Румен Христов: Хекимян е безпристрастен, не слугува на никого

ПП назначава еднолично, ще сменим министри при ротацията, закани се той
27 сеп 2023 10:08, Анисия Иванова
35

"Имаше разглеждане на много кандидатури. Става дума за управлението на столицата и повече от 1,5 млн. български граждани. Търсихме непартийна кандидатура и разпознаваем човек, който е постигнал всичко сам. Г-н Хекимян постига всичко сам, изключително отговорен, последователен и амбициозен е. Би бил прекрасен кмет на София. Натрупа се умора. Дори Фандъкова да работи добре, хората казват: Нека да направим смяна, да видим дали другият няма да е по-добре. Нормално е да се ползват граждански фигури като фигурата на г-н Хекимян", заяви лидерът на СДС Румен Христов в "България сутрин".

Той изтъкна, че журналистиката е много сериозна професия и не намира за основателни някои упреци спрямо кандидата за кмет на София Антон Хекимян.

"Хекимян е безпристрастен журналист, доказал го е във времето. Не слугува на този или онзи", подчерта Христов пред Bulgaria ON AIR и категорично отрече да има договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ за разпределение на столицата и останалите големи градове.

"Ще има много сериозна надпревара, столицата е изключително важна. Нямаме договорки, ще работим за спечелване и на другите големи градове. Много ми се иска победата да бъде на първи тур, но много трудно ще се получи. Вили Лилков е много уважавана личност в дясното пространство, той е сериозна кандидатура. Това, което би събрал като гласове, на балотаж ще дойде при ГЕРБ-СДС. Не сме водили разговори, но нямам съмнение, че на втория тур ще подкрепи кандидатурата на г-н Хекимян", каза още гостът.

Христов посочи, че местното управление и централното управление са много различни, но местното е база на централното. То е по-близко до гражданите. Ако има много сериозни промени, сигурно ще има отражение на централното управление, предупреди лидерът на СДС.

Ако целите по отношение на Шенген, ПВУ, войната в Украйна и Еврозоната се работи последователно, ще продължат да управляват заедно с ПП-ДБ, стана ясно още от думите му.

"Споровете не са малки и са за оперативно управление на държавата. Коалицията скърца в това отношение, но се правят компромиси в името на България. Назначенията стават без съгласуване, което е грешка. Няма допитване и до колегите от "Демократична България", доминира във всяко отношение "Продължаваме промяната". При ротацията ще има дебат по какъв начин ще стане разпределението на министерските постове. Имаме кадри, които са много по-добре подготвени от тези, които сега са в Министерския съвет", заяви Христов.

По думите му премиерът Николай Денков е в основата на търсене на механизъм за уеднаквяване на решенията за назначения.

"ДПС е неизбежният партньор от гледна точка на големите цели и най-вече Конституцията. Без тях нямаме мнозинство дори за т.нар. къса писта. Не виждам нищо лошо да работим с проевропейска партия като ДПС", изтъка Христов и добави, че не е обсъждана опция за разваляне на сглобката след местните избори. Той обаче очаква подобряване на управлението.

Подписаният меморандум между държавата и земеделските производители е постигал единствено ускоряване на плащанията, които така или иначе земеделците са щели да получат, смята гостът. Потърсен е и диалог с Украйна относно зърнените култури.

"В пазарна икономика няма да постигнем очаквания ефект със забрани. Когато влезе по-голямо количество слънчоглед, цената на олиото падна", настоя Христов.

"България помага и ще помага на Украйна, защото това е независима държава, която е нападната от агресора Русия. България разполага с оръжие, което е с изтичащ срок на годност. Няма да се даде оръжие, което ще се възпламени при използване. Армията ни има нужда от превъоръжаване, изоставаме от стандартизацията в НАТО", коментира още лидерът на СДС.

Румен Христов определи като недобра работата на службите н за сигурност.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Дони преди 6 месеца
Къде без мъдростите ти... Румен вече не е име, а диагноза...
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А от Козяк знаят ли, че Хекимян е безпристрастен ?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Александър Йорданов след няколко уискита написал във ФБ, че е щастлив от номинацията на ГЕРБ. Сутринта, като се събудил и изтрезнял, се хванал за главата от себе си и написал пак там, че се извинява за това, което е нацвъкал във Фейса предната вечер. Все пак някаква чест като кореняк СДС-ец. А този другар без да му мигне окото ръси опорките, спуснати му от централата на "коалицията", в която кого всъщност представлява не е ясно.
23
2
 
7
 
! Отговори
манджурския кандидат преди 6 месеца
Сега вече ми стана ясно защо БТВ винаги са миришели на ГЕРБ. Безпристрастен, колко да е такъв. Кой човек ще си захвърли кариерата за една нощ, само и само да се кандидатира за кмет, какъвто изобщо не е сигурно, че ще стане. И ако не го изберат, пак ли ще се върне шев в БТВ или ще се пенсионира :)))
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Дори Фандъкова да работи добре, хората казват: Нека да направим смяна, да видим дали другият няма да е по-добре."От около 8 години не съм чул някой в софия да е доволен от фъндъка. Всички или я псуват или тихо я презират като безгласен бушон на лойко.
21
2
 
5
 
! Отговори
Виц на десетилетието преди 6 месеца
Хека бил безпристрастен. Вижте им само опорките и гостите на бойкоТВ - всичко от посолството.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това ще го кажеш в деня на изборите. Откъде ги намирате такива екземпляри? ПП предлага един КДС-ар до трето коляно, вие - един журналист да управлява милионна София! Имате ли ум или по рождение сте такива без-умни?
19
1
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 6 месеца
Какви ги говори този динозавър? Вярва ли си?
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Години наред Хекимян грижливо обслужваше Борисов.
17
1
 
10
 
! Отговори
Да бе преди 6 месеца
Вярваме ти!
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само да споменем, че като шеф в отдел Новини в босфорТВ хекимянчо взима над 25хил.лв!!!! Ако стане кмет ще взима ДВА пъти по малко!!!! Е вие виждали ли сте арменец или евреин да се прецаква сам?!?! Може би пък като виден българин е решил да работи за Софийката.... Да Да ама НЕ!!! По скоро е решил да гребе(гербе) с големия черпак...Баце му се бил обадил на старозагорскя Гейй... Хахахахаха
15
2
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 6 месеца
ТОЧНО за такива новини, медията трябва да има и хумористична страничка ..... Хахомянчо бил безпристрастен журналист ..... ха хахахаха. Ама верно ли ?
14
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Тия от ПП са толкова нагли, че когато се смени управлението , като нищо ще го бламират, без да им пука какво ще стане с България.
13
2
 
17
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
Хахахахаха, това трябва да е в рубриката - виц на деня!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гроб се самозакопаха с тая шушумига
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От мижаво репортерче Венелин Петков се смили и го направи новинар, да чете новините в топлото студио вместо да обикаля цяла България с оператора в студ и жега, после му даде сутрешния блок и накрая за *благодарност* арменчето взе поста на Венелин като шеф Новини в ББтв. Впоследствие бая хора напуснаха телевизията... Та така за старозагорското арменче.А това че е гей и едно турччче на име Тунджай(туни) го оправяше отзад е просто черешката на тортата.... Абе достоен кмет ще имаме!!!!
10
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Твърдо за проф. Вили Лилков! Долу мижитypkaтa Тони Цачев!!!
9
0
 
32
 
! Отговори
ахахха преди 6 месеца
Работя като журналист от 18 години и смея да твърдя, че такова животоно като безпристрастен и незавсим журналист няма. Журналистът пише това, което му наредят, а нарежда този, който плаща. От тук нататък сами си правете изводите как се става шеф в телевизия с безпристрастност :)
8
1
 
15
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
Тоя има избиратели точно един файтон люде... А за харменеца му вервам, той е напрао Дева Мария... ===)))
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
за това ли га беше шеф на новините само ковид, глоби, кпп-та и умрели всеки ден по поръчка на ГРОБ :)))