Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи

Браншът днес е отказал среща в МС
16 сеп 2023 12:15, Александър Попов
777
Срещата Денков-зърнари пропадна, премиерът бесен: Държат се като терористи
Снимка: БГНЕС

Срещата между зърнопроизводители и премиерът Николай Денков не се състоя днес, въпреки отправената покана към бранша.

"Отказаха да дойдат днес в 11 часа на среща. Аргументите, които използват са несъстоятелни. Каня отново тези производители да дойдат в МС, за да обсъждаме конкретните теми, а не да протестираме по принцип", каза Денков пред Нова тв.

По думите му през последните два дни започнали да се държат като терористи.

"Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: „Ако не го направите, ние ще блокираме държавата”. Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество", каза премиерът.

"Аргументите им са напълно несъстоятелни. Не може сектора да твърди, че няма грижа от държавата, при положение, че над 2 милиарда лева държавата дава, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение, че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да казват, че не ги интересува Европа, при положение, че повечето от средствата, които получават като субсидии и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да слагат забрани за украинските стоки по решение на Европейската комисия. Така че трябва да бъде пределно ясно - има нужда от диалог. Те трябва да намерят пътя за преговорите в Министерския съвет", допълни Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
633
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Баце даде на само ШАЙКАТА - от зърното , милиончета и сега покрай останалите и шайката протестира , НО има и друго :Защо другите които не получиха финансова подкрепа , да НЕ протестират , вината не е тяхна , а на герб -Баце !
632
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вън българофобите от правителството и парламента!
631
1
 
15
 
! Отговори
Денков, преди 7 месеца
и тебе като Тагарев, те чака въже!
630
1
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 7 месеца
До КАТЯ Ти не си катя, но и теб мога да изклатя
629
2
 
8
 
! Отговори
КАТЯ преди 7 месеца
БЪЛГАРИТЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ ЯДОМЕ МАРУЛИ ПРИ ЧЕРНОБИЛ СЕГА ШЕ ЯДЕМ ЛЕПИЛО ДА ВИ Е СЛАДКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
628
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва независими органи да разрешат проблема за украинското отровно зърно, проблема на зърнарите, проблема за правилното разпределение на субсидиите, проблема на зеленчукопроизводителите и животновъдството, независими органи да извършат инспекция, ако трябва полиция и съд да се намеси и разрещат проблемите в полза на България и всички български производители, а не на шуробаджанашки принцип или под натиск!
627
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прочетете статията за фермерите в сайта "Скандално.нет", заглавието е "Земеделските производители: МВР влиза по домовете ни, Притискат ни заради Протеста" , освен, че проявяват насилие към зърнарите, се оказа, че това украинско зърно е промишлено жито за лепила и друга промишлена дейност, а не за храна.
626
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой дава нареждане да тероризирате фермерите? Съд за тях и за насилието, което проявяват! "Земеделските производители: МВР влиза по домовете ни, Притискат ни заради Протеста" , "Десетки земеделски стопани от България, работещи в различни сфери на сектор Селското стопанство се свързаха с медиите, за да алармират, че полиция влиза в домовете и стопанствата им.Оказва се, че всички те са подложени на натиск от страна на Министерство на вътрешните работи, което е тръгнало през уикенда кампанийно да пресира и респектира целия сектор във връзка с предстоящияОбщонационален безсрочен протест в защита
625
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак лъже! Повечето от помощите идвали от Европа? Добре но нека да видим колко ние внасяме в тази Европа и колко те ни дават после уж акто "помощи"? Така ще стане ясно, че не ние сме подпомагани от така наречената Европа, а тя се финансира от донори като нас. И от какъв зор ни е ние да им даваме парите, а те да ни казват колко от тях ще ни върнат???
624
0
 
15
 
! Отговори
митко преди 7 месеца
Денков,защо препрахте Боко Тиквата и Пеевски.Цялото правителство е една пералня за отявлени престъпници.Време е за оставка.В четвъртък в 12ч.всички пред Министерски съвет.
623
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв рекет? Каква мафия? Пъпросът е за живота и здравето ни. Нашето и на децата ни! Уранът не се е дянал никъде. Щом са стреляли с подарените им снаряди... Да не мислите, че се е изпарил? Вижте докладите за Ирак и Югославия! Това ли искате??? И то - На цената на която са купили душите ви? За децата помислете!Каква ти ефтиния? Това си е отрова с дълготрайно действие. Хиляди години ще бъде заразена почвата там!
622
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това , че ес дава някакви умрели средства не означава , че трябва да бъдат инструмент за изнудване
621
1
 
19
 
! Отговори
Денков толкоз може преди 7 месеца
Политическо слабоумие е да не се досещаш, че вносът на украинско жито в България, ще доведе до загуби на пазари за износителите на българско жито. Кой и на каква цена ще може да пласира българско жито, ако купувачът има съмнения, че му продават украинско жито, а го представят за българско?
620
1
 
24
 
! Отговори
Ако ще и преди 7 месеца
Не щем отровно укропско зърно пълно с тежки метали и никаква пъзарна икономика не ме интересува ако ще и укропското зърно и да го дават/раздават без пари.
619
0
 
21
 
! Отговори
Всъщност преди 7 месеца
Всъщност ПП/ДБ са ултралевичарски терористи.
618
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всяка година правят едно и също изнасят нашето златно зърно от Добруджа, внасят фуражно от Украйна и ни го продават на високи цени все едно е Българско. Сега проблема им е, че тая далавера е на път да секне, за това реват така. Освен това се опитаха спекулативно да направят цената на олиото 10лв. за литър. Тия мафиоти не заслужават нищо.
617
10
 
6
 
! Отговори
Хрян преди 7 месеца
Зърнарската мафия унищожи животновъдството и зеленчукопроизводството в България!!!!!!!!Зърнарите заграбваха 30 години огромната част от евросубсидиите. И сега, когато новото редовно правителство на Денков иска да ги разпредели равномерно, зърнарската мафия ревна! Не става въпрос дори за украинското зърно, а за милиарди евросубсидии!!!!! Когато мафията е засегната събаря правителства. Като миналата година строителната мафия събори правителството на Кирил Петков, защото не й дадоха да гушне 4 млрд
616
6
 
11
 
! Отговори
Г557дт преди 7 месеца
Зърнарите са мафиоти са приближени до определени портии - ГЕРБ, БСП и ДПС!
615
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Защита на малките и средни земеделци!!! Не на рекета на зърнарската мафия с огромни стопанства, които изсмукваха вече почти 20 години огромна част от земеделските субсидии!
614
4
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 7 месеца
Нашите зърнари са мошеници! Дори да не са терористи (макар и не в истинския смисъл на думата) са мафия от рекетьори и изнудвачи!