Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата

Той призова да има референдум за националния празник
23 юли 2023 21:17, Нели Христова
228
Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата
Снимка: БГНЕС

"Ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин, питан на референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници“ написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във връзка с обявеното по-рано днес предложение от "Продължаваме Промяната - Демократична България" 24 май да стане национален празник.

Той написа:

"Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.

Затова ще бъда директен.

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било "единственият начин", че са светли и чисти и че всичко било "в името на България".

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този "проблемен град" са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:

Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
1
 
! Отговори
Само един пример преди 10 месеца
"Абе ти не разбра ли, че ако дращиш на латиница пак никой няма да ти разбира българския език ?" Не ми е толкова идеята да ни разбират чужденците. Ама ако пишехме на латиница, може би нямаше да чуем, че има нещо като Corpus juris civilis чак през 20ти век, а щяхме да го знаем няколко века по-рано. Тогава много неща щяха да бъдат по-различни. Можеш да провериш в гугъл какво е това.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой няма да протестира и да прави революции. Вие всички отдавна сте си продали държавата и душите на евреите и парите. Ето сега ще ги загубите и двете, и държавата ви и душите ви.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 35. От цивилизована Европа са ни отдалечили едни 500 години, но тоя се прави на улав.
26
9
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 10 месеца
Отвращение, единствено отвращение предизвикват един от главните виновници за опростачването на нацията Трифонов и неговия патрон - зеления чорап.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До 14 "Ако си контактувал с чужденци, ще знаеш как ги затруднява нашата писменост." Аа, казваш, "да не се срамим пред чужденците" и в услуга на чужденците, да започнем да пишем на тяхната азбука, нищо, че пак няма да разбират. А може направо да приемем за официален език английския, да не се излагаме пред чужденците? Абе, чудя се дали схващаш колко безхарактерно е това мислене? Робите учат езика на господарите си. Ти ако се самоопределяш като роб, моля не го натрапвай и на другите.
24
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е призната за държава териториално на необичаният берлински конгрес без него щяхме да сме руска губерния тъй като това е завоевателна война.на него се дава срок руските войски да напуснат завладените територии през това време сме издържали окупационите войски назначеният генерал губернатор с огромна заплата и накрая сме платили и воени репарации тъй като сме били част от османската империя.3 март няма нищо общо с България като държава.
23
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
3ти март е обида за Българис която е съществува като държава още преди да се пръкне Московия.
22
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за национален празник 3 март е проблемна дата. За празник 3 март е хубав. Националния празник трябва да е 24 Май.
21
14
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 10 месеца
Идеята ми е, че сами сме се отделили от цивилизована Европа с нашата, иначе така готина азбука. Ако си контактувал с чужденци, ще знаеш как ги затруднява нашата писменост. Празнуваме дивотии на 24ти май.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 8 Азбуката си ни е добре. Имаме си букви за звуците които ползваме. А ти си един неблагодарник, който не цени труда на учениците на Книжовното училище.
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 20 - Коее?
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Или вce egнo ga иge в Teл Aвив нa nлoщaga и ga ce npoвиkнe, чe Xaнyka e npoблeмнa gaтa...
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 8 "Всички научни, културни и изследователски трудове на Ренесанса са с латинска писменост" Мило дете, всички научни, културни и изследователски трудове на Ренесанса са окрадени чрез "кръстоносните походи" от древните култури, сред които и нашата.
16
9
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
Юдео-ционистите глобалисти ни обезличават българското съзнание и държава! Без 3-ти март няма Българска държава...
15
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един заблуден американец да беше загинал за нашето Освобождение, сега щяха да кръстят голям площад на него. Но, НЯМА!!! Само руснаци. Пак ще дойде 9.09, забравили са историята продажниците..
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 8. Ти кат пишеш на латиница и вече всички ще ти разбират българския език нали ? Латинец.
13
13
 
7
 
! Отговори
А не преди 10 месеца
Над Плевен с хеликоптер да минеш, може нещо да прихванеш. Този кара човека на центъра да ходел.
12
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То пак добре, че Посолството не им е наредило да приемат 4 юли за национален празник...
11
21
 
14
 
! Отговори
Писна ми преди 10 месеца
Тиквениk, на 3-ти една империя подписва с друга. Какви стотици хиляди българи и къде ги видя? Хайде малко по-реално да гледате на нещата, че не сме с пето отделение при селския даскал?!
10
11
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 10 месеца
Те, плевенчан, още са готови да посрещат руския ботуш с хляб и сол!