Станишев: 90% от учениците са функционално неграмотнти

БСП не може да си намери физиономията, защото твърде много повтаря „Възраждане”
Обновена: 29 юли 2023 20:20 | 29 юли 2023 20:00, Йоана Цонева
106
Станишев: 90% от учениците са функционално неграмотнти
Снимка: БГНЕС

„Предложенията за промени в Конституцията са конюнктурни. Целта им е да се заличи всичко от българската памет, свързано с Руско-турската освободителна война. Ако това мине, ще забранят и изучаването на „Опълченците на Шипка” в училище. Промените, като съдържание, са невежествени. Националните празници на всички европейски държавници са свързани с държавността. Факт е, че Българската държава се възстановява след 500 г. османско робство”. Това заяви бившият премиер Сергей Станишев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той даде пример, че 90% от учениците са функционално неграмотнти. "Масово учениците излизат от матурите с двойка. Това е истински проблем и никакви текстове в Конституцията няма да го решат", каза Станишев.

Като бивш председател на БСП, той каза, че партията не може да си намери физиономията, защото твърде много повтаря „Възраждане”. "А те са по-автентични в същите брътвежи, които повтаря левицата. В очите на избирателите на БСП се получи разминаване, дори с износа на оръжие за Украйна. Снимка показва огромен отлив на симпатизанти на БСП от събора на връх Бузлуджа в сравнение с 2018 г.", каза Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Епа щом народът си преизбира все същите управници, значи му харесва!
6
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
"90% от учениците са функционално неграмотнти. "Масово учениците излизат от матурите с двойка." Товарищ Станишев каза ли откъде има тази статистика? Може и да са верни данните, но поне ние сега научаваме за тях. Мисля че двойките на матурите бяха около 8%. Не че е успокоително, но е ясно, че не е масово.
5
2
 
3
 
! Отговори
така е преди 9 месеца
не четат тия неграмотници за размития социализъм и от къде има пари Станишев си живее като цар..
4
1
 
8
 
! Отговори
cinik преди 9 месеца
Станишка , *** нали ти почна съсипването на образованието като го обезцени с онези промени, които изравниха пред държавата като работодател учител завършил 3 годишен институт и магистър с 5 годишен университет? Много ти е къса паметта, типично за комунистическо ....
3
0
 
9
 
! Отговори
sherlock преди 9 месеца
..."неграмотнти" (?????!!!!)
2
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Закривай тази т.н. държавица България ! Вече сме по-зле и от африканско племе.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми той денкоглу е десетина години министЕр на образУванието в България... То за това е на тоя хал... Сега кириякстефчов е и шеФ на територията.... ===))) лично губернатора от кравария го назначи да утулизира България...