Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

100-те БТР-а щели да бъдат от складовете на МВР
13 юли 2023 10:00, Елка Василева
491
Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на МВР, без да засягаме резервите на армията. Това го предлагаме като проект на решение на парламента. Приблизителната бройка ще бъде около 100, предимно БТР-и". Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Още по темата
По думите му инициативата е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на МВР и отбраната, парламентарните групи на ГЕРБ и ДСП, председателя на комисията по отбраната и Бойко Борисов.

Става въпрос за бронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния процес в България, но никога не са били използвани. Те са с отпаднала необходимост, част от тях са технически неизправни, обясни Мирчев.

"Украинците са доказали, че могат да правят всичко с това, което получат", допълни той.

По думите му с тази идея по никакъв начин няма да бъде нарушена боеспособността на армията ни, защото това са "бронетранспортьори, които под никаква форма няма да използваме".

"Нашата цел ще бъде, след като изпратим тези около 100 бронирани машини, да получим американска помощ, за да засилим нашите отбранителни способности. Надяваме се това предложение още да важи, то е било валидно към декември 2022 г. Предстоят разговори. Служебното правителство на Радев тогава е пропуснало шанса да направи подобна сделка, става въпрос за 200 милиона долара, с които президентът Радев, който иначе е много загрижен за армията, можеше много сериозно да засили отбранителните ни способности", допълни Ивайло Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
3
 
0
 
! Отговори
МАЛИИ преди 10 месеца
те стия 100 БТР-а че стигнат до москва! Джуджето пак е напълнило памперса при новината!
327
0
 
2
 
! Отговори
ДО 44 преди 10 месеца
Малко ти куца историята. Основния възродителен процес е през 1984г. Първият сборен набор на ВВ е на 10февруари от издънки от гранични войски. Следва извънреден набор през март същата година и редовен през есента.Следващия набор е на 20септември 1986г. когато влязох там. Никой от нас не се е занимавал с възродителния процес освен, че правихме множество демонтстрации по турските села с халостни патрони!
326
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами можем да поздравим Мирчев с песента на Светльо Витков и компания.Ела ми го Fаni...Тази песен е подходяща за Мууургавелко Възрожденски с молба към Путин!:))))))))))))
325
4
 
3
 
! Отговори
русский мир преди 10 месеца
Сега остава да изпратят русофилите да се бият на страната на Украйна.
324
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами можем да поздравим Мирчев с песента на Светльо Витков и компания.Ела ми го Fаni.
323
3
 
5
 
! Отговори
Крум преди 10 месеца
когато го видя г-н Мирчев ще го наплюя лично ,,лай но долно продажно
322
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Ами за фронта има БМП- бойна машина на пехотата. БТР е за размирици, когато се транспортират полицаи, да не би случайно някой коктейл моолотов да ги подпали.Иначе да, може да има нужда от тях за полицейска работа, ако случайно се превземе някое село.
321
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 316По добре с БТР отколкото гол войник! Повече от ясно е че не е нещо шик но това имаме и това даваме!
320
5
 
7
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 10 месеца
Ако не си бяхме дали танковете на СМ за скрап , сега щяхме да ги дарим на Украйна.Е вярна е че бяха от войната , но щяха да помогнат за изгонване на нашествениците.
319
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коко разкарай се с тия плакати като при комунизма.
318
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бай Дрън .Абе те са си за фронта, ама всичко си иска правилната употреба,щото неуязвими неща няма Така и немските танкове станаха на факли.
317
0
 
7
 
! Отговори
Дддд преди 10 месеца
Тая савиня спокойно може да зАмести Тагарев.
316
3
 
6
 
! Отговори
Коко преди 10 месеца
200 000 000 долара щета за бюджета!!!!! Ехооооооооооо!
315
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съветският Съюз на Путин си отива и никой не е в състояние да го предотврати! Руснаците лека по-лека почват да се понадигат, жертвите и инвалидите са много и това няма как да бъде заметено под килима! Въпрос на време, това е цялата работа! Много руски войници продължават да се предават на украинците но вече не се отчита от медиите заради опасения от репресии в Русия към техни роднини!
314
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коко ,а дали са изобщо ползи.Я кажи кога ще бъдат съдени тия дето платиха милиарди на Русия заради АЕЦ Белене като неустойка.Кога ще бъдат съдени тия дето платиха на двойни цени едни самолети,които едва ли някога ще видим.Кога.
313
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До KokoКирчо, името ти на латиница е Kuko! И тебе ще съдят, не Радев.
312
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Не знам пичове, вчера гледах по крупнокалиберни переполох какво става с БМП при пряк изстрел от съветското 155мм оръдие Гиацинт-Б. Голяма дупка, купола на 20 метра... То не случайно тия БТР се ползват главно от полицията при безредици. На фронта са кръгла нула- тънка броня, 30мм оръдие, което най-много да пробие камион. След 10 изстрела всичко бе разфасовано на части. Гледайте клипа, гледката е уникална.
311
3
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
До Анонимен 294 Така е , но на кой ги обясняваш тези неща ? Чу-***-ни бе братче. Няма управия. Путинисти.
310
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има едни черни бронирани машини зад парламента, пращайте ги барабар с пътниците в тях!
309
7
 
4
 
! Отговори
Koko преди 10 месеца
Кога Радев и копоите му ще бъдат съдени за пропуснати ползи за 200 млн. долара ? Защо само подмятате а не започнете разследване ?