Денков и СЕМ в поредна конфронтация: Да се борят с дезинформацията!

Регулаторът беше възмутен от коментарите на премиера
Обновена: 8 авг 2023 13:31 | 8 авг 2023 13:31, Нели Христова
206
Денков и СЕМ в поредна конфронтация: Да се борят с дезинформацията!
Снимка: БГНЕС

"През последните два месеца виждам, че много от проблемите, с които се сблъскваме, са резултат от феномена на "широко затворените очи". Крайно време е Съветът за електронни медии да се опита да види какво може да направи, за да се справи с проблемите с дезинформацията, хибридните атаки, неспазване на етичните правила, а не да обяснява какво не може да направи". Това каза министър-председателят акад. Николай Денков във връзка със становището на СЕМ, че изказванията на премиера за СЕМ са "недопустими".

Още по темата
В понеделник премиерът обясни, че  има доста голяма дезинформация, с различни интерпретации, с измислени твърдения, които изобщо не съответстват на истината. “За да има престъпление, те трябва да залегнат в Наказателния кодекс. В нашето законодателство няма, но би било трудно да се направи, защото това е една от ценностите на демокрацията - свобода на словото. Ако започнем да забраняваме много лесно, в един момент трябва да внимаваме какво казваме, както се е случвало в едни други времена”, каза още Денков, който вчера отговаряше на въпроси във Фейсбук.

“СЕМ очевидно не си върши работата. Не може журналисти, които разпространяват неверни факти да не бъдат санкционирани. Журналистическата етика изисква да се проверка през няколко източника, а ако събеседника ви каже нещо невярно- веднага да го опровергаете“, каза в понеделник Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разбирам, че Денков е малко не до скив, но толкова ли не се вижда какво представлява.
167
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подлизурко.
166
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Подкрепа г-н Денков!минусите са от сЕм и резидента!не променят стремежа на Народа ни към Справедливост и Свобода...към Просперитет!Респект за смелостта Ви!Българи като Вас със Смелостта си осигуриха оцеляването на България през Вековете!Андрешко е жив... и няма да предаде съседа си,Брата си,Рода си!!!
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков - Розовият Хитлер - хахахахах!
164
1
 
4
 
! Отговори
Идеолог на Промяната преди 8 месеца
Идеологът на Промяната и Пинокио: afera.bg/тъжната-история-на-проф-фотев-40-години/
163
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фашисти са гълъбите в Президенството!!! Ние преминахме фашисткото управление на ГЕРБ (1 и 2), сега са по-добри времена..
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков е съпредседател на партия "Продължаваме Промяната"! Как не си го чувал до сега?
161
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този ли ще е розовият гьобелсА до вчера бе една шушумига нечувана от никого
160
1
 
6
 
! Отговори
1984 преди 8 месеца
Денков си плаче за създаване на Министерство на ИСТИНАТА с министър Константин Мишев (от ЦРУ и Свободна Европа) и зам. Румяна Бъчварова (МВР министър, посланик в Израел и социолог от ГЕРБ).
159
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уважаеми суфорумци, Хитлер настъпва. Този път в розовата си версия - Денков. Ако не сте съгласни с фюрера на атлантическа та партия - ще ви затварят и глобяват. Най-непослушните ще бъдат демократично обезвреждане. Ако не се съпротивляваме сега срещу малкото зло, после ще е късно. Задава се тоталитарна власт.
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако някой не е разбрал, готвят ни за ВОЙНА
157
3
 
8
 
! Отговори
Това е фашизъм преди 8 месеца
Денков тръгва по стъпките на колегата си Богдан Филов... Ограничаване на свободите, репресии за несъгласните.
156
2
 
9
 
! Отговори
Приятел преди 8 месеца
До Как не те е срам?Кога дребното джудже-фашист Мрънков ще ни отърве от присъствието си?До кога този краварски прислужник ще ни излага пред Света?
155
3
 
5
 
! Отговори
Как не те е срам? преди 8 месеца
Как не те е срам??? Всеки човек има право на мнение и колкото мнението на един е важно, толкова и на друг! От къде накъде някой ще казва кое мнение има право да бъде изказвано на глас и кое не? Как така някой самообяви собственото си мнение за меродавно? С какво право? И точно денков да говори, при положение, че всички национални медии им л*жат г*вете и отразяват предимно тяхната гледана точка, а отсрещната я омаскаряват! Имат "експерти и анализатори", които манипулират навсякъде! И ТЕ говорят?
154
2
 
7
 
! Отговори
До 168 Коньовичар преди 8 месеца
Значи искаш да има цензура и тук и подкрепяш Денков, така ли да разбирам? Добре, де, как не разбра, че неска ще е цензура, утре ще е ГУЛАГ. Как не разбираш, че до ГУЛАГ трябват няколко малки крачки, с които да се пробва търпимостта на стадото. Първо ще ти забраним да гледаш/четеш нещо, после ще ти забраним да пишеш, после ще ти забраним и да имаш мнение. Как не разбра, че скоро няма да можеш не руско, а българско знаме да вееш тука?Изобщо каква ти е борбата, че само за Русия ми пишеш?
153
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 159 Коньовичара - 161 - тук в България можеш да размахаш руско знаме пред Парламента. Отиди и размахай българското на Червения площад. Да се обзаложим ли за колко време ще те натъпчат в бронирана газка с решетки?! Никой в България не ви пречи да четете руски сайтове и да гледате руски телевизии. А дали в Русия е така? И не на последно място - никой тук не ви иска за войници. Докато там, съвсем спокойно ще се окажеш пред украинския снайпер. Моля, не налагай тези смехотворни аналогии.
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 164 - Коце?! Ти ли си бре, Костадинов?
151
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 165 - а в края на пътя - всички ще заминете на Украинския Фронт. Но първо - ще бъдете опедрестени и жендерясани посредством задължителна ваксина. И това, ако оцелеете от кем-трейлса и не паднете от плоския ръб на Земята. Въобще не искам да ви рамправям за чакащата ви бедност в Еврозоната. Само шапка от фолио, всекидневно четене на Поглед инфо и сричане на опорките на Копейкин може да ви помогне. Както и макетно ножче.
150
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Четете идеологията на професора Фотев. Денков и Просто Киро просто повтарят идеологията му. Там пише всичко за програмата им. Те само го цитират и изпълняват програмата му за промяна на историята на България, забрана на партии, забрана на медии, журналисти, цензура, смяна на празника, защото бил ден на благодарност. Всички думи на Денков, Просто Киро и Пинокио са от професора Фотев. Гого Лозанов също ги повтори едно към едно.
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, майн смачккан Фюрер! Хайл, маке Денков! Къде, този смачкан чехъл на Фюрер и ще забранява като него вестниците още на втория месец, след "Случая Дебора" и "Случая Зеленски", ще забранява партии още на втория месец, ще прави провокации с "*** му ризи" от жендармерията, които парадират и дефилират по площадите? Идеологията на Денковизма е взета от професора му Фотев. За цензура, забрана на партии и забрана на смяна на властта по демократичен начин, смяна на историята на България. Оставка.