Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО

Не трябва да се поддаваме на провокации, призова още премиерът
24 юли 2023 15:40, Елка Василева
773
Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Хората не трябва да се плашат. Няма опасност за България и причината е, че ние сме членове на НАТО, а Русия няма да посмее да нападне държава-член на НАТО, защото знае какъв ще бъде отговорът. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос, свързан с думите на депутата от руската Дума Пьотър Толстой за българското Черноморие.

Още по темата
„Пьотър Толстой не за първи път отправя провокации към България. Вероятно бихме ги подминали, ако той не беше депутат. Той е в рамките на институционалното представителство и правейки тези изказвания, минава граници, които не са приемливи. Ще говоря с Министерството на външните работи. Смятам, че трябва да се даде ясен знак, че това са неприемливи изказвания. На посланик Митрофанова трябва да ѝ бъде предадено това съобщение. Аз не смятам, че тя трябва да бъде обявена като персона нон грата заради едно такова изказване. Все пак то не е нейно“, коментира Николай Денков.

„Не трябва да се поддаваме на провокации“, призова още министър-председателят. Според Денков голяма част от подобни изказвания се правят за вътрешна употреба пред руската публика.

Николай Денков посочи още, че има възможност да бъде увеличен значително капацитетът за превоза на украинско зърно през нашата железопътна система, а темата е обсъждана на днешната му среща с гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина.

Премиерът направи своя коментар след прибирането му от гръцката столица, където заедно с ръководена от него правителствена делегация бяха на еднодневно посещение.

Народният представител от „“Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев призова вчера Външно министерство да привика руския посланик за обяснения заради изказване на заместник-председателя на руската Дума Пьотър Толстой, че българското Черноморие било руско и че след Украйна, България и Румъния били следващите.
(БТА, Иван Лазаров)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


773
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
605
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
незнам от къде ги намират тия подметки, ама все такива ни ги натрисат от посолството.
604
2
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 10 месеца
не самоо ще ни нападнат ами ще ни отнесът за минути! а този *** на снимката е провокатор номер .!.
603
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такъв дърт *** е нямало и по Живково време..
602
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-L-У-P-A-KKK! И украинците си мислеха така и не спряха да провокират Русия, а после ревнахте ...."Путин не нападна ли ***!", ако не спрем провокациите отнемаме изборът на Русия, реално - ние нападаме. И какво? Ще ни търпят ли?
601
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шмекер
600
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
шарлатани
599
3
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 10 месеца
ЛОШОТО Е АКО ДЪРЖАВА ОТ НАТО НИ НАПАДНЕ!!!! ДОКАТО НИ "ПОМИРЯТ" И ДУХАМЕ СУПАТА!!!....А ИНАЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ЗА НАС!!!! САМО НАШИТЕ БРАТУШКИ, ВЪПРЕКИ ГНУСНОТО НИ ДЪРЖАНИЕ, МОГАТ ДА НИ СПАСЯТ!!!! НА ПЪРВО ВРЕМЕ НЕКА ДА НИ СВАЛЯТ ПРИМКАТА НА ПОСОЛСТВОТО, ДА ИЗРЕЖАТ ГНОЙНИТЕ РАНИ ОКОЛО ВРАТА, А ПОСЛЕ ДА НИ ПОДХРАНЯТ И ЖИВНЕМ!!!!...........................ЧЕ ПАРИТЕ ВЕЧЕ И ЗА ВОДА ЗА ПИЕНЕ НЕ СТИГАТ!!!!
598
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен,к.606 Управляващите демократична България да си припомнят, че войната 1877-78 г. беше водена на територията на България от руски войски, в Сърбия и Черна гора съветници бяха руски офицери. Шест български дружини се сражаваха на Шипка с Брянския и Орловския полкове срещу ордите на Осман паша. Проверете: турските офицери получават военно образование във Франция и Германия, а морските офицери - в Англия. Висшите офицери на Турция са потурчени французи, немци, англичани.
597
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н академик, Вие сте далече от политиката, Не разбирате ли, че НАТО не защитава държави, а използва тяхната територия и армия за водене на изнесена война? Украйна представлява територия, поле за водене на война с Русия, украинските домове и служебни сгради биват събаряни,млади украинци воюват с руснаците и загиват.Какви ги говорите, че НАТО ще ни защитава? НАТО при нужда ще използва БГ въздушни и морски бази и българската земя ще бъде бойно поле!
596
1
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Този вече яде бой като служебен министър. Сега ще яде много повече, ако продължава да се разхожда с кални ботуши из Конституцията... Ще заличаваме трети март, да правим удоволствие на Анкара... Утре пък ще му скимне да заличим езика си! Така де - направо английски отначало, че колониалната администрация по-лесно да се разпорежда с нас. Тези вярно ни направиха на колония. Какво ще каже господарят отвъд Океана. Как може бе, те нямат вече и 10% подкрепа. Кой им дава право да се разпореждат с нас?
595
15
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 10 месеца
Камчия си я прибира държавата:):):)Край на руския шпионски отряд там:):):)
594
2
 
18
 
! Отговори
p преди 10 месеца
Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО- г-н Мишкин те няма смисъл да ни нападат просто ще пратят Военният Оркестър от парада и ще ни вземат за 2 часа. Откъде се пръкна академиче сладко ето заради такива като теб държавата ни е на дъното.Кух орех.........
593
2
 
19
 
! Отговори
Смях! преди 10 месеца
Тая нежна душица, лъже с пълни шепи !
592
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До qКомунистите на Тодар Жиков анти-българи ли бяха след като не приеха 3 март за национален празник?
591
3
 
22
 
! Отговори
q преди 10 месеца
тия са анти-българи чесно, националния празник ще сменят!!!!
590
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В момента Русия е окупирала 100 000 кв км. от украйна -- колко е територията на България ?
589
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откъде знае това нищожество какво може да посмее Русия -- вижте картата на света колко е Русия и колко е българия -- то си личи какво може да посмее тя и какво може българия и какви ще бъдат резултатите.
588
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО" -- когато е предизвиквана от натовска(и) държава(и) какво ще й попречи ? мух льо, голямата тояга е в ръцете й !
587
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е най-долнопробния академик в европа. Ха-ха, хи-хи ! около него мирише на сяра !
586
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
пп, дб и герб са способни на най-долни предателства на българските интереси -- те се състезават в това, кой да изпълнява по-гнусни поръчки от фашингтон.