Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна

По думите му има и български граждани, работещи в полза на Русия
6 окт 2023 09:35, Нели Христова
263
Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна
Снимка: БГНЕС

Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна, но ние ще изпълним решението както е дефинирано. Всяка година се установява колко ракети са неизправни, колко са с изтекъл ресурс, основаваме се на анализи, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред bTV.

Предполагаме, че украинската страна ще успее с помощ да възстанови негодни боеприпаси, ние нямаме капацитета да ги възстановим. Дали МО има писмо, с което се казва, че не можем да поддържаме ракети, не мога да кажа, но има процедури, които не са достигнали до удовлетворителен резултат, добави Тагарев. Имаше истерия в информационното пространство до какво ще доведе даването на ракети за Украйна, уточни той.

Русия води агресивна война срещу Украйна и тя ползва канали за въздействие, включително и срещу страните, които оказват помощ на Украйна. Всички въоръжения са получавани от Съветския съюз, а не от Руската федерация, уточни Тагарев.

Наша отговорност и морално задължение е да помогнем на Украйна да се защити. Украйна разчита на цялата международна общност, за да защити суверенитета си, каза Тагарев. Списъците за военна помощ са много дълги, дискутират се във формат Рамщайн. Много са ясни приоритетите – противовъздушна отбрана, за да се защити цивилното население на Украйна. Имаме техника, която можем да дадем. Тези 100 БТР-а, с които малко се забавихме, бихме могли да ги дадем от бившите вътрешни войски. Ние няма как да помогнем, обаче, с най-модерната техника, заяви Тагарев.

Във връзка с експулсирането на руските свещеници, Тагарев каза, че не се е интересувал, но са излезли доста данни и информация за поддръжка на такъв тип организирани и военизирани организации на наша територия. Те са известни отдавна , нарекли са себе си "Васил Левски", Шипка, те са поддържани от Кремъл. Тук говорим за български граждани, които няма как да бъдат експулсирани, но нямаме информация какви са действията срещу тях. Те ходят заедно с хора от други страни за някаква военна подготовка. Това също представлява опасност за нашата национална сигурност, каза Тагарев.

Не мога да кажа за контрол на тези процеси, но в последните месеци не съм чувал нищо за тези организации, може би по някакъв начин се е въздействало, коментира Тагарев.

Влизаме в петия месец на нашето управление, за първи път се иска оставка на кабинета, но основания за това не виждам. Този протест на енергетиците отдавна е политически, там не става дума за работни места и компенсации, а е предвидено отдавна и миньорите действат с политически цели. Загубите, които търпи България от тези протести, са много съществени. Ако някой се притеснява за работата си, те са добре дошли в армията, имаме нужда от хора първа категория труд, поне 1000 души може да вземем, добави Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
4
 
! Отговори
Зелено бъдеще днес преди 8 месеца
България предаде Украйна която е сърцето на Европа и демокрацията. Ако са малко купете още и ги дай на Зеленски нашия водач за да сломи агресора! Купете ракети веднага!!!
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре ве, този или нарочно прави , или няма чувство за самосъхранение. Не разбира ли каква злоба таи масовата част от хората към него с тези изказвания. Дъртак продажен, пожелавам ти само най-лошото на тебе и семейството ти !
18
4
 
24
 
! Отговори
торбалан преди 8 месеца
най важното е украйна , защото тук не живеем българи а аборигени , които не разбират че тия *** ни затриват , дъщерите им да им доведат снахи , а синовете им зетьове наки се прехласва по евроатлантически ценности
17
31
 
18
 
! Отговори
Юруш другаре !!! преди 8 месеца
Русофилите да не си губят времето във форумите, ами да хващат пътя към Масква за да да сменят памперсите на любимия им Путин !
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко нагъл тип завършил в СССР ,сега лъскав обувките на Америка.Къф мъж е ,като не отстоява позиции в своя кратък земен път?
15
0
 
52
 
! Отговори
Марчето и Академика преди 8 месеца
Тагарев всичко което отива за Украйна не трябва да е свързано с държавни пари. Нека всички подкрепящи изпращането на оръжия да даряват средства за това. След това с тези средства ще се закупува нова техника. А ти щом си работил за Украйна без пари значи можеш да работиш и за България без пари. Правиш ли го?
14
2
 
36
 
! Отговори
ЕДИН преди 8 месеца
Малко ще ти е на теб при бай Ставри. Ама да не вземе да ти хареса.
13
2
 
11
 
! Отговори
Според мен, преди 8 месеца
тези ракети ще бъдат преработени в ракети земя-земя, за поразяване на складове и потенциално летища. Основния ми аргумент за това, е че хаймарс ракетите не са достатъчно, а като цяло от тях имат най-голяма нужда украинците. Въздушни боеве не се водят, не стрелят и по руската авиация, защото РФ ползват самолетите си като носачи на балистични ракети и планиращи бомби т.е. твърде далече са от фронта, за да бъдат успешно поразени от такива ракети.
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия ракети ще бъдат преправени за наземни цели, по цивилна инфраструктура. Понеже укрите немат хора и топки, ползват терористични тактики, на бойното поле ги нема никви, ама срещу подстанции и села са много ербап.
11
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вдигай се народе!!!!! Долу тия измамници!!!
10
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толкова страни имат нужда от подобна помощ! Защо, интересно, сте се загрижили само за Украйна?
9
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"По думите му има и български граждани, работещи в полза на Русия" каза министърът на отбраната на РБ Тодор Тагарев ,който открито работи в полза на Украйна !!!!
8
2
 
52
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Този не е ли вече в Украйна???? Време му е.
7
2
 
49
 
! Отговори
Въпрос преди 8 месеца
Тоя до кога ще го търпим?! ОСТАВКА, ПРОДАЖНИЦИ!
6
4
 
37
 
! Отговори
Шефрет преди 8 месеца
Тоя може единствено да го поместят в ракетата като оператор да я насочва. За друго не виждам за какво. И без това по негови думи са дефектни ,а така и без електроника ръчно ще я насочи.
5
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко на теб ти се струва малко. Ако можеш, ще изнесеш цялото ни снаряжение за родината си Тагаренко. И за теб ще дойде Видов Ден.
4
3
 
59
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 месеца
И вън! Окраински шпионин!
3
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Магарев, искам да ти видя физиономията, когато Украйна загуби войната.
2
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагарев Позор, Оставка и Затвор!
1
5
 
70
 
! Отговори
Anonimen преди 8 месеца
Заминавай си за Украйна и не се връщай.