Депутатите вдигнаха наказанията за трафик на мигранти

Вижте какви са новите наказания
28 юли 2023 21:20, Александър Попов
22
Депутатите вдигнаха наказанията за трафик на мигранти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът повиши наказанията за трафик на нелегални мигранти. Депутатите приеха на второ четене текстове от промените в Наказателния кодекс (НК).

Който преведе през границата на страната отделни лица или групи от хора без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода от три до осем години и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв., приеха народните представители. Досега за това престъпление се предвиждаше затвор от една до шест години.

Наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, глоба от десет хиляди до тридесет хиляди лева и конфискация на част или на цялото имущество на дееца, ако през границата е преведено малолетно или непълнолетно лице, превеждането е организирано от група или организация или е извършено по поръчение и/или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, когато деянието е съпроводено със съпротива и/или неподчинение спрямо орган на властта и/или е извършено чрез разрушаване, подкопаване или повреждане на съоръжение за охрана на границата. Досега наказанието беше от една до десет години затвор.

Ако тези деяния са извършени повторно или представлява опасен рецидив, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години, глоба от десет хиляди до тридесет хиляди лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца, записаха депутатите. В случаите, когато превеждането през границата е извършено от организирана престъпна група, превозното средство се отнема в полза на държавата, ако е собственост на дееца, или се налага глоба в размер на пазарната стойност на превозното средство в лева, когато не е негова собственост.

Който по какъвто и да е начин противозаконно подпомага чужденец да пребивава или преминава в страната в нарушение на закона, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева, записаха депутатите. Досега предвиденото наказание беше до пет години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: трафик на мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубавото на "трафика" (много грозна дума - трафикантите са хора, маращи други против волята им ...) е, че не се задържат тука. А Киро не беше корпоративен дрон и тотална пoдлoга, а държавник, щеше да улесни условията на трафикантите на макс, просто да не задържаме големи няси от хора, които нито ние искаме тук, нито те не изгарят от желание да са тук.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво е наказанието за мигранта?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трафикантите се гъбаркат с тия които ги прикриват. Купурат им по една бира за почерпка. Това е смешно. Те трафикантите печелят супер много и се подиграват на покровителите си. По една бира ха ха ха...
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Глобата е нищожна. Трафикантите са прикривани вътре в страната. Именно това трябва да спре ако целта е да се ограничи миграцията .
17
0
 
0
 
! Отговори
Психопатските преди 8 месеца
Вьзгледи са най важни ензорсизьм на вьображаемите нива дето наркоманската ...
16
0
 
0
 
! Отговори
Стига преди 8 месеца
Си се правиш на интересен с тая Ванга и с тоя Страсбург
15
0
 
0
 
! Отговори
Ти преди 8 месеца
С който искаш си бьди нас не ни замесвай
14
1
 
5
 
! Отговори
Дали ако преди 8 месеца
Отида в Македония и им кажа че мразя България ще ме направят македонски депутат.Ами да няма смисъл да помагам на неблагодарници!
13
0
 
4
 
! Отговори
Това не е преди 8 месеца
Нормална европейска държава това дори не е нещо подобно!В България гражданите нямат права !В България фат маците само имат права!!!Те имат правото да репресират бъргарски граждани с проевропейски политически възгледи!А когато искаш да съдиш накой така наречен бизнесмен и измамник адвоката ти казва аз немога да поема този случай намери ди друг адвокат?!Къде да го намеря може би в чужбина?!В някоя нормална европейска държава!
12
1
 
5
 
! Отговори
Ке съдя преди 8 месеца
Корумпираното МВР и България в Стразбург
11
0
 
5
 
! Отговори
АСАВ преди 8 месеца
Полицията в България е най корумпирана
10
0
 
5
 
! Отговори
Шише водка преди 8 месеца
Бизнесът с мигрантите е най печелившия бизнес в България основен стълб на икономиката.Те затова им вдигнаха заплатите на доставчиците!
9
0
 
11
 
! Отговори
Stoyanov преди 8 месеца
"Досега за това престъпление се предвиждаше затвор от една до шест години" и колко вкарахте досега дори и за една година?И 30 години да гласувате като няма влезли е сила присъди е все тая.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
7, и задължителни ваксини и трети пол!
7
2
 
18
 
! Отговори
обективен преди 8 месеца
Сега обесиха жена за това ,че е имала в себе си 30 грама наркотик в Сингапур ,и точно това е начинът да станем бяла държава !
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
5, що бе ти май си лежал?
5
7
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 8 месеца
Ти лежал ли си в затвор да видиш как минават 3 години и колко пари са хвръкнали през това време?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Hищo, нo oт cъpцe...
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кви 3 години бе. Те като прехвърлят на месец по 100 навлека и от всеки взимат по 1000-2000 евро дали няма да рискуват за едни смешни 3 години да продължат да го правят. Минимум 20 г трябва да е
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
кирчу каналджията внесе 200 000 укроподобни да ги храни на наша сметка, той що е на свобода?