Йотова: Проблемите на кабинета са големи и неразрешими

Местните избори не трябва да служат като оправдание
23 сеп 2023 15:47, Нели Христова
38
Йотова: Проблемите на кабинета са големи и неразрешими
Снимка: БГНЕС

Сутрин, обед и вечер чувате и от политици, и от народни представители, от различни политолози, че до голяма степен резултатът от местните избори ще предопредели дали оттук нататък ще продължи съществуването на това правителство, или не. Аз не съм склонна да преувеличавам значението на местните избори точно в тази посока. Конституцията повелява истинско разделение на властите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Троян.

По думите ѝ не трябва да се смесват местните избори с бъдещето на правителството.

"Нека да не ги смесваме нещата. Нека да оставим хората действително да преценят най-добре и да изберат своите представители в местната власт и кметовете. А що се отнася до правителството, техните проблеми са много по-големи, по-неразрешими с днешна дата и ако сега някой смята, че местните избори могат да му послужат като оправдание, си е направил грешно сметката", добави Йотова.

Тя определи местните избори като най-важните избори за България, защото "всички проблеми, които хората имат, първо опират до кмета, до общинския съвет и затова казваме, че тези избори са до голяма степен и мажоритарни".

Йотова добави, че президентската институция стои зад местната власт.

"Наше е желанието да има промяна в законодателната уредба, така че да има още по-сериозна децентрализация на общините и голяма част от данъците да остават в общините, за да могат действително местните администрации да си развиват градовете, регионите и цели области", каза още вицепрезидентът.

Тя призова българските граждани за активно участие в местните избори, защото от това зависи развитието на градовете, селата и на България като цяло.

Илияна Йотова участва в откриването на 30-ото издание на Българския фестивал на сливата в Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Големи и космати
7
32
 
4
 
! Отговори
Драго преди 7 месеца
Да се махат тия сегашните! Трябва да дойдат в управлението единствената нормална партия - Възраждане и да възстановят държавата!!!
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А ТОВА ЖЕНИЩЕ НАРЕЧЕНО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ДРУГАРКАТА ЙОТОВА СЪЩО Е ЧАСТ ОТ НЕРАЗРЕШИМИТЕ И ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ ПРЕД СТРАНАТА!!!
5
6
 
25
 
! Отговори
Напротив преди 7 месеца
Когато ти и Радев, както и всички коmyнuстu, които цял живот са лапали от държавната софра, бъдете изкорубени от властта и ви се даде по една кирка да работите я на Хемус, я на тунела под Шипка, за 1000-1200лв на месец, знаеш ли колко много проблеми в държавата ще се разрешат!
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, ще падне, но когато му дойде времето.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурно е обаче, че президентът неможе да реши проблемите на редовния кабинет с няколко служебни, поред. Вече опита 3 пъти.
2
24
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 7 месеца
Да се надяваме (и да стискаме палци) правителството да падне! Не мисля, че до тук сме виждали толкова много (струпани на едно) колосални нeкaдърници! Тяхно присъствие във властта, ще съсипе народа за отрицателно време, с неадекватните си политики.
1
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Основен проблем в момента е самият кабинет!