Венеция Ангова: Смятах, че е мит, че БЕХ фалира

Разумно е да продадем реакторите, смята депутатът от ПП-ДБ
7 юли 2023 22:07, Йоана Цонева
38

Много ясно и видимо се очерта прокремълската гилдия. Видяхме го в НС и в разговорите с президента. Видяхме "Възраждане", лидерството на БСП и самият президент Радев как реагираха на визитата на Зеленски. Тя беше като разделителна линия. Така депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венеция Ангова коментира пред Bulgaria ON AIR вчерашното посещение на украинския президент.

Депутатът коментира думите на проф. Александър Маринов, според които Денков е наредил на Радев да се срещне със Зеленски.

"Не вярвам. Познавайки акад. Денков, не смятам, че би заложил капан, не си губи времето с такива действия. Видяхме, че позицията на президента е да нарича войната "конфликт" и да използва високопарни думи, използвайки езика на дипломацията, за да замаскира собствената си позиция. Неговите действия, през служебния кабинет, показаха, че Радев е против интеграцията на България в Европа", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

По думите на Ангова президентът и служебният кабинет не искат да се влезе в Еврозоната. Тя коментира и предложението на БСП за одобряване на военно-техническата помощ от НС. "Това е важно да не става публична информация, за да не се използва от хода на войната", отбеляза гостът.

Продаването на реакторите на АЕЦ "Белене" е възможно и разумно решение. "Реакторите са закупени през 2006 година. Те, както и много други неща в държавата ни, стоят на трупчета. Стоят неизползвани. Тази покупко-продажба ще бъде смислено решение, което ще отпуши други възможности в енергетиката", каза още Ангова.

По отношение на новия бюджет и темата за БЕХ - депутатът коментира, че вижда риск за хората, взели оптимални решения и изтъкна съмненията за укриването на печалби.

"Смятах, че е мит, че БЕХ фалира. Сега смята, че е цинизъм, защото при високите цени на енергията през последните няколко години, това е несъстоятелно твърдение. Да си правим счетоводни трикове и да даваме заеми на дъщерни дружества, за да не декларираме печалта, е недобро управление", настоя Ангова.

Тя определи новия бюджет като реалистичен, а бюджета на служебното министерство - като бюджет на изкуствено раздутите разходи. Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" определи партньорството на коалицията с ГЕРБ-СДС като "предизвикателство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе преди 9 месеца
ПП ДБ и особено ДБ , ...това е проклятие за България , ...по - голямо проклятие дори и от ДПС ! От юрист какво добро или хубаво може да очаква човек ?
28
0
 
7
 
! Отговори
преди 9 месеца
Както казаха искат да продадат реакторите на цената на която са ги купили през 2006 година. Аз купувам апартаменти в София и по Черноморието на цени от 2006 също, чакам оферти, всеки който тогава е купил, да ми ги продаде на същата цена!
27
0
 
7
 
! Отговори
Зевзек преди 9 месеца
Измихте ли на Буци задните части?До преди 2 месеца ревахте че ГЕРБ са путинисти,а сега сте се гушнали под юргана.Забравихте ли кой построи гъзопровода през България?
26
2
 
4
 
! Отговори
Бачо Киро преди 9 месеца
БЕХ фалирал и затова Асен иска да му източи 1 млрд та да си върже продънения бюджет.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали Украйна иска в ЕС! Как тогава ще ползват Руски реактори? Те са недемократични. Да си поръчат от Уестингхаус
24
0
 
6
 
! Отговори
Гнус преди 9 месеца
Много лъжи....броих ги до 10 и после се отказах
23
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Хвани се за парапета и не се занимавай с реактори.Про100 Киро не те е взел в ПП,за да се занимаваш с реактори.Имаш други задачи.н
22
0
 
13
 
! Отговори
НОВОГОВОРА по Оруел преди 9 месеца
В НОВИНИТЕ : 01 часа - 1 / Зеленски каза ... ... 2 / Денков каза ... ... 3 / Бойко каза ... ... 0 2 часа - 1 / Зеленски каза ... ... 2 / Денков каза ... ... 3 / Бойко каза ... ... 0 3 часа - 1 / Зеленски каза ... ... 2 / Денков каза ... ... 3 / Бойко каза ... ... 04 часа - 1 / Зеленски каза ... ... 2 / Денков каза ... ... 3 / Бойко каза ... ... 05 часа - 1 / Зеленски каза ... ... 2 / Денков каза ... ... 3 / Бойко каза ... ... И ТАКА до 24.00 ч. след което от начало пак ... ... ... ...
21
1
 
12
 
! Отговори
жалко, но факт преди 9 месеца
Когато си мислиш че няма как да има по- лоши управници от предишните и " Воала! "Шах с пешката
20
0
 
8
 
! Отговори
И ГОСПОД преди 9 месеца
ПРИЕЛ ВИДА НА ЗАЛЕНСКИ СЛЕЗЕ В СОФИЯ И ВЛЪХВИТЕ НАИЗСКАЧАХА ОТ ДУПКИТЕ И СТАНА ЧУДО - ВСИЧКИ ДРУЖНО И ПОД ТАКТ ЗАПОВТАРЯХА КАТО ПАПАГАЛИ БОЖИЙТЕ СЛОВА ЗЕЛЕНСКИ ... ...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като се пречи на АЕЦ да бъде построена никога няма да бъде построена. И сега какво продаваме тия реактори и после купуваме пак нови. Ами ако и с тях се пречи и тях ще продаваме после.
18
4
 
15
 
! Отговори
Fena преди 9 месеца
А точно затова дойде 10 ноември и СДС!!!! Да няма партийни калинки и TЪПAHAPИ в управлението на държавата! Навремето ревеш по улиците Ленин и Димитров и ставаш депутат. TЪПAHAP, но депутат. И почваш да скапваш държавата и живота на хората. Умните и предприемчивите стояха надалеч. Сега имената са други - на дрогиран украински комик и на пожарникар от Банкя, но резултатът е същият - TЪПAHAPИ става депутати и управляват държавата! 45 години стигали :)
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ако фалира какво ще правим?Готови ли сте хората да ви замерят с камъни и сутрин като станат да ви пcyват,а вечер като лягат пак да ви пcyват?По-добре преди да говорите да видите какви ги върши министъра на кражбите Асенчо...прави всичко възможно да продаде на хамериканците всичко,за да вземе комисионни и да си ходи в Дубай.
16
5
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Само в България енергийни предприятия и железопътна компания може да фалира, с любезното съдействие на шайката ПП/ДБ, ГЕРБ. ДПС!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
*** шашавляци!
14
4
 
10
 
! Отговори
ББ и КП преди 9 месеца
Да не се таковаме - Нашите са ни дали власт и да не дириме Куролация! Айде да си опичате акъля, че Ленчето ме чака.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не понасям лизгарите от пепетияците. Да се таковат в онаковвото. А вие сте... каквото пожелаете и после да не плачкате!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Промяната ви носят децата и внуците на агентите от ДС...бухайхахайхайха. Вървете да скачате по площадите. Мне дайте им още година да ви доуправят както си трябва
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чудно що не са я кръстили Неаполка или Сардинийка ми Венеция...Още от раждането се е започнало развитието...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички гласуват, накрая САЩ печели!