Божанков: Радев има два режима на работа, при редовен кабинет - всички ще умрем

Той припомни, че президентът е правил лицеви опори в клубове на Алексей Петров
21 авг 2023 15:21, Нели Христова
162
Божанков: Радев има два режима на работа, при редовен кабинет - всички ще умрем
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев откри кампанията за втория си мандат като правеше лицеви опори в клубовете по карате на убития Алексей Петров.

Това напомни депутатът от "Продължаваме промяната" Явор Божанков пред NOVA.

Така Божанков отговори на настояването на Радев да се отговори на въпросите дали Алексей Петров е съставил коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ.

През 2021 г. Радев наистина откри кампанията си като демонстрира 50 лицеви опори на турнира "Карате оупън" в София. Той бе организиран от федерацията по карате, чийто президент бе Алексей Петров.

"Президентът има два режима на работа. Когато има служебен кабинет е щастлив. Когато няма - държавата ще фалира и всички ще умрем.

Радев има три тези, които лансира. Първата е, че някой посяга на властта. Нека му припомним, че това сега е редовен кабинет, а неговите служебни правителства назначаваха дори редови горски служители. Служебните кабинети на Радев се държаха като мародери", коментира още Явор Божанков. Той припомни газовия договор с турската компания "Боташ" както и заговори за далавери на служебни министри.

"Да си спомним съветника му Копринков и как едни хора като влязат в политиката бедни и на роднините им рязко им потръгва. Докато седи на масата с руския консул Георги Гергов, Радев да има едно наум", добави депутатът от ПП-ДБ.

"Втората му теза е, че всички са безробдиници. Безродник е човек, който заема винаги руската, а не българската и европейска позиция", добави Божанков.

"На Радев отговор трябва да се даде институционален. Импийчмънт е възможност, но най-вече народното събрание да преразгледа правата му да кадрува. А ако има руска връзка НС трябва да преразгледа правомощията", добави депутатът.

Народните представители дължат извинение за недомислените промени, които дават възможност за конфискация на автомобили, каза още Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 8 месеца
Баце да му удари един чимбер да не се изказва без негово позволение
79
2
 
9
 
! Отговори
Смех преди 8 месеца
Радев откри това първенство в частно училище "Свети Георги", има го в интернет, не е ходил в никакви клубове. Божанков, отрежи си сам езика
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тонката, когато тоя пубер Божанков отиде при ПП, Костадинов от трибуната: "Това лице Божанков за една седмица стана пеперудка и премина в друг отбор", а Свиленски от БСП се провиква: "за 15 минути" и Костадинов": Благодаря за поправката г-н Свиленски" Муахахахахахахахахахаха
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зиг Зиг Кирчо и Тапирчо! Депортирайте всички мутри, чалгари иФатмаци в Украйна на фронта! Като искат гангстерска война, ще си я получат! Айн Волк! Айн Райх! Айн цу Цвайн цу Фюрера!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще повърна от тази цветарка Лъжанков...Ей,че гнусно!
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ти какво си правил ве жендър, сви рки ли ? :)) Взех да не го харесвам русофила Радев, но това лапенце с жълто около устата да дава акъл, нещо издиша лапетията :))) Ти ака можеш да направиш 10 лицеви ще ти връчем медал за храброст...хахахаха :)))
74
2
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 8 месеца
Видяхме го и тоя - младеж дето до вчера носи кафето на ниноваДа не се отпуска много, че утре пак може да се дьржи за полата иНо пьк кирчо е връх стана слуга на бате боци и шишиТия са дьно тотал
73
2
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 8 месеца
Този си смена партиите като носна карпа.Като види дебелиа ще отиде в друга партиа.
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Костя, трябваше да му издрънчиш едно кроше на Митев когато те хвана за вратовръзката. Колко ще те осъди? 1000 лева. Боли те фара!
71
15
 
4
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕПУБ преди 8 месеца
МЛАДЕЖА Е ПРАВ, ИЗКУКУРИГАЛИЯ ПЕНСИОНЕР СЪВСЕМ СЕ ИЗЛОЖИ! ДА ГО ИМПИИЧМЪТ И ЩЕ ГЛЕДА КОКОШКИ НА СЕЛО.
70
5
 
19
 
! Отговори
Браво на президента преди 8 месеца
Браво на президента, когато това правителство връчва мандата, каза директно, пред всички, пред страната какво мисли за тези хора. Няма при него нагаждачество и интриги. Затова лаят срещу него. Кой от тези тука запазва почтено и честно мнение? Борисов ли, който се криви, прави се на клоун, върти и суче само да командва? Кирил ли, който говори хашлашки български и се държи като необразован инфантил? Кой?
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неприятно k0пеленце е този, класически представител на ПП. Добре, че вече правят кръгчета около сифона и скоро няма да ни ги натрапват, както стана с крадливите ле-кета от НДСВ.
68
1
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 8 месеца
Ех човек с палав език как се издига бьрзо в политиката
67
5
 
3
 
! Отговори
КРАЙЦЕР МАСКВА преди 8 месеца
УМНО МОМЧЕ. УСЕТИ СЕ, ЧЕ ГЕМИЯТА БСП ПОТЪВА И СЕ ПРЕХВЪРЛИ НА ДРУГ КОРАБ. ЛОШОТО Е, ЧЕ И КОРАБА НА ПП-ДБ БАВНО ПОТЪВА, А ГЕМИИТЕ НА КОСТЯ И СЛАВИ СА НАПРАВО ПРОГНИЛИ. САМО ГЕРБ СА НЕПОКЛАТИМИ КАТО САМОЛЕТОНОСАЧ.
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божанков и Митев, тия две лекенцa следващия парламент са аут.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отстрани наистина изглежда, че Радев има едно наум, докато ви чака с месеци да върнете мандата. Ама защо не го връщате, ами правите правителство насила с "опонентите" си? Това не стана ясно. А безродник е всеки, който не различава българския интерес, от европейския. Това даже и през "ужасния" комунизъм го нямаше, макар че се шегувахме, че сме 16-та република на СССР.
64
3
 
9
 
! Отговори
Кажи си преди 8 месеца
Божанка остави радев кажи с какво привлече корнелия да те тикне в политиката
63
3
 
16
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 8 месеца
Какъв е тоя Божанков, каква е неговата квалификация, какво е работил и какво е създал през живота си?
62
3
 
22
 
! Отговори
Валери Божинов преди 8 месеца
Божанков да коментира Румен Радев е все едно Роналдо от Левски да коментира Кристиано Роналдо!
61
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как на тази хубава земя се раждат такива коп .еле.та??? и но това нищо българския народ му плаща депутатска заплата!?!? Нещо много сбъркано има в българската политика,МНОГО!!!