Кръстю Кръстев започва обстойна проверка в Народния театър

Той пожела да се потърсят причини не за раздяла, а за обединение
14 юли 2023 15:04, Йоана Цонева
6
Кръстю Кръстев започва обстойна проверка в Народния театър
Снимка: Архив, БГНЕС

„В демократичното общество, в което живеем, всеки артист търси свобода в изявата си пред света, но тази свобода идва и с отговорността към правото на другия“. Това каза министърът на културата  Кръстю Кръстев на среща с актьори и режисьори, които подали писма за нередностите в Народния театър „Иван Вазов“.

Кръстев обеща да разговаря с всички заинтересовани страни в конфликтите на Първата ни сцена и да извърши "обстойна проверка и анализ на подадените сигнали".

"Иска ми се след толкова години работа, да търсим причини не да се разделяме, а да се обединяваме около важните за всички ни в културата теми", каза министърът. На срещата присъстваше и ресорният зам.-министър Виктор Стоянов.

Актьорите, които са поддръжници на уволнения режисьор Александър Морфов, подробно разказаха ситуацията от тяхна гледна точка в Народния театър „Иван Вазов“.

По думите на Кръстев знакова национална културна институция, каквато е Народен театър „Иван Вазов“, трябва да е пример за обединение, за да може да води останалите културни институти, да фокусира творческата енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.