Няма да даваме ракети С-300 на Украйна, нямаме излишни

Националната ни сигурност няма да бъде застрашена
14 сеп 2023 12:15, Петър Бойчев
71
Няма да даваме ракети С-300 на Украйна, нямаме излишни
СНИМКА БГНЕС

България няма как да даде ПВО комплекси С-200 или С-300, защото те са изключително важни за сигурността на страната. Страната ни няма излишни. Това стана ясно от изказване на депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред журналисти в парламента.

"Когато има дефектни ракети, те могат да се използват за резервни части за други ракети. България например има достатъчно МиГ-29, които не летят. Части от тях могат да се използват, за да полетят други самолети. Същото е и с ракетите", даде пример Мирчев. Той уточни, че ще подпомагаме Киев така, че да не поставя под риск националната си сигурност: "При всички положения България няма излишни ПВО-комплекси, но трябва да изчакаме експерти от Министерството на отбраната да кажат дали има такива".

Мирчев определи казаното от министъра на отбраната Тодор Тагарев за намерение за строеж на сгради и съоръжения за многонационалната бойна група на НАТО край Ямбол на прогнозна стойност от 100 милиона лева, като предварителна информация.

"Вчера изслушахме министъра на отбраната в комисията по отбрана и той каза много ясно, че за Ямбол въобще не става дума за нещо спешно – то ще се случи през 2025-2026 г., така че няма никакви притеснения по отношение на евентуална база в Ямбол. То е в проектно проучване все още – т.е. нито е ясно какъв ще бъде комплекса, нито да бъде точно там, нито какво и да е. Става дума за доста предварителна информация", каза Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 7 месеца
На този изобщо не му е работа да се занимава с това, аман от аматьори в политиката!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Раздавайте на воля!Трябва да се поддържа Американската икономика.Те ще ни продават излязла от употреба техника,не по стара от руската!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това от снимката ли е * шиши срещу който имаше толкова протести
60
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 7 месеца
Тагарев - Тагаренко е най-голямата заплаха за националната сигурност на България. Още когато се чу, че ще става министър на отбраната съм го писал. И още тогава писах, че той и продажниците от ПП-ДБ ще дадат на Украйна и нашите зенитно-ракетни комплекси С300. След като това стане (тихомълком, без да се чуе изобщо) нашата противовъздушна отбрана е отписана изцяло. Един заблуден дрон няма да могат да свалят. А имаме АЕЦ, която задължително трябва да има защита. И сетне милиарди за Пейтриът от САЩ.
59
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов РФ за поредна май 10 подред година е най-големия износител на зърнени и изобщо храни в световен мащаб разбираш ли при тях има всичко без цитруси и топлоюбиви плодове. представи си оплакване че в саламите (свински и телешки) има повече птиче месо(не заместители, не соя а птиче месо защото колко фураж имат който не става за продажба само си представи и с това за най-лесно се отглеждат птици)
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще дадете, ще дадете. И украинско зърно нямаше да внасяме, уж. Ще правите всичко, което ви нареди посолството нискочели челници. И гащите си ще дадете като ви се каже от където трябва.
57
0
 
2
 
! Отговори
Вместо с200 и с 300 преди 7 месеца
Ще им дадем цялото правителство барабар с депутатитеот сърце им ги даваме
56
1
 
1
 
! Отговори
Гцопор преди 7 месеца
Еееееххх. Нашите военни са глупави. Ами направете повече ракети и ородайте на Украйна и на Русия да видим кои са по качествени. Така и не сме ги използвали.
55
2
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 55. Ако сте учили, поне малко, макро икономика ще разберете, какви небивалици сте написали. Всичко това накрая свършва с хиперинфлация и купони за хляб. Това я чака русия. Дори тока и бензина им да е беплатен.
54
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 7 месеца
Ивайло Мирчев а така му се искаше да отиде доброволец в Украйна но от много работа в парламента все не може да отиде.
53
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов Курса на две валути кои да са какво отразява реално? Колкото е по нисък курса на Рублата толкова тези които произвеждат в рубли и продават в долари повече печелят и ОБРАТНОТО толкова е по-скъп вноса. Но заради санкциите в РФ се стемят всичко да се осчетоводява в рубли и ако може да се пусне импорто заместване за да е спокоен бизнеса. Нали се сещаш еин литър Дизел с арктическа добавка продължава да е 65рубли на Руските бензиностанции а Руския ток продължава да е 7,5р(чукотка)
52
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов начини за откриване на стелт - 1. РАДИО ЗАВЕСА Силно ограничена техология 2. Ползване на Метров(пример диапазон) формата на СТЕЛТ работи но не работи покритието а някои от Метровите радари са ЗАДХОРИЗОНТНИ (ползва се ефекта на отразяване на вълните от Йоносферата) Да точност +/-250м във всяка посока но виждат надеждно апарата. 3. Откриване по турболентната попътна следа - всеки самолет вкл и планерите оставят подобна следа засичаща се от модифицирани метерологични радари!
51
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 7 месеца
Да няма да даваме защото вече ги дадохме. Не можеш да дадеш нещо което го няма.
50
1
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 50. Сигурно имате предвид 2024 г. Този филм сме го гледали вече. След началото на войната на РФ с/у Украйна долара стана още по-силен. Страните от БРИКС няма никакво значение, колко са им доларовите резерви или купените американските облигации, след като ги купува друг. А те си печата измислени хартийки и си мислят, че ще заобиколят твърдите валути. П.С. 1$ = 95 руб.
49
1
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До Боби 49. Не обяснявай нещо, което не Ви е ясно. Физиката не Вие е силен предмет. Занимавате се с полит-пропаганда, там Ви е силата. Други са начините за откриване на "Стелт", но стана ясно, че нямате и представа от това, което пишете.
48
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов Относно Долара. Поинтересувай се Страните от БРИКС с колко са намалили покупките на Държавни облигации на САЩ и с колко са намалили дяла на доларите в своите валутни резерви. Целта на Брикс е да намали доларова търговия между страните. В Брикс от януари 1924 година вече са 11 срани.
47
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов 1. СТЕЛТ работи на два принципа - форма на корпус - отклоняване на вълните и покритие(основно) поглъщане на вълните. 2. Радари работят в Метров, Дециметров , Сантиметров, Милиметров, Микровълни диапазони. Сантиметровия не се влияе от атмосферните условия за това 99% от радарите го ползват и за този диапазон се прави покритието на самолетите. Но на всички останали диапазони СТЕЛТ самолети се виждат прекрасно.
46
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен "Тези Пейтриът като са толкова слаби, защо нищо не може да удари Киев?" ОТГОВОР 1: МОЛЯ??? ОТГОВОР 2: ТОВА ПО ТЕЛЕМАРАТОНА ЛИ ГО ГЛЕДА? ОТГОВОР 3: ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА СНИМКИ И ВИДЕО НЕОДОБРЕНИ ОТ КИЕВ КОЛКО ХОРА ВЛЯЗОХА В ЗАТВОРА? КАК ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕШ ИМА ИЛИ НЯМА УДАРИ В КИЕВ?
45
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До александр морозов Рафинирането на Урана/Плутония става по няколко начина. най-ефективния е с газови центрофуги - има най-голямо кпд. Франция има Газови центрофуги 4 или 5 поколения. РФ има 11 поколения. След РФ идва Китай но там какви са точно технологиите не се знае точно комбинация между САЩ, РФ и Френски. А САЩ няма центрофуги. Има остарели методи за сепарация и те принудително се ползват само от Военните(но там цените са различни).
44
2
 
0
 
! Отговори
александр морозов преди 7 месеца
До 42. Краварите имат крави. Руското ПВО показа, че не става за нищо в Сирия, Армения, Либия, окупирана Украйна и даже в самата РФ. Не може да спре нито крилати ракети, нито турски и украински дронове, а при "Стелт" е безполезно. @Пейтриот е система на 40 години и свали всички руски "кинжали". Американците имат много по-нови и РАБОТЕЩИ системи. Но най опасното оръжие на САЩ се нарича "американски долар". Това от 70 години се опитват да го съборят и все на камък удрят.