Миков: Къде остава България на европейската индустриална карта

Подкрепя протестиращите
5 окт 2023 07:15, Росен Стойчев
30
Миков:  Къде остава България на европейската индустриална карта
Снимка: БГНЕС

„Протестиращите не вярват на властта, не вярват, че това, което се случи, ще се изпълни. Не вярват, защото в българската енергетика в последните години протичат крайно негативни процесит. Блоковете, купени от Русия, ги продадохме почти без пари. Сега ще затворим и тецовете. Тези уговорки в съответствие с европейските изисквания хвърлят тежка сянка на недоверие върху подписаното и гласувано в парламента. Има по-голям въпрос – никой не обясни на българските граждани какво става при либерализация на пазара на ток, при внос на електричество. Никой не обясни къде остава България на картата на индустриална Европа, когато са приети такива решения от днешните управляващи, които ще премахнат едно от последните малко наследства на енергиен център на Балканите.

Още по темата
Това са „златните кокошки” на България”. Това заяви бившият председател на парламента Михаил Миков за Нова Нюз.

По думите му политическата отговорност се оказва никаква отговорност и затова на изборите участват толкова малко души, доверието в парламента е под 20%, каза той.

Относно промените в Конституцията бившият председател на парламента каза, че проектът за промени в основния закон възникна като легитимация на управляващата коалиция. „Ако наистина беше толкова важно, щяха да го разгледат преди ваканцията. Промените са в няколко групи, служебните правителства са свързани с немощта на парламента да излъчи редовно правителство. Сега всичко се прехвърля върху президента. Как си представяте, че едно правителство, като това от 2013-та, изгубило доверие, предизвикало обществено напрежение, ще продължи да управлява. Тогава може би ще очакваме гражданите да ги хвърлят през прозорците на Министерския съвет”, каза Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вносни балансиращи мощности означава да сме като индианци и африканци зависими от държави, които ще ни рекетират.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отзад на меките части на картата!
15
1
 
2
 
! Отговори
Кокорчо: преди 6 месеца
"Посолството иска територията свободна от команчи и ***! Все едно какво ще стане с тях! Важното е да развяваме знамето на прайда и да крещим Слава Кокаине и Зиг Хайл Зельоньй ФюрЪр! Иначе няма папу... А бедните да го д0хат!"
14
0
 
0
 
! Отговори
Браво , а така преди 6 месеца
кажи и някой ще чуе . Обясненията че има война и навсякъде е скъпо , са неверни . Как да строиш 2 нови реактора и 8 нови ръкава на метрото , като има дупки за запълване и проблеми за решаване . Като ромите ставаме . Интегрират ни да влезе бг в шенген от 40 години . Няма пари за едни работи, а има за други . Нека си стачкуват , да махнат денкооуу . Друг ще дойде .
13
0
 
1
 
! Отговори
Индустрия в България преди 6 месеца
Че кой ще работи в тази индустрия? То няма хора , които да могат нещо да работят. Само празни приказки и лакърдии
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
в германия вече разработиха новите мини и даже разрушиха рожденния град на шумахер - заради рудника- а тук разни дрогирани краварски слуги ми говорят за веита- ами *** виж дали тока от веитата е достатъчен като те имат северно море дето и през лятото духа лют вятър
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 19- БЯХМЕ ВКАРАНИ УМИШЛЕНО В ТОЯ ПЪТ- ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ ОТ ОБЩИ ТРЯБВАШЕ ДА СТАНАТ НА ОЛИГАРСИ НА КРЕМЪЛ, КОИТО БЯХА ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ФАЛШИФИ ДИПЛОМИ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ- НА БОЖКОВ ДВЕ СА МАЛКО- МОЛЯ ВИ ИЗМИСЛЕТЕ МУ ОЩЕ ЕДНО- ЧЕ КАТО ПРОГОВОРИ СИ ЛИЧИ КЪФ ИНТЕЛЕКТ ОТ ДВЕ ВИШИ Е....ТА ТИЯ ГЕНИИ С МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ТРЯБВА ДА СВАЛЯТ И ПОСТАВЯТ УДОБНИ НА КРЕМЪЛ ПРАВИТЕЛСТВА- НА ГЛЕЙ ЧЕРВЕНИТЕ КАК БАЛТАВЯТ- ЕВРОПА Е КОФТИ ДАВАЙТЕ РАЗРУХА И СЛЕД РАЗРУХАТА ЧЕРВЕИ НЕ ЕВРАЗИЯ И БРИКС
10
1
 
4
 
! Отговори
до Българина преди 6 месеца
35 или 135 ГВ, слънцето след 17.30 до 6.30 ток не прай....
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Българин 16 __ ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ 3500 КВКМ ОБЛИЦОВАНИ С ПАНЕЛИ НА ЦЕНА 3500 МИЛИАРДА ЕВРО БЕЗ СЪПЪТСТВАЩАТА ИНФРАСТРУКТУРА, КОЯТО Е 2-3 ПЪТИ ПО СКЪПА...
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС и България вървят бързо по пътя, който вече изминахме в края на 80-те. Разточителни разходи без никакъв ефект. Ще се окажат затънали в незавършени проекти, много от тях фиктивни, без работеща икономика, с много задължения.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НА СЕДМАТА ПЪТЕЧКА СЛЕД ТРЕТОТО ДЪРВО В ДЯСНО...
6
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
В България само за ВЕИ-та има подадени заявки за ...35 Гигавата !!! Какви ядрени централи , какви пет лева! Този още стои сапунисан ,и чака да дойдат да ни освободят, като Запорожката АЕЦ ! Увредени возъци ! Мисля ,че трябва да ги откарат в музея на социализЪмъ, заедно с ***!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нелигитимно правителство, затова се преместиха и в партиния дом, щото ще е опасно на паветата
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добро утро, копейки! Поредна безсънна нощ, а?
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са златните кокошки на България, подарени на българския народ от СССР, а ние днес ги ликвидираме и се самоубиваме. Енергетиката е основен стратегически отрасъл. Без независима и самодостатъчна енергетика, няма свободна и независима държава.
2
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Комунистът си е комунист! На сън да го пипнеш, ще те излъже и изманипулира! Що не кажете,кой ги купи тези излишни реактори ,да стоят като паметник? Или пак ще излъже,че някой ще даде 15 милиарда евро,и ще ни продава "евтин" ток! Шест години имаше Овчаров, защо не почна да го строи? Щото друг да плаща сметката!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Остава ли индустрия на европейската индустриална карта? Или ставаме свидетели на системна криза?