на безпринципността и лъжата! Зеленски пита: Ако сме в тяхното положение няма ли да действаме по същия начин?! Аз искам да го питам: А
869
6
 
10
 
! Отговори
Докато България преди 10 месеца
не се очисти от всичко руско и к о м у н и с т и ...Все ще е така
868
11
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Открито се видя какво голямо нищо е Радефффф....
867
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашите """демократи""" не ги мисли, те вече кроят планове я отново да станат руски мекерета, я китайци а аз и ти пак ще сме дисиденти-опозиция и пак ще ни обиждат по форумите хахаха. Те най се отвращават от демокрацията и затова така обиждат по форумите за да отвратят народа от демокрацзията.