Румен Радев: Движим се към някаква политическа гротеска

Президентът посети фестивала "Пирин Фолк"
27 авг 2023 22:30, Нели Христова
321
Румен Радев: Движим се към някаква политическа гротеска
Снимка: БГНЕС

Румен Радев е първият президент, който е гост на фестивала "Пирин фолк" в Сандански в неговата 31-годишна история.

Преди началото на гала вечерта той коментира политическата обстановка в страната.

"Изказванията на партийни лидери напоследък ясно ни показват, че се движим към някаква политическа гротеска. Г-н Петков явно е забравил, че той, а не аз, е в коалиция с г-н Борисов и г-н Пеевски. Много трудно се коментира ситуация, в която логиката отсъства все повече", каза Румен Радев пред журналисти повод изказването на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че  ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформите в службите.

Петков каза още, че е "безумно през 2023 г. да имаме показни убийства, хора да бъдат застреляни в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани".

Думите му бяха по повод убийството на Алексей Петров и отказа от президента Румен Радев да смени главния секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ОТНОВО ЗАБИ ЮМРУК В МУТРАТА НА МУТРАТА
189
4
 
10
 
! Отговори
Винету преди 8 месеца
До Красимир Петрофф. И кое от всички тези неща, които си изброил, беше доказано бе, оххлюв невзрачен? А Бойко няма нужда да бъде изпиран или изкарван добър. Има избори, на които народът казва кой какво заслужава. Забрави ли резултатите?
188
6
 
13
 
! Отговори
Кисимов преди 8 месеца
Кой каза че русия е 5тата икономика в света? Този който каза че няма да увеличи пенсионната възраст и няма да има мобилизация за войната в украйна ли? И като е 5тата икономика в света защото България има по голям БВП/човек от тази пета икономика? Ние да не сме 4тата?
187
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев симпатизира на руснаците, къде от глупост, къде от полулизъм, а политическият му противник Борисов си управлява въпреки че е построил един газопровод на същите руснаци. Значи сега дебатът е дали искаме проевропейското атлантическо правителство на хората с газопровода или си харесваме натовския генерал Радев повече. И натото, и евроатлантизмът ни са чист популизъм.
186
5
 
10
 
! Отговори
ДЕСА ПРОСТАКЕСА преди 8 месеца
РУМЕНЧО Е НАЙ-ВЕЛИК
185
8
 
23
 
! Отговори
ПИЛОНА РАДЕФ преди 8 месеца
КРАЙЪГЪЛЕН КАМЪК НА КРЕМЪЛ В БЪЛГАРИЯ
184
3
 
12
 
! Отговори
мара бунова преди 8 месеца
Бащата на тъмно синия дебар Ивайло Мирчев е партиен секретар на БКП в една българска община и агент на ДС, та в тая връзка да питам избирателите на ДБ - знаете ли това и как ще го коментирате?!?
183
10
 
5
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
НЕ НИ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО: ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократ
182
13
 
5
 
! Отговори
един друг преди 8 месеца
Русия е 5-тата икономика в света, а едно недорасло недоразумение, не говорещо правилен български език, наречено кирчо парапетов дрънкаше за някакви джуджета с бензиностанции и ракети - още тогава разбрах, че това момче има смислови и умствени дефицити и е опасен и същевременно ултра вреден за България! Боже пази България от ПП и ДБ!!
181
8
 
8
 
! Отговори
буци преди 8 месеца
Много ми хареса как -пп , се изгаври и изплю върху лицата на избирателите си -шиши , Бойко и Кире -вечна дружба
180
12
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 8 месеца
Козячета, нали сорос ви дръпна кинтите и станахте много люти последно време. Що не минете на рубли, ще се молите за рубли скоро!
179
6
 
10
 
! Отговори
ФАТМАКА НА ПИЛОНА преди 8 месеца
ПРАЯ СТРИИПТИИЗ ЗА КОПЕЙКИ
178
2
 
4
 
! Отговори
гротеската преди 8 месеца
се движи към някакво си политикатстване
177
3
 
5
 
! Отговори
СДС преди 8 месеца
Положението в България е следното: Пеефски клати всички "демократи от ПП и ДБ" на бавни обороти, докато бойко ги пердаши с 300 образно казано!
176
4
 
10
 
! Отговори
Кремълския лакей преди 8 месеца
Какво точно направи за България че не помня точно ????? АААА СЕТИХ СЕ : ЕДИН ПИЛОН И ОРГАНИЗИРАНО ЯДЕНЕ НА КЕБАПЧЕТА
175
4
 
9
 
! Отговори
КИРИЛ ПЕТКОВ: преди 8 месеца
Ще правим избори с наше МВР,всичко е съгласувано и одобрено от посолството!Божанков : Това си е коалиция реално,на вас ви е лесно,но аз как ще се оправям с една ръка?Про100 КирчУ :Никога няма да се коалираме с Греб и с ДъПъСъ! Обещаваме!Няма да предадем избирателите си!Мравояд-Грантояд :Ъъъъ,диалогичността между нас и ъъъ либералната демократична партия ДъПъСъ...е всъщност наш...ъъъ евроатлантически надежден партньор...ъъъ важно е да се допитваме до нашите партньори в посолството...ъъъ!
174
9
 
7
 
! Отговори
СССР преди 8 месеца
KoZяците нещо са се снишили. И са свалили гарда. Паднаха им опорките. Първо Путин беше тежко болен от рак :) Щеше да умира. После щяха да го убиват в "бункера" му подобно на Хитлер. После щяха да го съдят в Хага :) После укрите щяха да превземат Москва. После да превземат и Камчатка :) Посля лошата Русия щяха да я разпадат на 17 республики, а чичо Сам да им връща Кока Колата. Вече са толкова безинтересни с мокрите си сънища. Русия бавно и сигурно приключва Укристаан и Американците го разбраха.
173
5
 
6
 
! Отговори
случаен минувач преди 8 месеца
Имам познат бивш военен, който е бил състудент с Тагарев. Разказа ми, че е бил комсомолски секретар на випуска. И все повтарял по събрания: Дружбата ни с Москва е жизненоважна за нашата армия. С две думи - Тодор бил тъмночервен по убеждения. Лесно станал и член на БКП, и когато трябвало да се издигне в партийната номенклатура, дошъл 10 ноември и всичко се сринало. Егати и фурнаджийската лопата е този човек. Ама какво ли се учудвам, то цялото правителсво е съставено от шарлатани.
172
7
 
5
 
! Отговори
Христо Иванов: преди 8 месеца
Боката Борисов - младото и свежо лице на промяната, стройната фигура на прогреса, честният политик на новото време
171
5
 
6
 
! Отговори
Киро ленов: преди 8 месеца
Ние никога няма да правим коалиция с ДПС и ГЕРП! Ние обещаваме и обещахме!