При два мандата за кметовете, нормално е да са толкова и за депутатите

Това обяви Стоян Денчев
25 юли 2023 23:05, Росен Стойчев
33

"Културата винаги е била част от политиката, въпреки че има специфики, които дават възможност на българския гражданин да се чувства горд от постиженията на своите творци. 24 май и 3 март са два много важни празника с голямо значение за България. Вчера слушах Краси Вълчев, който цитира Вазов и каза, че това са две дати, които са промотирани. Единият носи носталгия по миналото, а другият гордост от българската култура. И нека българският гражданин да избере. Така поставен въпросът се приема нормално от гражданите, но когато се опре до конкретните дати остава усещането, че някой е продиктувал поредното скъсване с руския народ.
Още по темата
Ако се прави такава промяна, по-добре да се направи поне един нормален референдум и въпросът да бъде зададен. Аз харесвам много 24 май и бих подкрепил тази дата, но не бих се отказал и от 3 март", каза проф. Стоян Денчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС също каза, че няма да подкрепят идеята, която е свързана със служебното правителство и двата мандата на служебната власт.

"Тук веднага изниква моралният въпрос как може да предлагат кметовете на бъдат на два мандата, а самите депутати да не бъдат лимитирани в мандата си?", попита гостът.

Проф. Стоян Денчев изрази мнение, че това между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е скрита форма на коалиция.

"Няма нищо срамно като участваш във властта да използваш този термин - коалиция. Споразумението, което ще подписват, няма да се казва коалиционно. Може да пишат каквото си искат, но това е коалиция. Според мен и ДПС са част от нея. Аз съм много впечатлен от участието на Йордан Цонев като председател на бюджетната комисия. Той е най-добрият в НС, който разбира тези проблеми", добави бившият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
2 мандата...? преди 8 месеца
Че Бургаският Градоубиец и Дървоубиец е пуснал дълбоки м*ас*он*ски, сат*анин*ски корени от 16 години и пак се канят да го "кандидатират"! В местните продажни жълто-кафеви парцали думица не можеш да кажеш за него - или коментарите са изцяло спрени, или прес*ти*тутките ги забърсват скоростно и яростно! Като за умрял - или хвалба, или нищо.
25
0
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо преди 8 месеца
При пропорционалната система задължително трябва да има мандатност!!! При мажоритарната няма нужда, хората сами ги бракуват.
24
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
само бсп ли са така ами дпс затова хората не гласуват защото не могат да гигледат толкова са противни по два мандата за кметове и депутати
23
1
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 8 месеца
Кметовете и те като депутатите. Ами вижте Румен Гечев, професора без нито една публикация през последните 20 години и фалирал държавата през 1997 г. е депутат в цели 9 ! НС. 10 ли да станат, какво се чака?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Писна ни да гледаме едни и същи хора в НС и в Кметствата. Трябва да има ограничение на мабдатите. Стига феоадализъм!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко това е показателно, колко грешен всъщност е моделът на демокрацията, която се опитва хем да е демократична (каквото и да означава това), хем да е социалистическа, хем да брани правата на ВСИЧКИТЕ си граждани. Идеята, че хора с IQ под средното може да гласуват, просот е нещо от ужасяващ кошмар!
20
1
 
6
 
! Отговори
Ерата на Разума преди 8 месеца
19 - Човешкото съзнание е изключително нищожен и семпъл модел, който има нужда от специализация, за да се постигне каквато и да е ефективност. Това, което простоватият човек нарича изкривяване, всъщност е развитие. Общестово е БОЛНО от извратени идеологии, като алтруизъм и хуманизъм, затова целта в следващите години е, тези проблеми да бъдат изкоренени от публичното съзнание. До 23 - Ето. Правописът е научен и съветите са общовалидни и истински.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има общини, където кметът е несменяем от десетилетия, напр. Попово. Окопал се е във властта, целият град е негов, всички назначения минават през него, а не е направил кой знае какво за града. Мандатност трябва да има навсякъде от горе до долу- правителства, депутати, министър- председател, докато се стигне до директори на училища. Демокрацията е състезателност. Несменяемите лица са признак на тоталитаризъм.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хванат ли кокала кръв пускат, кокал не. Депутатите са най-голямата мафия в държавата.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чествайте каквото си пожелаете, но тази перверзия със "случайни почивни дни, които се разминават с международните календари", просто трябва да приключи!!
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Плюс минус 19 - Човешксото съзнание е изклщючетелно *** и семпъл модел,който има нужда от специлизация, за да постигне каквато и да е ефективност. Това, което простоватия човек нарича изкривяване, всъщнсот е развитие.
15
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 8 месеца
Как си позволявате да презентирате този стар мошеник!? Събрал в института си всякакви глъмаци, раздали си научни докторски титли и добре се препитават на ваш гръб! Туркофили, редовно отдъхващи в Гърция!
14
3
 
17
 
! Отговори
Плюс минус преди 8 месеца
Щом президентските мандати са 2, защо кметските и депутатските да не са 2?И още нещо: когато човек работи определена работа повече от няколко години, съзнанието му се изкривява.
13
6
 
14
 
! Отговори
Чобан Шабан преди 8 месеца
Народа гол като пушка обаче празник до празник, поне пет официално национални и като прибавим Великден Коледа нова година и един куп други работната година по къса от лятото във Финландия . Почвайте да работите и стига само приказки и мерене на оная работа
12
0
 
0
 
! Отговори
Ученика преди 8 месеца
Като заработи Началника всички подобни на този у джаза...
11
0
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 8 месеца
Не се кандидатира, защото знае, че тоя път няма да спечели, както Плевенлиев. Предишния път, някакси с Манолова и Бонев им излезнаха сметките, но тоя път няма да стане. Софиянци не я искат.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добра идея, дано стане.
9
6
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 8 месеца
Фандъкова не желае да се кандидатира за кмет. Тя сама се оттегля, а не защото има предложение за мандатност.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Несменяемата Фандъкова Крадлъкова най-вече ще бъде сменена
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, бе, да не са балами? Да си сложат лимит за мандати и да изпуснат кокала? Кака ви Корнелия колко мандата има като депутат? Румен Гечев знаете ли от кога е депутат? Първо беше министър, фалира 2 пъти България, след това се писа като депутат. Има много други като тях. Сякаш в акта им за раждане е написано вечен депутат. Хептен ни взеха за врабчета. Ще слагат мандати на кметовете (понеже ПеПеДеБе няма да се вредят по друг начин с кмет), а за депутати няма мандати. Очевадно е, че се подиграват.