Приятел на намушкания фен на "Левски" в РСМ: Бяхме бити с метални предмети и бидони

Петър Бозов отрича те да са били организирана агитка
28 юли 2023 08:15, Нели Христова
199
Приятел на намушкания фен на "Левски" в РСМ: Бяхме бити с метални предмети и бидони
Снимка: БГНЕС

Петър Бозов, приятел на намушкания в Скопие 29-годишен българин е станал неволен свидетел на нападението, при което северномакедонски футболни фенове биха запалянковци на "Левски".

Петър е адвокат, има собствена кантора. Казва, че нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е организиран фен или част от агитка на отбора. Отрече и да участват в организирани сбивания. По думите на мъжа намушканият Драго е без опасност за живота. Той призова българските власти да съдействат за лечението и транспортирането му у нас.

"Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха щателно проверявани за наличие на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, но на магистралата той се разкъса и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка шофьорът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме "Знаеш ли накъде отиваме?" и аз казах "Да, по маршрута, който "Левски" ни е дал". До нас спря патрулка и ние ги попитахме "Надясно ли", а те казаха "Да, давай, давай". Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала", разказва приятелят на намушкания българин пред Нова.

"Македонската полиция много добре видя как множество български коли се отклони и се оказаха във въпросния опасен квартал", допълва той. След това кошмарът започнал. Около тях се струпало огромно множество от мъже от албански произход. Удряли колите, там намушкали и Драго - приятеля на Петър. "Бяхме бити с метални предмети и бидони", спомня си участникът в случилото се.

Той обясни, че полицията и ме забранила да снимат. Отказали им и преводач по време на разпитите. Посланикът ни в РС Македония в крайна сметка е превеждал.

Драгомир работи в сферата на телекомуникационните услуги, IT специалист е, разказа приятелят му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
не стъпвайте в тая сел ташка провинция, пълно е с мразещи май муни
124
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чий са го дирили на този "мач" - в кавички , щото отдавна футбол у БГ нЕмааааааа. А тия си завлекли дирниците у македонско. Че нЕмат плазми. То па един мач......хак им е , пак да идат. И да - ДА СЕ ПОЗОРИ ТАКА ИМЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Тая ринтитопковска сбирщина да беде прекръстена на отбор "Кошник" . Хахаха
123
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези ултраси са мазохисти. Търсили садисти и са ги надарили със садомазо.
122
8
 
7
 
! Отговори
Да набием Киро преди 9 месеца
Сега да си върнем на Киро Простото,той ги пусна на миндера
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Левски, Ботев, Волов, Бенковски, Раковски,...няма нация която да позори свойте национални герой, като позволява футболни агитки натъпкани със стимуланти да се гаврят с имената им !
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питам се - ти с какъв акъл ще отидеш на футболен мач в Скопие - където ни мразят и македонци и шиптъри.
119
1
 
5
 
! Отговори
до 129 преди 9 месеца
явно албанците не са съгласни много, много, с мнението и виждането на фена, най вероятно считат въпросните земи за техни си, те дори македонците не ги признават, и веят техните си знамена по кварталите и селата там, това са глупави и ненужни провокации, можеха да си изиграят мача, без да правят панаири
118
8
 
6
 
! Отговори
Македонец преди 9 месеца
Секо што е бил во Скопие знае дека се карат автомобили на Блгарски номера и од Македонци и од Блгари насекаде и нико нити ги пита нешто нити ги запира. Тоа што се случило во Чаир не е без провокациа! Како од цел кордон две коли се изгубили?!
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До колкото четох нашите са отишли до мола, да разгледат и да похарчат малко пари. После са тръгнали към стадиона. В мола албанци са ги набелязали и после са ги причакали на излизане и са удряли с колове по колите и са наръгали момчето.
116
2
 
10
 
! Отговори
КуКлус преди 9 месеца
Значи е Маке не трябва да се ходи дори на мач ? Та нали е европейска държава ? Нали претендират да стават членове на ЕС ? Няма ли тоя ЕС да наложи някакви санкции на тия диваци ? Проверки ала бала ? Да не сме дивия запад едно време ?
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да минава и втория мач, както свърши така - надявам се Левски да победи - и повече не искам да се сещам за шиптари, северни-макета, грагани и тем подобни.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Привърженици на Левски направиха остри изказвания в ефира на северномакедонска телевизия. Кадрите са излъчени следобед вчера. Запитани от Сител ТВ за очакванията преди снощния мач с Шкупи, български ултрас отсича:На футболистите да им кажем, че Македония е българска. Да живее България. Тука е българска земя и ше го д*хате.
113
4
 
7
 
! Отговори
<><> преди 9 месеца
Ако това стане в България ...полицията да отклони няколко коли с фенове макета в някой опасен квартал и ги оставят да бъдат бити и намушквани .....сигурно ЕК ще се самосезира ...ще даде България на Стразбург ! Ще ни попилеят от разследвания и санкции , обезщетения и извинения ! Уволнения ще има и оставки ! Това е "предимството" да си в ЕС .....
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ти с къв акъл ще отидеш на футболен мач в Македония...
111
2
 
12
 
! Отговори
ЦСКА преди 9 месеца
Последни бих тръгнал да защитавам фк Левски, НО момчетата от двете коли дето са ръгани са нападнати само заради българските регистрации на колите. Отделно самите нападатели си личи че не са някаква групировка от фенове, а просто шиптъри от квартала което говори за нивото на омраза която се разпространява по адрес на българите в сев. мЪкедония. В случая сините не са провокирали с нищо. мЪкедонската милиция напълно преднамерено ги е пуснала в тоя квартал и не е обезпечила сигурността. Целта е ясна
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 106льольо, коги е имало Левски естонско не е имало
109
9
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Аз ви казах ...докараха ни до там да се страхуваме от макетата .....бай Тошо насред Одрин заби шамар на турския Министър-председател и той остана приятел на България до края ! Сега ке бегаме от макетата ...че безнаказано ни прекиват ! НАТО и ЕС ни направиха силна държава !
108
0
 
1
 
! Отговори
ЗнаметоНаЛввски преди 9 месеца
винаги е било синьо... Защо сега е променено? И кой го е променил? Това е все едно да подмениш историята си ... Некой може ли да обясни?
107
1
 
6
 
! Отговори
Уефскар преди 9 месеца
Иде в Скопие на мач,спукат го от бой..
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Свидетел съм, как преди години във Верона, по време на мача между Киево и Левски, ултрасите на Левски, пребиха семейство италианци, седнало в слакарница до стадиона. Това се случи във Верона, не в София.