Йотова: Проблемите на кабинета са големи и неразрешими

Местните избори не трябва да служат като оправдание
23 сеп 2023 15:47, Нели Христова
38
Йотова: Проблемите на кабинета са големи и неразрешими
Снимка: БГНЕС

Сутрин, обед и вечер чувате и от политици, и от народни представители, от различни политолози, че до голяма степен резултатът от местните избори ще предопредели дали оттук нататък ще продължи съществуването на това правителство, или не. Аз не съм склонна да преувеличавам значението на местните избори точно в тази посока. Конституцията повелява истинско разделение на властите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Троян.

По думите ѝ не трябва да се смесват местните избори с бъдещето на правителството.

"Нека да не ги смесваме нещата. Нека да оставим хората действително да преценят най-добре и да изберат своите представители в местната власт и кметовете. А що се отнася до правителството, техните проблеми са много по-големи, по-неразрешими с днешна дата и ако сега някой смята, че местните избори могат да му послужат като оправдание, си е направил грешно сметката", добави Йотова.

Тя определи местните избори като най-важните избори за България, защото "всички проблеми, които хората имат, първо опират до кмета, до общинския съвет и затова казваме, че тези избори са до голяма степен и мажоритарни".

Йотова добави, че президентската институция стои зад местната власт.

"Наше е желанието да има промяна в законодателната уредба, така че да има още по-сериозна децентрализация на общините и голяма част от данъците да остават в общините, за да могат действително местните администрации да си развиват градовете, регионите и цели области", каза още вицепрезидентът.

Тя призова българските граждани за активно участие в местните избори, защото от това зависи развитието на градовете, селата и на България като цяло.

Илияна Йотова участва в откриването на 30-ото издание на Българския фестивал на сливата в Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как така неразрешими проблеми, г-жо Йотова? Я вижте как разрешиха бързо проблема с тримата свещеници от Руската църква-София: обвиниха ги в шпионаж,натовариха ги в арестантска кола да си вземат багажа от жилищата, оттам без чемодан директно на аеро порта и с еднопосочен билет в Москва! Та дори Киро се скара на ДАНС,че мудно действат. Премиерът мълчи, Мария Габриел и Б.Борисов и те мълчат. В медиите няма обяснение на шпионажа. А почеркът на акцията много напомня на ареста на експремиера м.г.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
алкохолът и дрогата не прощават на никой. За съжаление е невъзможно да се въведе тест преди поместване на коментари.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като гледам надрусаните платени тpoлове на Кирчо пак са се развихрили с пропаганда хаха.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е,те местните избори ще си ги вземат с ала бала и със свои хора.Всички чухме на онзи запис Кирчо и Кокорчо как обясняваха за изборите.
24
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
"Проблемите на кабинета са големи" И вие, Йотова, с така наречения обединител на нацията многооо активно внасяте своята лепта в това. Ръгате ли, ръгате прът в колелото, нямате спиране.
23
9
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКиОБИЧАТ ВОЙНАТА преди 7 месеца
ПРАВИТЕЛСТВОТО - ЧЕ ДОКАТО НЕ СВЪРШИ ВОЙНАТА НЕ БИЛО РАЗУМНО ДА СЕ РАЗВАЛЯ СГЛОБКАТА. СЛУЖБИТЕ ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА НЯМА ДА ГИ РЕФОРМИРАТ. И СЕ ОКАЗВА, ЧЕ ВСИЧКИ СЕ МОЛЯТ НА ПУТИН ДА НЕ СПИРА ВОЙНАТА ЗА ДА СА НА ВЛАСТ ЕДНИТЕ И ДА ЛАПАТ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ДРУГИТЕ, А ЕФЕКТИВНОСТ И ОТ ЕДНИТЕ И ОТ ДРУГИТЕ - НУЛА ! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ГЛАСЯТ Нова ДС под името Антикорупционната комисия - БУХАЛКА СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ!
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Другарката йотова и другаря радев са най-големия проблем за страната ни.
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Харесвана е такава, каквато е!
20
7
 
14
 
! Отговори
Кур за русофилите преди 7 месеца
Отслабни мис пиги
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази е толкова никаква, че незнам какво й слушат глупостите.
18
7
 
17
 
! Отговори
Петко преди 7 месеца
Сливата открива Празника на сливата.
17
5
 
24
 
! Отговори
Внимавай Йотова преди 7 месеца
Който сее ветрове, жъне бури ! Припомни го и на шефа си !
16
4
 
17
 
! Отговори
Како, како! преди 7 месеца
Защо в ТВ-предаването "История.бг" чак в понеделник ще се говори нещо за Септемврийския метеж от 1923 г.? Това е следствие от някакъв проблем. Да не би да се отграничавате от този исторически факт? Защото не ви е изгодно предизборно да го споменете ли? Ама до 1990 г. изтъквахте, че имате дядовци или бащи, участвали в този метеж и получавахте привилегии за това! А днес забравихте за тази 100-годишнина! Големи лисици сте и ти, и кака Корни!
15
4
 
19
 
! Отговори
А,Йотова преди 7 месеца
Най-добре знае как се печели от общините.Нали баща и беше кмет.
14
5
 
22
 
! Отговори
СВРАКА преди 7 месеца
НО ПЪК СЛУЖЕБНИТЕ КЪФ СЛУГИНСКИ ПОКЛОН ПРАВЕХА НА РАША И НИ ПОДРИТВАХА КЪМ МИЗЕРИЯТА В РАША, ЖЕСТОКАТА МРЪСОТИЯ В ИНДИЯ, КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ С НАЙ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА- НА ПЪРВО МЯСТО ПО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И НА 80 МЯСТО ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ НА ТРИ МЕСТА ПРЕДИ КУБА КЪМ ФАВЕЛИТЕ НА БРАЗИЛИЯ- АМИ НЕ ИСКАМЕ В МИЗЕРИЯТА ЗА РАБОТНИЦИТЕ В БРИКС И ЕВРАЗИЯ, КЪДЕТО ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ С МИЛИАРДИ А РАБОТНИЦИТЕ В КАЛТА- ИНДИЯ НА 130 МЯСТО ПО ИЧР ПО ООН.
13
4
 
23
 
! Отговори
Вин преди 7 месеца
Сливнишката слива, била на фестивал на сливата в Троян и пак се "загрижила" за проблемите на правителството, които ако ги има са и на гражданите, а те ще си дадат оценката на едни избори! Демек, да си гледа сливите и зеления потник, дето му е надзирателка!
12
6
 
26
 
! Отговори
П. Дойчинов преди 7 месеца
Тази жена заедно с президентът Радев са изключително вредни за държавата.Една добра дума не съм чул да кажат за гражданите на България. Какви хора са не знам.Такива политици не сме имали никога в нашата история.НИКОГА.
11
6
 
28
 
! Отговори
хгл преди 7 месеца
Вече ми се повръща от руския слугинаж в президенството,говорещ всеки ден срещу българските институции и политическия дневен ред!Що за държава сме с президент сложен лично от Решетников????
10
8
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 месеца
ЗАЩО ИЗОБЩО ДАВАТЕ ДУМАТА НА ТАЗИ ДЪРТА ТЕКЕЗЕСАРСКА КОЗА НЕСПОСОБНА ДА МИСЛИ И ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК?
9
22
 
2
 
! Отговори
До Драго преди 7 месеца
ПО ДОБРЕ ДА ДОЙДЕ САМИЯТ ПУТИН С ТАНК ОТ ДУНАВА.