Кирил Петков за "некоалицията": Заедно постигаме успехи

Не било лесно и за двете страни
14 юли 2023 22:00, Александър Попов
155
Кирил Петков за "некоалицията": Заедно постигаме успехи
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков даде своята оценка за управлението до този момент.

"До този момент, въпреки трудностите, от една страна не сме отстъпили от принципите си, а от друга - заедно постигнахме няколко основополагащи успеха", заяви той в "Панорама" и даде за пример закона за разследването на главния прокурор.

"Това беше една реформа, за която ние мечтаехме да се случи. Заедно с това, мечтата ни да влезем в Шенген и еврозоната е основна задача, не просто защото са добри заглавия, а защото очакваме българският бизнес да стане по-конкурентен, виждаме по-голяма интеграция", каза Петков.

Попитан как протичат преговорите с Бойко Борисов, който бе арестуван по време на неговото управление, Кирил Петков обясни, че става чрез слагане на принципите напред

"Например говоренето кой закон да бъде следващ по ПВУ, как да успеем да направим най-добрия антикорупционен закон. Това, което не искахме да случи, е да влизаме в шести избори. Да, наистина има страсти, не е лесно и за двете страни, но до този момент успяваме да постигнем ключови неща, за които сме мечтали"

Петков е доволен, че правителството действа в синхрон. Посочи, че бюджетът за 2023 г. не отстъпва от социалните политики, но същевременно отговаря на критериите за еврозоната. Следващата цел е да се направи закон, който да води до реално противодействие на корупцията.

"В законите не слагаме имената напред, а начин и система за подбор, който да бъде максимално прозрачен и да гарантира конкуренцията. Има една конкуренция, която трябва да работи заедно и да даде възможност дебатите да доведат по-добър резултат".

Посещението на украинския президент у нас е вдъхнало допълнителен ентусиазъм на управляващите, каза Кирил Петков.

"Зеленски е символ на една борба за своя народ, за своята свобода, за територията на собствената си държава срещу един много по-силен враг и той успява. Убеден съм, че сме от правилната страна на историята".

Разделителната линия между управляващите и президента Радев е позицията на България по отношение на войната, коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отстъпиха от всичко, което обещаваха! Прегърнаха този, с когото уж се бореха. Но и си го казаха в оня запис - маркетингов враг, т.е. за пред хората. Успехи - в предателството спрямо България! Не сме имали по-срамно управление.
88
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирил Петков успешно евроинтегрира България. Факт.
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България заслужава това правителство!
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Успех и с мобилизацията господин Петков!
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирчо е толкова "просто",та той говори като бавноразвиващ се,какви курсове е карал в Харвард...не знам.
84
1
 
7
 
! Отговори
Дори малкото хубаво преди 10 месеца
което направихте с ДДС 9% парно, го анулирахте,.Инфлацията започната от ГЕРБ при влизането в ERMII не я преборихте. При ПП и Служебното инфлацията скочи със 60% при храни, 30% услуги, телефони, интернет, мобилни. Анулирате с ДБ, СДС, ГЕПБ, ДПС референдум. Одобрявате употреба на боеприпаси, които България е отхвърлила Осло 2008, подарихте реактори, затрихте енергетика, дългови спирали! Вие сте по-зле от ГЕРБ и ДПС взети заедно. С ГЕРБ се коалирахте. А записите, ще бягате на остров. ОСТАВКА
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не сте отстъпили от принципите си? Кириле, подиграваш ли се на хората?
82
2
 
7
 
! Отговори
Как да... преди 10 месеца
...делата в САЩ за милиони долари?! Успя ли да окрадеш и да се откупиш да не лежиш?!
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С-Г-О-Д-И-Х-М-Е СЕ!
80
2
 
20
 
! Отговори
Ммда преди 10 месеца
Честита промяна! Буци и Шиши върнати на бял кон
79
2
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
На Кирчо "некоалицията" е като малко бременна жена! Кирчо, какво е чувството да си Бойково ***? Ходиш ли през ден в Банкя да ти набиват клинци и да ти спускат задачки? Поне си свърши задачата да събереш протестният вот, да предадеш народа и да изпереш Бойко!
78
3
 
11
 
! Отговори
Оруел преди 10 месеца
на въпрос на BBC, как си представяте бъдещето на човечеството, Оруел отговаря: "Ботуш върху размазано човешко лице". Този ли беше, който на въпрос, какво ще направите ако станете премиер, отговори: Ще ваксинирам цяла България. После от записите разбрахме, че бил другарче на Ваксин фон Лайен, с която имали уговорка да фалшифицират критериите от Маастрихт, за да приеме България цифровото евро. Този ли забрани референдумите?
77
6
 
18
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
единствено президента ходи между народа, всички са се изпокрили като мишоци, бойко ходеше преди, сега и той го е страх от народната любов!....така ли ще я караме - продажно правителство и депутати срещу народа?
76
4
 
12
 
! Отговори
Един от промяната преди 10 месеца
Искам да благодаря на всички които ни подкрепиха по площадите за да осьществим промянатаКогато започнахме мнозина ни упрекваха , че сме поредните лаладжииНо ето днес промяната е факт - всеки бьлгарин я усеща в цените на електроенергия , вода , храниБлагодаря ви отново без вас нямаше да успеем , да осьществим -промяната на цените
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този лешояд пак измисля начин да ни лъже и да ни измами
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С принципите напред се гушнаха тлъстото корумпе с кюлчетата злато и подарени млади компаньонки и нагласени поръчки за милиарди.
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заедно сте като ято лешояди кръжащи над България, в очакване на това всеки лично да се наплююска от плътта на страната ни. Рядка гнусна смрадлива политика на продажници, маскари и лакеи.
72
15
 
2
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ са СУПЕР преди 10 месеца
ВЪЗРАЖДАНЕ са СУПЕР, но идва време да се закрие. И лидерите да се вкарат в затвора, както Навални..
71
14
 
2
 
! Отговори
Поли Пантев LGBT преди 10 месеца
Руско войниче ако стъпи в България, трябва да го изнасилим на камера, както Поли Пантев ги е изнасилвал едно време. Бой, e6ане връзване и унижение.
70
7
 
3
 
! Отговори
Има ли НАТОВЦИ преди 10 месеца
Кога да започваме да изсипваме путинофилите?