Борисов: ДПС участва в некоалицията, Пеевски – няма нужда от споразумение

Основната задача – да има правителство
118
Борисов: ДПС участва в некоалицията, Пеевски – няма нужда от споразумение
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна за пореден път, че включва ДПС в некоалицията, защото участва във всички гласувания.

"Тези партии гласуват заедно. Ако искате да слагаме някакво перде и да казваме, че в задкулисие работим, ние не сме съгласни. Затова излизаме с подписите и с имената си и казваме - по тази тема сме се подписали трите партии с тези 10 души", посочи той.

Според Делян Пеевски от ДПС пък няма нужда от коалиционно споразумение.

"Всички важни решения не могат да се случат без ДПС, обществото е избрало определени партии", каза той.

Според Борисов резултатът от предстоящите местни избори трябва да се отчете като цяло за ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

"Моят краен резултат за изборите би бил отчетен като трите партии, които в момента участват в некоалиционната сглобка като блок да имат най-много общински съветници и кметове. Това ще препотвърди правителството", каза той.

Въпреки това Борисов призна, че в момента ситуацията е уникална.

"От една страна трябва да помагаме на Асен Василев за бюджета, а от друга да отправяме послания към избирателите колко е лошо да избират техен, или пък наш кмет или общински съвет. С много такт и внимание трябва да подхождаме за по-важната цел - да има правителство", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Закона Магнитски държи сглобката. Иначе ГЕРБ и ДПС за отрицателно време щяха да отстранят ППДБ.И да си подкарат тяхната си 10 годишна сглобка.
26
2
 
9
 
! Отговори
Свършва се на 29-ти преди 8 месеца
Къде и Ицето бе, Хазарта, само той липсва на снимката.Как Ице, как е в парламента, бизнес ли е да ла..ш п.ки.Имаш ли човек тук и там?Приключихте Ице, свършихте, лошото е че и на сцената няма да вървиш вече.ПРецака ли се Ице....С тези избори свършва сглобката.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Операция Росенец имаше за цел да постигне точно дтази коалиция в момента!
24
4
 
16
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 8 месеца
Без г-н Пеевски сме загубени, той е реалния министър председател. Слава Украине!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ОСТАВКА!Прав сте. Това наистина е една сглобено правителство от не- коалиция, която си прави каквото иска, не в интерес на нацията.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Третата коалиция на ДСБ с демократите от ГЕРБ ще бъде забравена, но Хартиената коалиция на БСП с мафиотите от ГЕРБ - никога!
21
4
 
7
 
! Отговори
Бивш избирател ДБ преди 8 месеца
Тоя посредата на акостира ли в Росенец или тротитата забравиха, пиха две бири на пейката в градинката заредиха батериите и ГАЗ.Гнус ме е.
20
4
 
9
 
! Отговори
Падение на планктона преди 8 месеца
Скачащите като мaймуни по площадите срещу Бойко и Пеевски сега ще гласуват за тези, които ги предадоха. Нормален човек не може да падне толкова, само планкотон е способен на такова самоунижение.
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Време е за Възраждане на България!
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПП-ДБ постигнаха невиждани висини на задкулисието в управлението! А уж точно с това щяха да се борят.
17
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Късата памет ов.ча забрави ДАНС, забрави Орешарски, забрави защо крещяха по улиците.Умните и красивите сега се прегръщат в същата пот.на прегръдкта със аромат на кисело срещу който викаха по паветата....СРАМ ИМАТЕ ЛИ БЕ, малко срам.Докарахте страната до тотален разпад.Не народ а м.ша.
16
16
 
4
 
! Отговори
РУСКИТЕ ВИЯТ ОТ МЪКА преди 8 месеца
СГЛОБКАТА "ЕВРОПА/НАТО" Е ИЗБРАНА ОТ НАРОДА, ЗА ДА ДЪРЖИ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ...
15
2
 
20
 
! Отговори
Имигрант преди 8 месеца
4 лева на литър идва другата седмица.Толкова лъжи не е имало от Живково време.....Албания е на светлинни години от нас вече.Като бях студент в Румъния ходехме на ЕВТИНО...10 лева бяха много пари там.... България е най ама най пр.дънената държавица със най голяма смартност и най нисък стандарт на живот и това е така от 30 години на ПРЕХОД.Заслужавате си го.
14
4
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 месеца
На некомпетентно и корумпирано правителство!
13
4
 
12
 
! Отговори
Правилно! преди 8 месеца
Пп са задушени вече. Те нямат сметка да ходят на избори, защото ще загубят. Много хора оттеглиха подкрепата си вече. Въпросът е Бойко докога ще ги търпи, понеже глупостите, особено с бюджета са колосални. Ще изчака местните да се види черно на бяло колко са зле вече и после ще им крои пак шапката. Само с желание не става. Промяната не изкара никакви кадри, нулев опит и само лозунги. Горко на общините избрали техни кметове. Дълго след разпада им на национално, ще ги търпят.
12
2
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
Бъркате основни понятия . С тези фуражкови изказвания доказвате , че който не гласува за вашите партии означава , че е против вас ... Обществото за вас са тези (приблизително) 50 процента , които са успели да гласуват по всякакви причини . Останалите (приблизително) 50 процента да се приготвят направо за ковчезите .
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доган, чрез Пеевски отново управлява България и разпределя финансовите порции. Факт.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След като 12 години не направи нищо по въпроса, а похарчи 3 милиарда от Бюджета за Пу тл ер, този Наглец, Крадец, Демагог и Про стак днес спекулира със страховете на хората!
9
4
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Не само Борисов е ветропоказател, а и коалиционните му партньори от ПП-ДБ. ДПС поне държат на своето и праеилно иазва Пеевски, без ДПС нищо няма да мине в тоя парламент.
8
4
 
5
 
! Отговори
Рамбо преди 8 месеца
До Анонимен--За това народа го обича, за това народа го избира. Българите такива харесваме - като бай тошу, цара , бойку. Резулататите са видими!