Юлиян Попов: Паниката около "Нова Каховка" беше необяснима

Правим проверки непрекъснато, посочи екоминистърът
26 авг 2023 10:40, Красимир Ангелов
63
Юлиян Попов: Паниката около "Нова Каховка" беше необяснима
Снимка: БГНЕС

"През последните два месеца обиколих Черноморието от Дуранкулак до Синеморец два пъти. Не просто го пропътувах, а минах през всеки плаж. Във всеки един момент, в който имах възможност, влизах вътре. Черноморието винаги ми се е струвало чудесно", заяви пред bTV министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Той подчерта, че обича да плува и го прави винаги, когато има възможност.

Още по темата
"Ние правим проверки непрекъснато. Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда. В повечето случаи са добри пробите. При неконтролируемо изливане на отходни води се налагат санкции. Поел съм ангажимент не просто за по-високи, а за по-адекватни санкции, които да отговарят до голяма степен на съответното нарушение", посочи още екоминистърът.

"Цялата история след взрива на "Нова Каховка" нямаше нужда от притеснения. Веднага стана ясно, че е много малко вероятно някакво замърсяване да достигне до България. Паниката беше необяснима за нас. Морето е чисто като обща констатация", обясни министърът.

Той бе категоричен, че Алексей Петров със сигурност не е участвал при съставянето на правителството.

"Дълго време участвах в разговорите. Неговото име не се е споменавало. Никога не съм го виждал, нито съм го чувал. Няма как да е участвал в такъв кабинет. Той е съставен на съвсем други принципи", категоричен бе Юлиян Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вървете в "прекрасната" гърция на "хубавите" плажове и в "евтните" заведения и то за нула време се стига до там. Ние баламурниците ще си останем тука.
12
1
 
1
 
! Отговори
ККК преди 9 месеца
Всичките ми много пари и без това са ваши.
11
4
 
16
 
! Отговори
Христо преди 9 месеца
На 55 години съм о нито веднъж през живота си ,не съм чул да има проблем със замърсяване или каквото и да е било.Направо му вярвам на тоя честен човек.....
10
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 7 по твоята логика Варна и Бургас вече щяха да се обезлюдени от "отровното" море. Какви клоуни има тук :))) хората цяло лято са по плажовете те ,още продължават да си блещят лъжите тук .
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе, как веднъж не казаха замърсяване има там и там. Винаги и навсякъде било чисто! Как да вярват хората, като всеки е виждал плуващи фекалии и други био отпадъци.
8
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 2 То пък в Гърция няма бетон ... там ходиш по нива и спиш на палатки , а колзета е яма нали;))Вземи се образовай в Гърция колко мръсни плажове имат поради липса на пречиствателни станции.
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Гърция и Турция е пълно с Бургазлии и Варненци, не вярват на министъра - срамота :-D
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Видяхме как комунистите могат още да влият в България, чрез пропаганда и лъжи. Ако още има хора ,които не го осъзнават... явно са невменяеми
5
3
 
18
 
! Отговори
Лъжец преди 9 месеца
ЛЪЖЕЦ!
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Попов как ще обясниш факта, че за последните 30 години, държавните органи за контрол НИТО ВЕДНЪЖ не са отчели замърсяване на който и да е от българските плажове?
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това на плажа не са умрели радиоактивни крави от Украйна, а са дебели британски туристи. Получава се такава оптична илюзия от жегата и слънцето, просто мираж, всичко е наред.
2
3
 
29
 
! Отговори
Августин Протойереев преди 9 месеца
За мен е необяснимо, че още има баламурници, които да ходят на тоя мръсен бетон. Слава Богу, намаляват с всяка изминала година.
1
3
 
26
 
! Отговори
морски преди 9 месеца
Септември ще бъде май, далеч от мутрите е рай.