Комисията по отбрана одобри закупуването на 198 бойни и спомагателни машини

"За" гласуваха 14 депутати, а "против" - четирима
61
Комисията по отбрана одобри закупуването на 198 бойни и спомагателни машини
Снимка: БГНЕС

Проект за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада" подкрепи парламентарната комисия по отбрана.

Още по темата
"За" гласуваха 14 депутати, а "против" - четирима.

Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на България на бронетранспортьори „Страйкър“ (Stryker), съобщи Пентагонът в началото на септември. Корпорацията „Дженеръл Дайнамикс“ (General Dynamics) е основният доставчик на това въоръжение.

Проектът предвижда придобиване на 198 бойни и спомагателни машини, 183 от които от фамилията Stryker.

Прогнозната стойност за реализация на проекта за инвестиционен разход е 1,376 млрд. Долара без ДДС. Заплащането на посочения проект на договора и двата бъдещи договора за придобиване на бойни припаси е предвидено да се извърши за период от пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
3
 
! Отговори
Посолството : преди 6 месеца
Браво,наш любим пудел Магаренко! Одери и деветата кожа на местните команчи! Важна е само територията! Местните племена - в резервата и за пушечно месо за Уссрайна! Слава Кокаине и Зиг Хайл Зельоньй ФюрЪр!
31
2
 
4
 
! Отговори
НОВИТЕ СТРАЙКЪРИ преди 6 месеца
Идват с новите ефки.....другарите и възрожденци....шокирани.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Продажниците дават поредния ни рекет на Биг бос сащ,дадохме нашите,щото не ни трябвали,сега изведнъж много ни затрябваха,*** ужасна нужда имаме,не можем без тях.Виж без ц300 можем,ама без бронирани джипове за офроуд не можем.От целия свят,точно на щатите ли са най добри бтр- ите,и най изгодни.Смешници
29
4
 
2
 
! Отговори
Сега преди 6 месеца
...очакваме и нашият Фелдфебел, с вдигнатият юмрук да се зарадва, че се превъоръжава армията ни ? А дано,ама надали! Пак ще се скрие зад полите на Деса и Вицето!
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Йогато нямаше Ковид,война и инфлация все ни обясняваха как е нямало пари за нищо. Нито за заплати, нито за пенсии,нито за ремонти. И сега в най-лошите години от десетилетия изведнъж имаме десетки милиарди за всичко. Ама един ден ще дойде времето когато ще вдигнат данъците,че тези кредити все някак ще трябва да се връщат. Ама дреме му на Кирчо. Той ще си е насъбрал парички
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Cъмнитeлнo вoни... 37 Да ги дадат всички на Украйна, теб като те е страх да воюваш срещу руските убийци украинците доказаха че не ги е страх.
26
4
 
18
 
! Отговори
Справедлив преди 6 месеца
Най големите продажници на Българския народ и Родина. ОСТАВКА. Тъмни сили са завладяли нашата Родина.Хора човеци Българи трябва да се противопоставим на злото на Дявола и неговите помощници в лицето на правителството. Амин
25
4
 
15
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
Браво! Това се казва кон за кокошка. Подарихме нашите БТР на фашистите и купуваме американски за милиард и нещо, което не е истина и ще надскочи три. Във войната се показа как танкове и бойни машини на НАТО горят като факли. Браво на комисията.
24
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Народни пари ,лесно се харчат .И за какво ни са тия БТР и ?
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо не си ги направихме сами във военните заводи ? Нали сме велики по всичко уж.
22
12
 
5
 
! Отговори
РУСКИТЕ ДЖЕН.ДЪРИ преди 6 месеца
ОЩЕ СИ МЕЧТАЯТ ЗА РУСКИЯ... ЙЙЙ
21
2
 
18
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Чиста работа.... И първокласни ще разбере цялата Американска игра... Режи квото имаш после купи от нас....
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Страйкър как се представя на фронта в Украйна?
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
машините не са лоши, доказали се в реални бойни действия, но цената им е доста завишена и министъра требва да отговори защо нище ще платим за тях с 3 млн. $ повече отколкото северна Македния и то при положение че купуваме доста повече бройки
18
1
 
8
 
! Отговори
До Христо Христов преди 6 месеца
До Христо Христов - защо мислиш, че гласувалите за герб, ппдблгбт+ и дпс са за ЕС? Първо, ЕС като ИДЕЯ е страхотна, просто няколко еврочиновника, които не са избрани ОТ НИКОГО и БЕЗ ДА ПИТАТ НИКОГО опитват да направят Съединени Европейски Щати и омазаха нещата. Но не трябва да е така. ВТОРО - гласувалите за споменатите партии гласуват на база обещаното, а избраниците им направиха обратното или гласуват от зависимости и принуда. Реалните привърженици на тази версия на ЕС са много малко тук.
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цялото Путунофилско войнство гледам пак е впрегнато да внушава разни лъжи в коментарите 🤣.. пикаете ли газ, бензин, нефт.. гледам рублите продължават да се обезценяват. Колкото до Страйкърите, те ще заместят БТРите а не БМПтата.. ама нали тука ще обясняваме на нищо неразбиращите хорица колко са лоши и гадни тия машини.. ами не са, идеални са за това за което са необходими и предлагат пълния спектър от комуникации и функции които нямаше да има ако бяхме взели от друг производител..
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези кога ще подхванат делата на държавата, ми бойни машини. Ако ни готвите за война, кажете. Че си изкопам една землянка-много по-ефективно и евтино ще ме пази от бойните ви машини. Че си седя на топло, че си поркам и ще си рупам салатка.
15
1
 
8
 
! Отговори
До Нане преди 6 месеца
До Нане - на народа му трябва само искра ... набрал е яко. Няма да можем да ги настигнем. Пеевски отново е наддал, но нали знаеш "гепардът тича със 120км/ч, а човек, гонен от гепард - със 130". Не трябва да разчитаме на никой отвън - всеки си гледа интереса и гледа, ако може да ни използва. Само ние можем да си помогнем и за това не трябва да се кланяме на никой. Стане ли беля - няма страх - по-добре да загинем свободни, отколкото живот на роби! Като ще ни вкарват в ада, ще ги вземем с нас!
14
4
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Още машини трябват! Трябва да има достатъчно машини да качим на тях всички около 2 милиона про'с'така, които гласуват за ЕС, и да ги пратим в Украъна!
13
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво, американското е най-добро.Трябват ни и танкове, поне 1000,, Леопард"и, да стрескаме рашистанците и сърбежите, на които не можем да имаме никакво доверие.