Тагарев обвини Русия в провокация, обсъжда се отговор

Част от тези мерки са закупуването на ракети за бреговата охрана
Обновена: 13 сеп 2023 15:08 | 13 сеп 2023 15:08, Нели Христова
316
Тагарев обвини Русия в провокация, обсъжда се отговор
Снимка: БГНЕС

Русия е продължила обявяването на затворена за плаване зона в Черно море засега до края на този месец. Тази зона засяга води, които са част от българската икономическа зона. Русия ни провокира.

Този коментар направи министърът на отбраната Тодор Тагарев в сряда

България обсъжда отговор на тези провокации - и самостоятелен, и заедно със съюзниците ни в НАТО, добави министър Тагарев. Като част от отговора той посочи обявеното вече спешно купуване на ракети за бреговата охрана.

Сливането на военното разузнаване с Държавна агенция "Разузнаване" трябва да стане само след анализ какви биха били вредите и ползите от такова нещо, коментира още Тагарев по повод намеренията на лидера на ДСБ ДАР и СВР да се слеят. Това че в някоя страна има единна служба не означава, че автоматично трябва да го приемем, добави Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
5
 
! Отговори
Сводка от фронта. преди 7 месеца
За изминалото денонощие ВСУ са ликвидирали 620 руски терористи. Така общият им брой от началото на войната срещу Украйна достигна 270 970 души, като е унищожено и огромно количество руска бойна техника: 15 танка, 18 бойни бронирани машини, 42 артилерийски системи, 3 реактивни системи за залпов огън, 14 ед. автомобилна техника и 5 ед. специална такава. Унищожени са 1 кораб и за пръв път - подводница.
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путинофилията и русофилията са неразривно свързани с индивидите които нямат достатъчно интелект и дедукция с която да прозрат, че цялата ни история която е свързана с империалистическа Русия е тотално компрометирана от дъртите лъжи и манипулации на кремълската пропаганда...
206
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 217:Хрито Ботев никога не е писал това.Подправено е както е подправена македонската история.Даже не е бил там когато е издадено.Чети!Той си е бил русофил,заяършил е в Одеса,която тогава била в Руската империя.
205
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Магарев бил давал по 2500 лева,за да спреш да говориш против него.Т.е. първо трябва да говориш против.Юруш,народе,да го разорим тоя хаха!
204
4
 
0
 
! Отговори
Митов преди 7 месеца
Сега вече с Путин е свършено!С нашия Тагаренко никой не може да се е..
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вмиpиcaните русофили пак се paзсмърдяха като счупени, развалени яйца...
202
2
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
201
2
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
200
2
 
3
 
! Отговори
Тагаренко преди 7 месеца
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8FОфициални данни на ООН, къде е била България през 1989. Били сме на 27 място в света! Факт от ООН, който посолството няма как да замаже, въпреки че на такива продажници им се иска, нали?
199
4
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Време е да поизгоним още стотина руски "дипломати".
198
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Копейките умират от страх. Не знаят, че се обсъжда мирен отговор. НАТО е отбранителна организация, не агресорска като Русия. А ракети винаги трябват. За всеки случай. Защо се пълни памперса, не разбирам.
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 210 Тагаренко Не разбирам лъжеш ли, манипулираш ли или не си живял в соца и си измисляш? Никога не сме били световна сила, камо ли 27-***. Само в докладите на партийните конгреси. СИВ беше затворена икономическа система, не даваше достъп до външна информация. В този затв. кръг страните в нея се фалираха взаимно. Удобно забрави да споменеш, че държавата през целия соц рай е живяла на кредит, за да поддържа външна идилия. Многократно печатаха пари, за да лъжат, че сме добре. И убиваха клошарите
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Рачков: Защо ли? Защото не е от Възраждане? Или те е шубе? Или и двете?
195
3
 
6
 
! Отговори
Рачков преди 7 месеца
Магарев ти не се българин,,повръща ми се от тия продажници
194
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно е, че отговорът ще е мирен. Ние не сме агресорска страна, за разлика от Русия, която се пробва: на кого докъде ще му издържат нервите. Все пак не е излишно да си имаме ракети тъдява. За всеки случай. Русия няма да посегне първа, тя иска натовска държава да и пусне нещо, за да си оправдае доктрината, с която лъже рашките, че НАТО и било обявило война. Знаем кой кого нападна обаче. Даже и инатливите копейки го знаят, но плямпат каквото им отърва.
193
3
 
2
 
! Отговори
Тагаренко преди 7 месеца
Това ли е просперитет?Преди 35 години бяхме водеща световна държава, на 27 място в света. Без клошари, с образование и здравеопазване като на Израел. Имахме космическа програма, тежка промишленост. Продавахме на цял свят машини и храна, а сега, благодарение на посолството и такива заблудени... не можем ябълки и картофи да произведем
192
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Майдан е нямало. Пригожин ви го каза в прав текст. Потвърдено и от много други източници, вкл. руски, които след признанията изпаднаха в немилост. Истината за руската постановка боли... копейките. Не е ясно защо Русия е толкова важна за тях, след като без нея отдавна да сме просперирали. Странна логика.
191
2
 
7
 
! Отговори
Тагаренко преди 7 месеца
Посолството тласка към конфликт. Както направиха майдана в укронация и 10 години подлагаха рускоезичното население там на репресии, вкл. палеха живи дечица пред родителите им. Същото запичва и тук, но едва ли имате умствен багаж да вникнете в нещата, защото демократичните ви ценности са дълбоко проникнали, някъде, където слънце не огрява
190
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Тагаренко 207 Кой ви тласка към конфликт - този който прави открита провокация или този който иска да ни защити интереса? Тласкане към конфликт не означава да си завием главата под полата като видим да идва вълка - щото джуджето записва учение в нашата зона! Ще ти дам *** пример - Ти какво би направил ако роднините ти от махалата ти пратят писмо, че до октомври ще си правят сватбата в твоя двор, до първата круша?
189
1
 
5
 
! Отговори
Барабар Петко мъжете преди 7 месеца
Обсъждал отговор. Като че, ли някой му иска отговор.