Ще ни известяват по нов начин за глоби на пътя: Ще има ли ефект?

Пътна полиция" има недостиг на кадри, заяви бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев
20 сеп 2023 14:53, Красимир Ангелов
21

До средата на октомври ще влезе в сила електронното известяване на водачите за наложените им глоби при извършено нарушение. Новината дойде от МС, като уведомяването ще става по телефон или имейл чрез Системата за сигурно електронно връчване.

"В момента при всяка една регистрация на автомобил в КАТ-София се взема телефонен номер на собственика на автомобила, записва се в самото заявление, така че по телефона собственикът винаги може да бъде уведомен. Когато търсим автомобил, който е неправилно паркирал на пътното платно, винаги намираме телефонен номер в системата на човека, който е регистрирал автомобила", каза бившият шеф на КАТ Тенчо Тенчев в студиото на "България сутрин".

По думите му най-вероятно на хората, които по-отдавна са се регистрирали, телефонните номера не са записани, но пък това винаги може да се оправи.

"Малко ще е по-трудно с електронния адрес, тъй като не всеки има електронен адрес, особено по-възрастните хора. Но щом е решение на правителството - най-вероятно тези неща ще бъдат коригирани в кратки срокове. След като се направят необходимите корекции, ще са необходими малко повече хора, които да отработват фишовете, тъй като ще има по-голям наплив от хора, които ще искат да си заплатят глобите", допълни Тенчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в "Пътна полиция" има недостиг на кадри.

"Много е малък съставът на "Пътна полиция" в цялата страна. В малките районни управления нощно време работи само един служител на "Пътна полиция", той е заедно с един охранител на "Пътна полиция. В повечето случаи те получават сигнали от оперативната дежурна част, които пращат служителя да се занимава със семейни скандали, побоища в ромските махали, дори и скандали в ресторантите, но не и да работи на пътя", възмущава се бившият шеф на КАТ.

"Няма лошо пътникът до вас също да бъде проверен и да му се връчат електронни фишове. По какъв друг начин ще бъде връчен този фиш, ако този не управлява често автомобила? А въвеждането на "Зона 30" също е добра идея, в много европейски страни я има тази скорост, но там се правят допълнителни промени в пътната маркировка. В петък и неделя над 100 000 автомобила излизат от София и ако има "Зона 30" - ще има задръствания в София", коментира Тенчо Тенев.

Той е на мнение, че мерките за новите шофьори, които ще бъдат ограничени да карат по-мощни автомобили, ще дадат ефект:

Тенев смята, че броят на водачите, качили се зад волана след употреба на алкохол и наркотици, е намалял.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Валери преди 7 месеца
Абе ей мухльовци?тьпите куки освен да се крият,да дебнат и да глобяват друго правят ли?пьтувам до Банско,страшен трафик,от две ленти минават в една кой както сфари!защо няма един *** да регулира,бе?скотани куки-вие сте да служите на хората а не само да ги репресирате,бе!
19
2
 
1
 
! Отговори
Предлагащ преди 7 месеца
Май ще е още по практично да се проверяват пътниците в автобусите и влаковете и да се връчват фишовете. Да набарат там криещите се нарушители, а не само пътника и то защо само до водача не разбрах!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
той номера не ми е до живот
17
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 месеца
То в територията България има недостиг на всякакви хора и специалисти ,но в "Пътна полиция"трябва да поназначим няколко стотин ............
16
0
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 7 месеца
***, ПО - ***, ПОЛИЦАЙ
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Клиент им бях две години на тия измамници пет след това получавам сметки и фактури в Ловеч ало хакери да сте чували явно не нищо не знаете.Питаите Христо Семерджиев де влиза от офис в офис може да ви научи
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че тия измамници водят всички откакто съществуват на хартия и трябва да се затворят със закон тоя оператор
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То първо трябва да почнем от а1 за измами и ДАНС е крайно време да влезе
12
8
 
2
 
! Отговори
СЕТИХА СЕ. преди 7 месеца
МНОГО Е ТРУДНО ОТ МВР ДА ВЗЕМАТ ТЕЛЕФОНИТЕ НА ВСИЧКИ ПО ЕГН, НАЛИ ОПЕРАТОРИТЕ ГИ ИМАТ? ОБАЖДАТ СЕ И АКО ДО МЕСЕЦ НЕ ПЛАТИШ - ГЛОБАТА СТАВА ДВОЙНА. ДА ВИДИШ КАК СЕ ПЪЛНИ БЮДЖЕТА С МИЛИАРДИ. А НА КОЙТО МУ КОНФИСКУВАТ КОЛАТА ЗА АЛКОХОЛ ДА МОЖЕ ДА СИЯ ОТКУПИ С 50% НАМАЛЕНИЕ, ЧЕ ПАРКИНГИТЕ ЩЕ СЕ ЗАДРЪСТЯТ!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ненормални хора нередовна държаваЕто затова купените книжки вървят ръка за ръка управия няма да живее комунизма в град Ловеч които никога не сие ходил
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигорно и помощи по пътека сдидка взимате от това
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми Костов бутни някои друг насам може да ти приседне не се знае болни от диабет на работа
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да попитаме водещия инструктор Красимир Костов които странно или не два дена ми блокира системата за далъже че работи с колегата му .Другия път Костов когато в Ловеч ми блокира системата така че те оправя че ще ме помниш цял живот че даваш книжки на килограм и от това теглим другите ***
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясно, значи за пред КАТ нито телефона си помня нито имейла.
6
1
 
3
 
! Отговори
Pen преди 7 месеца
*** , научете се да използвате правилно препинателни знаци ! Какво е това заглавие ? Вместо двуеточие , сложете само точка. От де ви намират такива неграмотни.....
5
0
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 7 месеца
Има ли пари за крадене, чудеса от маймунджулуци ще направим
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато търсим автомобил, който е неправилно паркирал на пътното платно, винаги намираме телефонен номер в системата на човека, който е регистрирал автомобила --->>> Успех, аз не съм дал номер, щото не могат да ме задължат да имам. А този, който ползвам не е на мое име. Ще ме уведомят на кукуво лято. Адреса по лична карта също е ЧАЛ. Следовател ме търсел 6 месеца, ама прекратил производството. Научих след 4 години, хахаха.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бившото топ корумпе, докато му се отчитаха подобаващо, а той нагоре към банкята,ще обяснява как малките корумпирани трудоустроени ceлuнчuта,ще връчвали глоби на пътниците. Ай духаскуву ,да видиш на дилянчо родата.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Пътна полиция" има недостиг на кадри"- Сериозно, аз пък знам,че са най-много на глава от населението в Европа. Вън безполезни хрантутници.Трябва да сте на половина, но качествени.Тогава и заплатите ще са по-добри и хората няма да ви презират.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма лошо пътникът до вас също да бъде проверен и да му се връчат електронни фишове?!????????????????????????????????? Ами почвайте и в градския транспорт да проверявате и по парковете - също. А защо не от врата на врата да звъните? Милиционерите така и не разбраха, че могат да проверяват "водач", а пътниците са с различен статут, който не е в тяхната юрисдикция...