Калин Стоянов: МВР не отнема автомобили, това става само с решение на съда

"Предстои откриването на няколко лаборатории в страната", заяви той
23 авг 2023 20:56, Йоана Цонева
31
Калин Стоянов: МВР не отнема автомобили, това става само с решение на съда
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи не отнема автомобили, това става само и единствено след решение на съд. МВР може само да обезпечи тази мярка. Това заяви на брифинг пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Законът е такъв, че ние следва да го изпълняваме без да го коментираме", посочи той по повод промените в Наказателния кодекс, които дават възможност автомобилите, послужили за престъпление, да бъдат отнемани от водачите. Стоянов обясни, че при пробите за алкохол на шофьорите няма проблеми или забавяния, но такива има при пробите за наркотичните вещества.

"Предстои откриването на няколко лаборатории в страната, които следва да бъдат оборудвани с техника и там да бъдат назначени хора, които ще имат период от време да се обучат. За да не чакаме този дълъг период от време, през който с обществени поръчки трябва да закупим необходимата техника, ние ще се опитаме да засилим в момента действащите точки, където се извършват изследвания. Това може да стане чрез хора, назначени и обучени, а на второ място чрез апарати, които предстоят да бъдат закупени. Апаратите максимално ще скъсят срока, в който се прави изследването", уточни министърът, цитиран от "Фокус".

Вече са в сила промените в Наказателния кодекс, съгласно които превозното средство се отнема, в случай че има наличие на наркотици или пък концентрацията на алкохол в кръвта на водача над 1,2 промила. А ако превозното средство не е на управлявалия го в момента на нарушението, следва да се заплати неговата равностойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 7 месеца
Голяма част от МВР са част от ОПГ от всякакъв характер и те нямат време да "отнемат коли" на техните себеподобни ,които карат пияни и дрогирани- умишлени убийци!
19
0
 
2
 
! Отговори
Мизата преди 8 месеца
Да се отървеш от проверка за алкохол и наркотици е вече 2К лева. Проверено. Тая калинка министъра ДГД. Справка Любо Пенев.
18
2
 
4
 
! Отговори
вертеп преди 8 месеца
Питам тоа по *** кой извършва проверката,тества,взема кръв принудително ако ти откажеш/т.е.доказваш сам вината си/пжсле твойте хубавци чакат до второ пришествие и само на богоизараните не вземате ксръвна проба след като изтече давностния срок и пробата е навалидна пред съда??До коги шъ Ви търпим??,защото ЗАКОНА Е И ЗА ЦАРЯ И ПЪДАРЯ!!Тоа закон се е прилагал когито дойдоха другарите на власт и отнемаха прпинудително всичко на ЛОШИТЕ,които сега са най ДОБРИТЕ!!НЕВИННИ ХЕРУВИМЧЕТА!!
17
1
 
5
 
! Отговори
Ушевите са като isis преди 8 месеца
Тероризират българския народ и го рекетират за пари крият се като мишки в храстите с жалките си триноги корумпирани импотентни *** !АСАВ!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още едно семпло Пепе лъже-маже след поредната дивотия на ***-коалицията
15
0
 
4
 
! Отговори
Мврто преди 8 месеца
Може да те провери за доходи от нерегламентирана дейност
14
1
 
0
 
! Отговори
Тази преди 8 месеца
Ходжа розмарин кво и се пише и на бабата нема да ти казвам
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пишете,че: "Законът е такъв, че ние следва да го изпълняваме без да го коментираме"... Но я направете проста сметка - КОЛКО сте ВИЕ, които пишат оспорвани и глупави закони и... КОЛКО сме НИЕ, КОИТО НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС, ЗА ДА НИ НАЛАГАТЕ ВАШИТЕ "ЗАКОНИ"?! А да не говорим, че сами ще си ги поправите още на първото заседание, щото се усетихте каква глупост сътворихте!!!
12
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Дали първо не трябва да се закупи оборудване и да се обучи необходимия персонал и след това да се гласува законът? Шарлатани в действие.Неграмотни и некадърни,но много амбициозни.
11
1
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
Когато МВРто ти прибере колата на паркинг, вземе ти документите и ти сложи лепенки на вратите , това отнемане ли е?Съда ли ги върши тези неща?Този глуповат милиционер Калинчо всъщност е обикновена Калинка?Явно този министър е учил до 3ти клас в спортното...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
7 здрава логика,за нищо не ставаш,много ясно съм написал,само в България ли има война по пътищата,в Германия,пиша за нея,защото работя там,отнемаг ли ти книжката ,за алкохол,или друга,оставаш,вечно без нея,такива мед.прегледи има ,свят да ти се завие,пробите,за алкохол и дрога,се вземат,директно,от черния дроб,на всеки 6 месеца.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И сега ще видите след някой друг месец как ще започнат да ви изчезват колите от паркингите. Полицията ще вземе да свива рамене, после ще си видите колите в сайтове, по моргите и те така.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абсолютен комплексар :На кривхуй въната му пречи!
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А кога че отнемате украинските автомобили ,не плащат винетка ,гражданска ,данък,и то всеки втори в пиян,до кога че ги търпим тия фашисти
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 11 И ако няма никоя държава обявила такъв закон какъв е проблема? По тази логика нямаше да е създаден нито един закон никъде защото другаде не било направен такъв. Егати болната логика.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сегашната власт,това което се опитва да направи в момента е нищо Друго,Освен че се опитва да изчисти МВР от хора назначени от Служебният кабинет! Тези Политически Превратаджии се канят да " управляват" дълго! Но аз мисля че до НГодина ще Паднат!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде ще се съхраняват колите. Частен платен паркинг ли? Лабораториите частни ри са? Къде може да се обжалват резултати? Явно има набъркани много интереси. Ако конфискуват 40 000 автомобила годишно? Новите хранилки! Ако не намалеят катастрофите ще подадете ли оставка?
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
Калинчо,свържи се с твой колега в ес,питай го дали имат такъв ,закон-уникум,и защо си мислите,че само в България има шофьори,които злоупотребяват,с алкохол и наркотици,и катастрофи,с убити,но никоя държава не е обявила такива мерки,срещу войната по пътищата,както се изразяват твоите началници.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно като през комунистическия режим отнемат собственост без съд и присъда.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съд и линч за управляващата коалиция, които ограбват собствеността на хората!