Зеленски благодари на България, че вдигна ветото за внос на храни

България давала пример за истинска солидарност
Обновена: 14 сеп 2023 14:26 | 14 сеп 2023 14:26, Елка Василева
284
Зеленски благодари на България, че вдигна ветото за внос на храни
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че е благодарен на България, че не удължава ограниченията върху износа на украинско зърно от 15 септември нататък, предаде Ройтерс.

Още по темата
„Благодаря (на министър-председателя) Николай Денков и неговия екип, както и българските парламентаристи, които подкрепиха този ход. България дава пример за истинска солидарност“, посочи още Зеленски в социалната медия „Екс“ (доскоро „Туитър“).

По-рано днес Народното събрание (НС) прие да отпадне забраната за внос на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември 2023 г. Решението за позицията на Република България относно превантивните мерки по отношение на вноса на определени украински продукти беше взето със 124 гласа „за“, 69 „против“ и осем „въздържал се“.

Отчитайки солидарността на Република България с Украйна и смятайки, че трябва да се осигурят доставките на селскостопански продукти, за да се гарантира продоволствената сигурност в световен мащаб, без това да поставя в риск конкурентоспособността на българските земеделски производители, България не подкрепя продължаването след 15 септември 2023 г. на извънредната мярка за забрана за внос в Република България, Република Полша, Унгария, Румъния и Словашката република на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна, се посочва в решението на НС. Министерският съвет следва да предприеме необходимите действия за изразяване на тази позиция.  
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Официално признание, че обслужваме чужди интереси!!!!
214
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
Те 201 от 240 били на работа, а циврят за отпуска! Нещо дисциплинарно уволнение за неявилите се на служба? С 90% да се съкратят депутатите! Мързеливи, дърти комунисти!
213
0
 
3
 
! Отговори
ДА ВИ Е СЛАДКО ! преди 8 месеца
ХЛЯБ, БИРА, МЛЯКО, МЕСО, МЕД с ГМО и ОБЕДНЕН УРАН от Украйна !!!!!!!!!!!!!!!!!!
212
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Генерал смърт Точно това ти казвам старото брониране ВСИЧКО ИЛИ НИЩО Вземи има една игра Ултимативен Адмирал ДРЕДНОТ. Там строиш кораби от 1830 до 1950 и точно тези видове и типове брониране са едно от най-сложните и компромисни нещица в играта.
211
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Птин бъде свален се прекръстете и подгответе за смърт.
210
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо за великото украинско лятно настъпление моля?!?
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин, ако го хванат а работи като Байдън ще го свалят за нула време и ни чака ядрена война само и единствено Путин я спира.
208
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До гадолиний Случайно да знаеш че пролетно и есено време по време на дъждовете през вътрешните водни пътища от Мурманск могат в Черно море да се доставят кораби клас по-малки от фрегата и дизелови подводници. А съвсем скоро заради маршрута през Каспийско Море и ИРАН ще има връзка с Азия. РФ е закупила 10 супер ДЪЛБАЧКИ за разширяване и за по-дълбоки водни канали за да може дори леки фрегати да се прхвърлят през каналите. И естествено по-големи търговски кораби.
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според жак Пособик, байдънови са си говорели пред всякакви чуждестранни служби и се правили преводи на милиони без да се приртесняват, че законите може да ги засегнат.
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
Товарищ Владимир,ката ден плачеш,за две неща,Русия водела война,срещу ,второто за това че не можеш да изнасяш заразеното си зърно,каква война се води в Украйна,не мога да разбера,за мен заключението,е че няма никаква война.
205
0
 
2
 
! Отговори
Генерал смърт преди 8 месеца
До Боби Дори Ямато не е бил в навсякаде а на 27% от корпуса .. Пъпеш
204
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен 206 да вярно но не са с двоен заряд бъркаш ги с тамдемните кумулативни снаряди. Така изстреляни са 10 ракети Панцер сваля 5 С-400 една и дежурен изстребител една - три ракети пробиват до доковете. Една попада 100% сигурно в Десантния кораб в надстройката една попада в стената на дока и парчетата повреждат подводницата третата не е ясно къде вероятно в сгради/сладове защото има пострадали хора. В подводницата няма пряко попадение огромния(относително) корпус на Кораба я защитава.
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зельо = Жельо = WC
202
0
 
2
 
! Отговори
гадолиний преди 8 месеца
До Боби а сега един реторичен въпрос от снощи кой има повече надводни бойни кораби в черно море България или русия жокер за алтернативно надарените не е една страна с фсб джудже за бог )))
201
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Генерал смърт Ех експерте Така има няколко вида брониране: Всичко или нищо(историческо бронират се няколко най-важни основни системи всичко останало не), след навлизане в Реактивната ера се появява носеща повърхност с основа пчелна пита. Изключително лека и здрава при тънки стени. Всички нови кораби(след 60те години) са с подобна структура Преди няма такава екстра каюта за екипажа спяли са върху снарядите в погреба буквално Всяка каюта е вид пчелна клетка в корпуса на кораба част от бронята
200
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да ви имам и победите уркопитешки........ цялата ви работа такава..... аз такава велика победа не искам....
199
3
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 8 месеца
До Боби смърта на русия е възраждане на Волжка България
198
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Боби Боби нищо не разбираш и постоянно бълваш безмислици. Чувал ли си за Сторм Шадоу и френските СКАЛП? 20 ракети са ударили двете руски черупки. Ракетите са с двоен заряд първият пробива бронята а вторият избухва във вътрешността на черупника.
197
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Боби Украинската армия е много по-боеспособна сега, отколкото преди. Същото се отнася и за нас..
196
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До гадолиний А сега един реторичен въпрос. 1/3 от СССР флот остава за Украйна колко кораба в момента Украйна има(един се строи в Турция) ЪЪЪ само скоростни надувни лодки тип Зодиак с твърдо дъно...