Зам.-министър: Не се планира преразглеждане на 12-часовия режим на работа в затворите

От 1 август възнагражденията на работещите в ГДИН и ГДО се увеличават с 10 %,
Обновена: 11 авг 2023 20:51 | 11 авг 2023 20:50, Красимир Ангелов
3
Зам.-министър: Не се планира преразглеждане на 12-часовия режим на работа в затворите
Снимка: БГНЕС

Не планираме преразглеждане на въведения 12-часов сменен режим на работа в местата за лишаване от свобода, заяви зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев по време на среща с представители на Съюза на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието (МП), Синдиката на служителите на затворите в България, Синдиката „Охрана“, Синдиката на пенитенциарните служители, Синдиката на служителите в МП и Синдиката на служителите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН), съобщиха от правосъдното ведомство.

Дечев напомни за дългогодишните препоръки и настоявания на Комитета срещу изтезанията на Съвета на Европа в тази връзка.

По време на разговорите бяха поставени въпроси за неравномерните увеличения през годините за надзорно-охранителния състав и социални инспектори, психолози, юрисконсулти в системата на ГДИН, както и за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати. Те ще бъдат предадени на министър Славов за евентуални разговори с министъра на финансите Асен Василев, посочиха от правосъдното министерство.

Зам.-министърът отбеляза, че Министерството на финансите е възприело много от исканията, поставени от синдикатите в системите на ГДИН и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и те са отразени в бюджета за 2023 г. Считано от 1 август тази година, възнагражденията на работещите в ГДИН и ГДО се увеличават с 10 %, както и със сумата от 175 лева. Увеличението е за служителите по Закона за МВР и Закона за държавния служител.

На срещата присъстваха и ръководителите на ГДИН и ГДО – главните комисари Ивайло Йорданов и Георги Жеков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ГДИНГДО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав е заместник министъра че не планира преразглеждане на 12-часовия режим за работа в затворите.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ремонтите вървят добре благоустрояването също живота е неописуемо хубав.
1
0
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
Така ще затвърдите връзките между родната полиция и престъпните групировки , както и към отделните криминални личности .